Fotoğrafçılık Forumları
Yarışma Var Yardımcı Olun Lütfen
Öncelikle herkese merhaba.Okulumda düzenlene "sisli orman"konulu fotoğraf yarışması var.Daha önce katılanlar bilir acaba nasıl bir çekim yapmalıyım.Ney daha çok tutulur zaten konu belli.Lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler.
sabahın ilk ışıklarında ormanda olursanız güneş çıkmaya başlayınca sisi görürsünüz.azcık üşüyebilirsiniz. ama ilk evvel nereden iyi fotoğraf çıkar nereden sis çıkıyor nereden ışık vuruyor? gibi şeyleri görüp daha sonra yerinizi almak için bir keşif yapmalısınız. bu belki bir güğn sürer belkide 3 gün. önceden planlı keşif yapmalı.
çekim konusundada deneyimli olmakiçin keşif yaparken çekin ve hatalarınıza bakın. en uygun yeri ve zamanı bulunca işiniz yaratıcılığınıza kalıyor.kurgu yapmak serbestse bişeyler yapın.
ödül parası çoksa bir arkadaşınızı yanınıza alın ve 3-5 tanede güvercin alıp çekeceğiniz zaman onları salın. bu işte tipik bir kurgu olur.
yada bir sincapı salıvermek. onuda kompozisyonda görmek.. vs. yaratcılık bu. illa bişeyer eklenmesi gerekmiyor ama ben size anlamanız için örnek olsun diye yazdım bunları. anlaşılır olması için..
sağul bikaç güvercin bnmde kafama yattı
sabahın köründe oralarda uçması muhtemel olmayan kuşları orada göstermek teknik hata olur. o yüzden güvercin dediğime bakmayın. sabahın köründe hangi kuş orada bulunur ise onu uygulayın.
ben hızlı yazarken veya örnek verirken tyuvarlak cümleler kullanırım. iilk aklıma geleni söylerim. siz bana bakıp aldanmayın. iyi düşünün öyle yapın. keza para verip aldığınız güvercinler uçmasını istediğiniz työnede uçmayabilir. buda bir risk ihtimalidir. iyi düşünmek gerekir.
Konunun dar olması hem güzel hem de sizi zorlayıcı.
Sis olan saatleri meteoroloji sitesinden takip edebilir ya da pencereden bakabilirsiniz
Farklı diyafram değerleri farklı sonuçlar verecektir. Eğer sabahın ilk ışıklarında hele de hava kapalı ise bir tripod en düşük iso F8 F11 gibi bir diyafram teknik anahtarlarınız olabilir.
Düzce müsaittir, dağda yaylada sis daha yaygın, kompozisyon oluşturabileceğiniz alanlar arayacaksınız.
Jürilerin seçimleri ise çok keyfi olabiliyor, en tescilli iyi sonuç bence iki şeyden geçiyor:
1- Konuyla tam alaka
2- Estetik
3- Jürinin beklentilerini pohpohlayıcı
Jürinin istediğini nasıl anlayacaksın. Jüri bence bulunduğu kurumun jürisi olduğu yerin öne başarılı bir şekilde çıkarılmasından yani iyi reklam edilmesinden hoşlanır.
Kendi okulumun yarışmasında kimi niteliksiz ama okulun simgesel yerlerini öne çıkaran fotoğraflar ödül aldı.
Biraz şans işi
Başarılar diliyorum.. Sanatın temel kuralının, kural olmayışı olduğunu hatırlatsam.. Öneriler güzel aslında.. tripodunuz olsada; ışığınız bol olsun..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Canopus Nhx-e2 Drivers Lazım Yardımcı Olurmusunuz Arkadaşlar
09 Kas. 2022, 11:18 yavuzkayseri
0152609 Kas. 2022, 11:19
yavuzkayseri -
Bunu Nasıl Yapabliirm Yardımcı Olurmusunuz
15 Haz. 2021, 18:47 xpia
1156516 Tem. 2021, 13:09
kayahanakcay -
-
Kamera Seçmemde Yardımcı Olabilir Misiniz?
17 Haz. 2021, 12:58 dndraleyna
0227517 Haz. 2021, 12:59
dndraleyna -
Mhrs'ye Üye Nasıl Olunur Mhrs Üye Olma
25 Mar. 2021, 12:50 prodersler
0155825 Mar. 2021, 12:51
prodersler -
Makinem Eskisi Gibi Çekmiyor, Yardımcı Olur Musunuz :)
11 Ara. 2020, 14:22 tfg16
0196411 Ara. 2020, 14:22
tfg16 -
Analog Makinede Ayna Sorunu Yardımcı Olur Musunuz
19 Eyl. 2020, 11:49 caylakbiri
1205501 Eki. 2020, 10:01
bila -
-