warrior_tr
warrior_tr (Objektif)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Türk Polisi Çalışıyor...

Sevgili fotoğrafsever dostlarım, kardeşlerim, arkadaşlarım.
Her zaman olduğu gibi üçüncü kez de arabama hırsız girdi ve hem fotoğraf makinam, hemde laptopum sırra kadem bastı. Her zaman olduğu gibi olayın olduğu semt karakoluna ihbarda bulundum. Biliyordum ki diğerlerindede olduğu gibi bu olayda da bir sonuç çıkmayacaktı. Ancak hem tüm fotoğraf arşivimi (3 yaşındaki kızımın tek bir kare fotoğrafı dahi kalmadı elimde) hem 14-15 yıllık çalışmalarımı hemde benim can yoldaşım fotoğraf makinamı kaybetmek bana fazlasıyla koymuştu. Bu sırada bu işlerle ilgilenen birileri olduğunu bu memleketin bu kadar başıboş olabileceğine inanmak istemiyordum. Derken İstanbul Gayrettepe Asayiş Büro Amirliği Hırsızlık Masasında şu anda ismini veremeyeceğim canavar gibi bir polis memuru ile telefonda görüştüm. Ertesi gün kalkıp yanına gittim ve o an Polislerle ilgili düşüncelerim kökten değişime uğradı, canla başla mücadele eden pırlanta gibi gencecik bir ekiple karşılaştım. Derken bahsi geçen Polis Memuru arkadaş ile oturduk uzun uzun konuştuk. Çektikleri zorlukları yoğun stres altında çalışmanın zorluklarını bırakın anlatmayı gözlerimle kare kare gördüm. Artık Karakol polislerini bile anlıyorum. 8-10 kişilik bir ekiple günde ortalama 500-600 dosya ile uğraşmak ilgilenmek olanaksızdı. Sadece bunları klase etmek bile başlı başına bir işti. Birde bunların yüzlerce karakoldan gelip tek bir noktada toplandığını düşündüğünüzde çalışmak suçlu kovalamak olanaksızlaşıyordu. Suçun yaptırımının bu kadar hafif olduğu ülkemizde bu insanlar daha ne kadar çaba gösterecekler ne kadar verimli çalışabilirler bilmiyorum.
Artık içim rahat birileri beni dinlemiş sıkıntıma ortak olmuş ve içimi bir nebzede olsa ferahlatacak sözler söylemişti.
Galiba bundan sonra kendimi masanın öbür tarafında biraz daha koyup, onları anlamaya çalışmak için çabalayacağım.

Bu sebeple bir müddet sadece netfotoğraf.com da izleyici olarak kalacağım ve siz sevgili dostlarımında benimle bu durumu paylaşıp üzüntüme ortak olduğunuzu bilmenin buruk sevincini yaşayacağım.

Tarih: 18 Mart 2008, 19:02 - İp: 85.***.**9.245
zarazara
zarazara (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

öncelikile geçmiş olsun diyeyim
hayyamda karşılaştığımızda bu konuyu konuşmuşduk ve çok üzülmüşdüm,belli etmemeye çalıştım çünkü çok üzücü bir durum bu.
malesef ülkemizde hala aşşağalık insanlar elini kolunu sallayarak toplum arasında rahatça dolaştığı sürece yaşamını ve hayatını emeği ile ter dökerek onurlu bir şekilde yaşam mücadelesi veren insanları üzmeye devam edecekler,malesef.

Hemen hemen çoğu kişi Erdal Kınacıyı tanır,Erdal abi bundan 4 ay önce istanbula geldiğinde sohbet esnasında dert yandığı bir konu vardı,''ayda yılda bir istanbula geldim,başıma gelmeyen kalmadı,polisin gözü ününde hırsızlar arabamdan canon 5D fotoğraf makinemi ve objektif dolu çantamı aldı kaçtı'' diye anlatmaya başladı ve artık durumun ne kadar vahim olduğunu tüm çıplaklığıyla gördüm.

Türkiyede malesef para edebilecek ne varsa (türü hiç önemli değil;dilendirilmek üzere doğudan kaçırılan küçük çocuklar,insanların midesini,dalağını,böbreğini çalan organ tacirleri,depremde kulaktan kulağa dolaşan göçük altında kalan vatandaşlarımızın sırf bileğindeki bileziği almak pahasına elinin kesilmesi .....) herşey aşşağılık insanların hedefi durumunda.

ben bir fotoğraf aşığı olarak fotoğraf makinenin çalınmasına çok üzüldüm ve seninde ne kadar fotoğraf sevdalısı olduğunu iyi bilirim,geçmiş olsun demekten bişey gelmiyor elden...

 

Tarih: 19 Mart 2008, 11:33 - İp: 85.***.**7.161
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

başınıza gelen olaya kendi başıma gelmiş gibi çok üzüldüm. bunca yıllık emeğin bir anda uçup gitmesine insanın gönlü razı olmuyor

 

Tarih: 19 Mart 2008, 14:18 - İp: 81.***.**7.150
eruz
eruz (üye)
Muğla / Amatör

çok üzgünüm ama yaşanan tecrübeler var...
ayrıca hala görmekte olduğumuz adaletsizlik..

neyse aslında hırsızların yaptıı sonuçta iyi bişii deil
amacım size geçmiş olsun demekti..
ama konu çok hassas

 

Tarih: 19 Mart 2008, 19:10 - İp: 78.***.**2.29