yzb81
yzb81 (üye)
Düzce / Meraklı

Yarışma Var Yardımcı Olun Lütfen

Öncelikle herkese merhaba.Okulumda düzenlene "sisli orman"konulu fotoğraf yarışması var.Daha önce katılanlar bilir acaba nasıl bir çekim yapmalıyım.Ney daha çok tutulur zaten konu belli.Lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler.

Tarih: 19 Aralık 2009, 18:22 - İp: 78.***.**7.180
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sabahın ilk ışıklarında ormanda olursanız güneş çıkmaya başlayınca sisi görürsünüz.azcık üşüyebilirsiniz. ama ilk evvel nereden iyi fotoğraf çıkar nereden sis çıkıyor nereden ışık vuruyor? gibi şeyleri görüp daha sonra yerinizi almak için bir keşif yapmalısınız. bu belki bir güğn sürer belkide 3 gün. önceden planlı keşif yapmalı.
çekim konusundada deneyimli olmakiçin keşif yaparken çekin ve hatalarınıza bakın. en uygun yeri ve zamanı bulunca işiniz yaratıcılığınıza kalıyor.kurgu yapmak serbestse bişeyler yapın.
ödül parası çoksa bir arkadaşınızı yanınıza alın ve 3-5 tanede güvercin alıp çekeceğiniz zaman onları salın. bu işte tipik bir kurgu olur.
yada bir sincapı salıvermek. onuda kompozisyonda görmek.. vs. yaratcılık bu. illa bişeyer eklenmesi gerekmiyor ama ben size anlamanız için örnek olsun diye yazdım bunları. anlaşılır olması için..

Tarih: 19 Aralık 2009, 19:45 - İp: 88.***.**5.234
yzb81
yzb81 (üye)
Düzce / Meraklı

sağul bikaç güvercin bnmde kafama yattı

Tarih: 19 Aralık 2009, 21:20 - İp: 78.***.**9.186
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sabahın köründe oralarda uçması muhtemel olmayan kuşları orada göstermek teknik hata olur. o yüzden güvercin dediğime bakmayın. sabahın köründe hangi kuş orada bulunur ise onu uygulayın.
ben hızlı yazarken veya örnek verirken tyuvarlak cümleler kullanırım. iilk aklıma geleni söylerim. siz bana bakıp aldanmayın. iyi düşünün öyle yapın. keza para verip aldığınız güvercinler uçmasını istediğiniz työnede uçmayabilir. buda bir risk ihtimalidir. iyi düşünmek gerekir.

Tarih: 19 Aralık 2009, 21:51 - İp: 88.***.**5.234
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Konunun dar olması hem güzel hem de sizi zorlayıcı.

Sis olan saatleri meteoroloji sitesinden takip edebilir ya da pencereden bakabilirsiniz

Farklı diyafram değerleri farklı sonuçlar verecektir. Eğer sabahın ilk ışıklarında hele de hava kapalı ise bir tripod en düşük iso F8 F11 gibi bir diyafram teknik anahtarlarınız olabilir.

Düzce müsaittir, dağda yaylada sis daha yaygın, kompozisyon oluşturabileceğiniz alanlar arayacaksınız.

Jürilerin seçimleri ise çok keyfi olabiliyor, en tescilli iyi sonuç bence iki şeyden geçiyor:
1- Konuyla tam alaka
2- Estetik
3- Jürinin beklentilerini pohpohlayıcı

Jürinin istediğini nasıl anlayacaksın. Jüri bence bulunduğu kurumun jürisi olduğu yerin öne başarılı bir şekilde çıkarılmasından yani iyi reklam edilmesinden hoşlanır.
Kendi okulumun yarışmasında kimi niteliksiz ama okulun simgesel yerlerini öne çıkaran fotoğraflar ödül aldı.

Biraz şans işi

Tarih: 19 Aralık 2009, 22:52 - İp: 88.***.**7.63
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Başarılar diliyorum.. Sanatın temel kuralının, kural olmayışı olduğunu hatırlatsam.. Öneriler güzel aslında.. tripodunuz olsada; ışığınız bol olsun..

Tarih: 20 Aralık 2009, 11:25 - İp: 81.***.**8.228
  • 1