yebrar
yebrar (üye)
Ankara / Meraklı

The Factory 2. Sayısı Yayında

The Factory Dergisi'nin 2. Sayısı yayında...

İlk sayısı ile sizlerin karşısına çıkan tasarım ve karışık sanatlar dergisi Factory, dopdolu bir 2. sayıyla karşınızda.

alttaki link ile derginin ilk sayısına ulaşabilirsiniz...

http://www.2designcy.net/factory/

Tarih: 26 Mart 2007, 22:33 - İp: 81.***.**3.249
husmenaga
husmenaga (üye)
İstanbul / Meraklı

Sanırım İngilizler için ve ingilizce bir dergi, biz girmeyelim Yebrar

Daha şimdi dil konusundaki bir forum başlığına yorum yazınca, haliyle konuyu görür görmez böyle girdim...

Neyse, umarım meraklısına faydalı olur ...

Tarih: 26 Mart 2007, 22:45 - İp: 85.***.**3.128
yebrar
yebrar (üye)
Ankara / Meraklı

agam bu bizim dergi yani türkçe bi dergi made in turkey :D

Tarih: 26 Mart 2007, 23:21 - İp: 81.***.**3.249
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

yebrar merhaba,,link için teşekkürler..

Tarih: 28 Mart 2007, 16:47 - İp: 88.***.**4.171
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Asıl'ı türkçe olupta etiketi-yaftası ingilizce olan neler var diye baktığımda en çok grafik-tasarım-reklam konusunda karşıma çıkıyor (bende grafikerim) ikinci ise tekstil sektörüdür heralde...
Bu gibi uygulamaların nedenini sorduğum birkaç meslektaşım ağırlıkla -"daha estetik"- cevabını verirken bazıları da -"imaj, karizma"- cevabını veriyor. Haklı bir anlam veremedim ama öyleşmiş...
Türkiyede satılacak bir elma kutusu tasarların üzerine "apple" yazılır.. hani bu kutu ilgilizce konuşulan bir yerde pazarlansa anlarım ama yok sadece türkiye için olan ürünlerde özellikle ingilizce kullanılıyor.. Buna karşı bireysel bir karşı duruşun manasızlığını biliyorum. O yüzden karşı değilim hatta almanca rusca ve hatta daha zarif durduğu için fransızca kullanılmasını merakla bekliyorum.. Türkiyede kullanılacak evraklarda inatla "Fax" değil "Faks" yazmaya devam edeceğim...

Tarih: 28 Mart 2007, 18:21 - İp: 88.***.**3.222
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Haklısn rokomet,,düşünsene --mersi-kelimesini Franızlardan daha çok kullanıyoruz..
ve hiç merak ettinizmi WC NE demek..anlamı nedir..ben söyleyim hemen..WATER&CLOSET..bizler çoğu şeyin anlamını bilmesekte kullanmaya devam edeceğiz sanırım..

Tarih: 28 Mart 2007, 19:22 - İp: 88.***.**4.171
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Link için teşekkürler..

Harbiden.. linki ilk görünce ingilizce sayfa bekledim..

Tarih: 28 Mart 2007, 19:44 - İp: 88.***.**5.94
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ilk sayısını cok begenmiştim bunuda uygun bır zamaımda ındırıp inceleycegim..daha grmedim ama iki gibi oldugunu tahmın ediyorum..basarılarınızın devamınıdılerim

Tarih: 28 Mart 2007, 21:20 - İp: 88.***.**5.206
  • 1