mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

Olympos Hakkında Ne Biliyorsunuz!!!

arkadaslar benım burdan daha yeni haberim oldu ne düşünüyorsunuz burası ile ilgili eminim giden bir çok kişi vardır hadi biraz fikirlerimizi paylaşalım bura ile ilgili?

Tarih: 20 Ağustos 2006, 17:04 - İp: 85.***.**0.205
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Antalya daki olympos tanmı bahsediyorsun bilmiyorum.

Oradan bahsediyorsan güzel bir yerdir. Ama güzel derken senin ne aradığına bağlı tabi ki. Öyle pek şatafatlı, konforlu bir yer değil, dağların arasına saklanmış bir yerdir. Kötü bir yolu vardır, bayağı kötü. En son geçen yıl gitmiştim geçen yıl itibariyle beach club a kurban gitmemiş bir yerdi. Çok sakin yeşillikler arasında mütevazi pansiyonlar vardır, bungalovlar filan. Küçük bir dereyi takip ederek ağaçlar altından nerdeyse güneşi görmeden denize ulaşırsınız. Tarihi kalıntılar falan arasından geçersiniz. Denizi de güzeldir, ben sevdim yani, ben gittiğim zamanlarda dalgalı değildi sakindi, her zaman öylemidir bilmiyorum tabiki. Yatlar falan demirler. Geniş bir kumsalı vardır, dağın yamacına doğru uzanır o kumsal, boş bir ağaç altı bulursanız yamaçta, hem kumdan hem manzaradan hemde ağacın gölgesinden aynı anda istifade etmiş olursunuz.

Benim en hoşuma giden şeylerden birisi de, yukarıda bahsettiğim dere kumsalın hemen başlangıcında bir birikinti yapıyor, yani içine girebileceğiniz bir tatlı su birikintisi. Suyu da buz gibi, yani bildiğimiz buz soğukluğunda. Denizden çıkınca o buz gibi suya girmek çok dinçleştiriyor insanı, giderseniz deneyin tavsiye ederim.

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 17:14 - İp: 85.***.**7.168
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

tesekkurler gıdıcem ama sıkılırmıyım dıye dusunuyorum...
olmassa ordan bodruma gecıcem zaten
tesekkurler tavsiyelerin için...

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 17:34 - İp: 85.***.**0.205
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Tek başına gidip olympos da kalmayı düşünüyorsan bence sıkılırsın. Ben zaten olympos da kalmamıştım, dediğim gibi pansiyonları falan çok mütevazi salaş yerler, zaten fazla da pansiyon yok, olanların da pek konforlu olduğunu sanmıyorum, otel hiç yok galiba. Ben başka bir yerde kalıyordum ancak denize girmek için zaman zaman olympos a gidiyordum gündüzleri.

Neyse laf açıldı da şahsen bodrum da pek gidilecek bir yer değil bence. Herşeyiyle neredeyse istanbul olmuş, sevmiyorum o yüzden, tabi tercihler farklı farklı ama konu açıldığı için konuşuyorum şimdi. Biz tatil deyince istanbul dan kaçmayı anlıyoruz, istanbul dan kaçıp bir başka istanbula gitmek o yüzden cazip değil yani benim açımdan.

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 17:59 - İp: 85.***.**7.168
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

haklısın aslında bende tatil için kibirli insanların yanına gitmek istemem yani bir başka istanbula...

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 18:56 - İp: 85.***.**0.205
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Ben hem Bodruma hen de Olympos a gittim. İki hafta önce Olympos taydım.

İki yer de birbirinden çok farklı. DFM gibi kıyaslama yapıcak olursak benim favorim Olympos oldu. Burada beklentiler de önemli. Olympos benim tatil anlayuışıma uygun bir yerdi ve zevk aldım.

Olympos ta pansiyorn çok fazla var. Otel olarak bir tane var. Lodge hotel. Oda ağaç evlerden oluşuyor. Geceliği 150 Euro olması lazım. Pansiyonlarda fiyatlar hep aynı. Klimalı+banyo Wc li oda kişi başı 40 YTL buna sabah kahvaltı ve akşam yemekleri de dahil. Yemekler güzel. Havası serin bunalttıcı bir hava yok. hatta sabahları serin bile oluyor. ağaç evler Portakal ve Nar bahçeleri içersinde yer alıyor. Etrafında tarihi kalıntılar dolu. Katılabileceğin çok fazla aktivite var. ATV turu, Yelken turu, kano turu, kanyon turu, Raftin, yamaç paraşütü gibi.
Denize gitmek için 15 dk kadar yürümek gerekiyor, fakat denize giden yol harika soğuk sularun içinden geçiyorsun. Deniz çok temiz, kumsal taşlık. Bu biraz dezavantaj olablir ama üzerine kum yapışma derdi yok. Küçük balıklara dikkat etmek lazım. Çok pis ısırıyorlar. Denizin yanındaki tatlı su buz gibi. Denizden çıkıp tatlı suya girince hem tuzdan arınıyorsun hemde çakı gibi oluyorsun.


 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 17:46 - İp: 212.***.**0.50
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

fotograf cekılırmı makıne goturulurmu yani?

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 18:39 - İp: 85.***.**0.205
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

birsey daha ogrenmek ıstıyorum bız 3 arkadas gıdıcez.
kızlar ve turıst bakımından ortam nasıl???*

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 16:19 - İp: 81.***.**8.119
aattaa
aattaa (üye)
Ankara / Amatör

bir ara makine almak için de sorduğun sorularla bir çok insanı şaşkına çevirmiştin; ben de zevkle ve gülerek okumuştum...şimdi yine benzer bir tarzla devam ediyorsun...
arama motorlarında arama yaptırırsan yazılı ve fotoğraflı bir çok şey öğrenirsin orası hakkında...fotoğraf çeken biri için makinenin gidemeyeceği yer zaten olmaz....çapkınlık yapacaksan, olympos'da bodrum'dakinden daha zeki kadınlar bulacağını unutma....oraya giden yol kötü değildir, bir orman yolu nasıl olabilirse öyledir...tek başına gidersen daha rahat edersin...girişken ruhun varsa, ve yalnız kızlar da varsa keyfin gıcır demektir...senin tarihe, doğaya, ormana olan saygına bağlıdır alacağın zevk...

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 16:43 - İp: 85.***.**2.13
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Ben 19-20 Ağustosta Çıralı ve Olympos"ta idim. Mutlaka gidilip görülmesi ve kalınması gereken bir yer. Fiyatlar Alanya'ya göre oldukça yüksek. Ama benim en çok sevdiğim yer Adrasan Koyu oldu.Hem daha sakin, temiz ve ucuz. Manzara ise Muhteşem..

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 17:19 - İp: 88.***.**7.238
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

DSLR'lerinde 4:3 kullanir, Capon malidir, Turkiye servisi zayiftir. bunlari biliyoruz...

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 23:40 - İp: 81.***.**1.148
  • 1