Fotoğrafçılık Forumları
The Factory 2. Sayısı Yayında
The Factory Dergisi'nin 2. Sayısı yayında...
İlk sayısı ile sizlerin karşısına çıkan tasarım ve karışık sanatlar dergisi Factory, dopdolu bir 2. sayıyla karşınızda.
alttaki link ile derginin ilk sayısına ulaşabilirsiniz...
http://www.2designcy.net/factory/
Sanırım İngilizler için ve ingilizce bir dergi, biz girmeyelim Yebrar
Daha şimdi dil konusundaki bir forum başlığına yorum yazınca, haliyle konuyu görür görmez böyle girdim...
Neyse, umarım meraklısına faydalı olur ...
agam bu bizim dergi yani türkçe bi dergi made in turkey :D
yebrar merhaba,,link için teşekkürler..
Asıl'ı türkçe olupta etiketi-yaftası ingilizce olan neler var diye baktığımda en çok grafik-tasarım-reklam konusunda karşıma çıkıyor (bende grafikerim) ikinci ise tekstil sektörüdür heralde...
Bu gibi uygulamaların nedenini sorduğum birkaç meslektaşım ağırlıkla -"daha estetik"- cevabını verirken bazıları da -"imaj, karizma"- cevabını veriyor. Haklı bir anlam veremedim ama öyleşmiş...
Türkiyede satılacak bir elma kutusu tasarların üzerine "apple" yazılır.. hani bu kutu ilgilizce konuşulan bir yerde pazarlansa anlarım ama yok sadece türkiye için olan ürünlerde özellikle ingilizce kullanılıyor.. Buna karşı bireysel bir karşı duruşun manasızlığını biliyorum. O yüzden karşı değilim hatta almanca rusca ve hatta daha zarif durduğu için fransızca kullanılmasını merakla bekliyorum.. Türkiyede kullanılacak evraklarda inatla "Fax" değil "Faks" yazmaya devam edeceğim...
Haklısn rokomet,,düşünsene --mersi-kelimesini Franızlardan daha çok kullanıyoruz..
ve hiç merak ettinizmi WC NE demek..anlamı nedir..ben söyleyim hemen..WATER&CLOSET..bizler çoğu şeyin anlamını bilmesekte kullanmaya devam edeceğiz sanırım..
Link için teşekkürler..
Harbiden.. linki ilk görünce ingilizce sayfa bekledim..
ilk sayısını cok begenmiştim bunuda uygun bır zamaımda ındırıp inceleycegim..daha grmedim ama iki gibi oldugunu tahmın ediyorum..basarılarınızın devamınıdılerim
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
153719 Mar. 2025, 13:25
emre11 -
-
-
-
-