panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Su Yok.. Hayat Yok!

Burası serbest kürsü.. Burada hep eş dost makara yaparız genelde, birşeylerden keyif almaya çalışırız. Belki açtığım bu konu keyif verici değil! Gerçeğin ta kendisi fakat!

Yıl 2050 ve sonrası.. Yeryüzü, yeryüzü olalı böyle kuraklık görmedi, göremeyecek! Çünkü su yok, hayat YOK!

Susuzluktan şimdiki gibi duş fıskiyesinden akan sularla banyo yapmak mümkün olmayacak! Anti hijyen şartlarda insanoğlu her türlü hastalığa açık kapı olacak!

Su içilemediği için insanlığı böbrek yetmezliği gibi korkunç bir felaket saracak! Dünya sağlık örgütü yetersiz kalacak, çünkü onlar da göçecek! Hastaneler ihtiyaca cevap veremeyecek! Zaten doktorlar da göçecek!
Böbrek yetmezliğinden, çocuklarımızın ve torunlarımızın çekeceği ızdırabı görmek istemezsiniz. Göz altları moraracak, acıları gün be gün artacak!

Dedeler (yaşıyorsalar eğer), torunlarına, eskiden insanoğlunun hortumlarla arabalarını yıkadıklarını anlattıklarında, çocuklar inanamayacak! Hayal gelecek onlara bu!

İnsanların hepsi birbirine benzeyecek, kafalar kazınmış,kel olacak! Çünkü saçlarını yıkayamayacaklar ve kesecekler!

Sebze meyve olmayacak! Et olmayacak! Çünkü besi hayvancılığı olmayacak!

İnsan dışında, diğer tüm canlılar da korkunç bir sona gidecek adım adım..

Ve çocuklarımız, torunlarımız..
KISACA CANLARIMIZ..
Onların bu acı sonu görmesini ister miyiz??
Onlara kıyabilir miyiz??

Haydi arkadaşlar.. Hep beraber bireysel göreve!!
Akan bir damla suyun kıymetini bilelim!
Hortumla araba yıkamaya,
duşta dakikalarca kalmaya,
traş olurken suyu açık bırakmaya,
gereksiz israfa,
eletriği lüzumsuz kullanmaya,
Hergün arabaya binmeye;
SON!!

Bu dünya çocuklarımıza lazım daha..
Onlara kıymayalım!

SU YOK!! HAYAT YOK!!!

[/IMG]

#panctom' tarafından 08.05.2007 17:43:36 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 02:22 - İp: 88.***.**4.218
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

ben o kadar kötümser değilim..

Tarih: 8 Mayıs 2007, 03:11 - İp: 85.***.**7.180
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bugün de çocuğa ödev vermişler,KÜRESEL ISINMA ÇARESİ ve İCAT diye.
İki sahife birşeyler yazıp çıkardım ona.Vallahi dostum gidişat kötü,ABD ve Avustralya ..
En büyük karbondioksit üreticileri olan dünyada kullanılan petrol ve diğer fosil yakıtların üçte birinden fazlasını tüketen;Karbondioksit üretiminden de bir o kadar sorumlu olan Avustralya ve ABD'ye de DUR demek gerekiyordur..
Türkiye hâla enerjiyi en verimsiz şekilde kullanan enerji kaynağı olan kömür,doğalgaz ve petrol de ısrar eden bir ülke olmakta direniyor.Enerji bakanlığı,yirmidört yeni kömürlü termik santral yapacağını açıklıyacak kadar bu mantaliteler bilinciden yoksun..
Gidişat kötü,ne su ne de hava,ekzos gazları o biçim.
Artık daha fazla insan gücüne datalı ulaşım biçimlerine,yürümeye,bisiklete binmeye,bilhassa raylı toplu taşımaya artık mecburuz.
Benzin 3 YTL zaten..Yunanistan da olsa millet sokaklara dökülüyor aşırı zam yapıldı diye..

Tarih: 8 Mayıs 2007, 03:29 - İp: 85.***.**3.66
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Keşke öyle olsa nedimy.. Bugünkü şartlara göre, gidişat böyle sürerse, çıkacak sonucun bilimsel sentezi bu! Yani tahminden öte ne yazık ki.. Ben de bu bilimsel sonuçları kendi yorumumca kompozisyona döktüm.

Senin iyimser olman, ancak insanoğlunun bu konuda iyi niyetli gayretiyle gerçeğe dönüşebilir.
İnşallah ta öyle olur!

Tarih: 8 Mayıs 2007, 03:31 - İp: 88.***.**4.218
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

kesinlikle haklısın kumköy34.. ama keşke haklı olmasaydın

Tarih: 8 Mayıs 2007, 03:33 - İp: 88.***.**4.218
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İş oralara gelene kadar zaten olacak olan bir iki büyük deprem,ve sonucu akibeti daha ,sağ kalan milletimizi akıllandırır bir müddet..
Durup dururken binalar çöküyor yıkılıyor,kontrol ve otokontrol yok ki..
Olduktan sonra ah,vah tüh,niye böyle derler..
Suyun altı da artık ayrı bir alem.[Dalanlar bilir onu da]

Tarih: 8 Mayıs 2007, 04:10 - İp: 85.***.**3.66
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Yaz geldi arkadaşlar..
Sıcağı hissetmek kötü..
Peki ya çaresiz kuraklığı??
Lütfen su ve enerjide TASARRUF!!

[/IMG]

Tarih: 8 Mayıs 2007, 17:51 - İp: 88.***.**4.218
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

ben daha da kötümserim

Tarih: 8 Mayıs 2007, 20:18 - İp: 88.***.**5.124
denden
denden (üye)
İstanbul / Meraklı

su olamayan yerden su gelmişti bi' zamanlar.. sebebi; sonsuz merhametti..

2050'li yıllara kalmayacağız belki ama bu gün o yılları yaşayanlara yardım etmek daha güzel.. yardım edene ihtiyacı olduğunda yardım (belkide daha fazlası) yapılır..

Tasarruf + yardım...

Tarih: 8 Mayıs 2007, 21:12 - İp: 85.***.**5.196
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

ben biraz manevi yaklasmak istiyorum. bir kuran suresinde söyle bir ayet var. GÖKTEN BESBELLI BIR DUMANIN INECEGI SAATI BEKLE, O GÜN INSANLAR O DUMANDAN ALLAH,A SIGINACAKLAR. evet ayet böyle, aciklamasi gökyüzünde olusan gazlarin yavas yavas yeryüzüne inmesi. bence daha kötü günler baslamadi, yapilacak fazlada bir is kalmadi artik. gezegenimiz korkunc bir feleketin kapisinda. bir zaman sonra rüzgarlarinda durmasi bekleniyor. büyük kurakliklar artik cok yakin. biraz iyimser yazmak isterdim fakat malesef gercek bu. insanlik kendi türününde sonunu getirmek üzere.

Tarih: 8 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 83.***.**2.57
evrin
evrin (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili Mustafa, bende e-mailime gelen bir mesajı buraya aktarmak istiyorum, açtığın konuyla bire bir ilgili çünki, sonuna kadar okuyun çok ilginç;

2070 yılında yazılmış bir mektup
YIL 2070
50 yaşına henüz bastım ama görüntüm 85 yaşındaki bir insanın ki gibi

Yeterince su içemediğim için böbrek sorunları yaşıyorum

Korkarım ki yaşamak için çok vaktim yok
Ben bu topluluktaki en yaşlı insanım...
5 yaşında bir çocuk olduğum günleri hatırlıyorum

Parklarda pek çok ağaçlar evlerde güzel bahçeler vardı.
Ve ben yarım saat boyunca büyük bir zevkle duş alırdım
Bugünlerde ise cildimizi temizlemek için mineral yağlı havluları kullanıyoruz.
Eskiden kadınların güzel saçları vardı
Şimdi ise başımızı su kullanmadan temiz tutmamız gerektiği için traş etmek zorundayız....
Eskiden benim babam arabasını hortumdan akan su ile yıkardı

Şimdi ise
Benim oğlum suyun bu şekilde ziyan edilebileceğine bir türlü inanamıyor...

Sokaklarda posterlerde radyoda ve televizyonda SUYU DUYARLI KULLAN uyarıları olduğunu hatırlıyorum

Ama hiçkimse bu uyarıları önemsemedi
Suyun sonsuza dek var olacağını sandık...
Şimdi ise
Tüm nehirler,göller,barajlar ve yeraltındaki su yatakları ya kurudu yada kirlendi...
Sanayi hemen hemen durma noktasına geldi ve işsizlik büyük oranlara ulaştı
Yegane iş alanı deniz suyunun tuzunu çıkarıp kullanabilinir hale getiren fabrikalar.
Ve işçiler maaşlarının bir bölümünü içme suyu olarak alıyorlar.

Sokaklarda eli silahlı haydutların bir bidon su için insanlara saldırmaları çok yaygınlaştı...
Yiyeceklerin 80% i sentetik
Eskiden yetişkin bir insanın günde 8 bardak su içmesi tavsiye edilirdi
Şimdi ise
Benim sadece yarım bardak su içmeme müsaade ediliyor.
Biz şimdi bir kere giyilip atılan giysileri giymek zorundayız ve bu da çöp miktarını arttırıyor....

Biz şimdi kanalizasyon sistemi susuzluktan çalışmadığı için fosseptik kullanıyoruz...
Nüfüsün dış görünümü korkunç:Susuzluk nedeniyle kırışık sıska
ultraviyole ışınları nedeniyle yaralarla dolu vücutlar...
Şimdi ozon tabakası kalmadığı için ışınlar çok daha kuvvetli...

Cilt kanseri mide bağırsak enfeksiyonları ve idrar sistemi sorunları ölümlerin ana sebepleri...
Cildin aşırı kuruması nedeniyle 20 yaşındaki bir genç 40 yaşında gibi görünüyor.
Bilim adamları araştırdılar
Ancak bu soruna bir çare bulamadılar
Su üretilemiyor ağaç ve sebze olmadğı için oksijen de azaldı ve bu yüzden yeni neslin zeka kapasitesi ciddi bir şekilde zarar görüyor...
Pek çok erkekte sperm oluşum morfolojisi değişti
Bunun sonucunda da bebekler kusurlu ,mutasyonla ve fiziksel sakatlıklarla doğuyorlar
Devlet soluduğumuz hava için bize para ödetiyor
Erişkin başına günde 137m küp soluyoruz...
Bu parayı ödeyemiyen insanlar güneş enerjisiyle çalışan büyük mekanik akciğerlerle havalandırılan bölgelerden kovuluyorlar.
Soluduğumuz hava kaliteli değil ama en azından nefes alabiliyoruz...
Ortalama insan ömrü 35 yıl...
Hala biraz yeşil alanı olan ,nehirleri akan, bölgeler silahlı askerler tarafından korunuyor...
Su
altın ve elmastan çok daha değerli bir hazine haline geldi...
Yaşadığım yere nadiren yağmur yağdığı için hiç ağaç yok.

Bazen yağış beklerken asit yağmurları yağıyor.
Mevsimler ciddi bir şekilde 20.yüzyılın çevreye zarar veren sanayisi ,atomik deneyler ve çevreye yaydıkları kirlerden etkilendiler
O zamanlar çevreyle ilgilenmemiz konusunda uyarıldık ama hiçkimse dikkate almadı
Oğlum benden gençliğimden söz etmemi istediği zaman ona yeşil tarlaların ,çiçeklerin güzelliğini, yağmuru ,nehirlerde yüzmenin ,balık avlamanın , içebildiğimiz kadar su içebilmenin ne büyük bir zevk olduğunu ve insanların ne kadar sağlıklı olduklarını anlatıyorum...
O bana babacığım şimdi neden su yok? diye soruyor...
İşte o zaman boğazım düğümleniyor....
Kendimi suçlu hissetmekten bir türlü kurtaramıyorum çünkü ben de o yaşadığı çevreyi kirleterek tahrip olmasına sebep olan ,tüm uyarılara kulağını tıkayan nesle aitim...
Şimdi ise
Bizim çocuklarımız b

Tarih: 8 Mayıs 2007, 21:50 - İp: 88.***.**7.31