Fotoğrafçılık Forumları
Sınırda Eğitim Çığlığı
Sizinle paylaşmak istediğim önemli en azından benim için öenmli bir haber. site linki vermek yasak olduğundan sadece bir haber sitesinden alıntı yaptığımı söylemek zorunda kalıyorum malesef.
BUYRUN:
Şemdinli ilçesinde Irak sınırındaki bir mezrada babalarının, "Siz büyüdünüz artık okula gitmeyin" sözlerine rağmen 10 kilometre uzaklıktaki liseye kayıt yaptıran ancak servis olmadığı için okula gidemeyen kız öğrenciler, yetkililerden yardım istedi.
Irak sınırının sıfır noktasındaki Yeşilova köyüne bağlı Bölek mezrasında ikamet eden 5 genç kız, babalarının okumalarına karşı çıkmalarına rağmen mücadele ederek ilköğretimi geçen yıl tamamladı.
Akraba olan Delal ve Devran Beşer ile Fahide ve Rahime Kaya, Halime Polat adlı kızlar, babalarının "Siz büyüdünüz, artık okumayın" sözlerine rağmen köylerinden 10 kilometre uzaklıktaki Derecik Lisesi'ne kayıt yaptırdılar.
Maddi durumları iyi olmadığı için servis kiralayamayan genç kızlar, "Günlerce okumak için babamızla mücadele ettik ve ortaokulu bitirdik. Şimdi liseye devam edeceğiz. Ancak ne Şemdinli merkezde kız pansiyonu var ne de okula gitmek için servis verdiler bize" diyerek sıkıntılarını dile getirdi.
Servisleri olmadığı için okula gidemediklerini belirten öğrenciler, "Televizyona bakıp diğer insanlarla kendi yaşamımızı karşılaştırınca çok üzülüyoruz. Meğer bizim yaşamımız yokmuş. İşte bu yüzden çok okumak istiyoruz. Bize yardımcı olup servis gönderirseniz biz de okuyup Türkiye'ye faydalı olmak istiyoruz ve bu konuda Türkiye'ye güveniyoruz. Bölgede olan olaylar ancak eğitimle biter. Burada ortaokulu bitiren kızlar istese de istemese de biriyle evlendiriliyor. Bunun için yalvarıyor, 'Bize yardım edin, okulumuza devam edelim' diyoruz" dedi.
sözün bittiği an benim için
EVET YA COK KOTU BİR DURUM.. BİRİNİN BUNA DUR DEMESİNİMİ BEKLİYORUZ BİZ YAW NEYSE BENDE TIKANDIM ABİSİ BİSEY DİYEMİYORUM BİDE KIZ COCUKLARI YANİ.....
durum vahim.keşke insanlar biraz daha açık görüşlü olabilseler.
eğitime katkı payı adı altında ödediğim her fatura üzerinden para ödüyoruz.
eğer hala böyle şeyler olacaksa bu paralar neden kesildi diye sorma hakkı doğmaz mı ?
yoksa alınan paranın adı ile mahiyeti farklı şeyler mi
FARKLI OLUP OLMADIGINI BİLEMEM AMA BİRİLERİNİN BİR AN ONCE İLGİLENMESİ GEREKİYOR... SEVGİLİ GURHAN COK İYİ BİR NOKTADA YER TUTMUSSUN BU TOPİG İ ACMAKLA... BENCEDE O PARALARIN HESABINI BİR AN ONCE VERMELERİ GEREKİYOR magara KARDESİM HAKLI YANİ .. BENDE ONA KATILIYORUM BOYLE SEYLER OLMASIN ARTIIIIIIIIIIIKKKK BİRİLERİ DURDURSUN YETERRRRRRRRRRRR.....
Ya aadaşlar şu bahsettiğiniz birisi veya birileri kimdir tanıyan varmı varsa söylesinde muhatabını bilelilim
Yok böle bişey birileriymiş
O birileri siz değilsinizde kim acaba
Eğer sen ben o bizler bu konuda insiyatif almazsak okullarımızda hastanelerimizde sermaye sınıfına devredilecek ve parası olan faydalanacak
Şimdi içinizden şuda eçiyodur ya bir hayırsever zengin yadabir hayır kurumu çıksada şu kızlara yardım etse diye...
Kaç kişi kurtarılabilir bu yolla söylermisiniz
öncelikle kirli savaşa halk olarak DURdemeliyiz.kardelen masalı ve şarkısıyla kimi uyutacak medyamız*
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Animasyonlu Eğitim Videosu Nasıl Hazırlanır
01 Mar. 2021, 11:47 prodersler
0150301 Mar. 2021, 11:48
prodersler -
Yurt Dışında Fotoğraf Üzerine Eğitim
11 May. 2019, 00:23 waffeimmortal
0169211 May. 2019, 00:23
waffeimmortal -
-