pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ölümden Döndük

Bu gün bir düğün için Kütahyaya gitmek için yola çıktım ailemle beraber.Altıntaşı bilerler aliyebyö köprüsünüde bilirler. Tam buraya geldiğimizde köprünün üstünde bir araç önündekini solamaya kalktı. Aramızda 5 bilemediniz 10 metre vardı.BEn firen yapıp sağa kaptım, sollamaya çalışan firen yapıp sağa kaçtı santimkler kala çarpışmaktan kurtulduk. Hepimizin beti benzi attı tabi çok korktum.Zira böyle bir kazayı ilk defa atlatıyorum. HEmen telefonu arayıp emniyete haber verdim ve aracı trafik ekipleri çevirip karakola getirdiler. Ben hatalı sollama için ceza yazmalarını ve gerekirse trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan savcılığa sevkeldilmesini isteyecektim.Beyefendi inkar etmeye başladı.Bu arada AKP il encümen azamız hemen damladı. Ceza yazılamayacağını, birşey olmadığını falan söylemeye başladı. BEn de sen ne karışıyorsun diye kızdım.Meğer patronu imiş ve Sürücü kursu işletiyormuş.
BÖylesine ciddi bir olayda hemen siyaseti karıştırmanın ve trafik suçu işlemiş bir insanın siyaseten olaydan temizlenmesini sağlamaya çalışmak kadar utanç verici birşey düşünemiyorum. Benim arabada çoluğum çocuğum vardı.Onlara bu sürücü yüzünden birşey olabilirdi. Hergün gazetelerde birçok kaza haberi okuyoruz ve sebep hep aynı. Akıl sahibi bir insan virajlı, sollama yasağı olan bir köprü üstünde araba sollarmı. sollarsa dahi buna hangi akıl sahibi siyası arka çıkar. Ulaşmaya çalıştığımız AB standartlarının neresine uygun bu.
Bu tavrı esefle kınıyorum. AKP yi %47 ile geldikleri 2. dönemde bitirecekse bu tavırlar bitirecektir. Eğer tüm AKP yönetimi böyle düşünüyorsu tamamına yazıklar olsan. Verdiğim oyda zehir zukkum olsun.
Trafik cinayetlerinin en yoğun olduğu ve en enetimsiz dönem bu son 1 yıl. Bu kadarını hiç görmedim. Hükümet acil önlemler almalı. Ölen her insandan başta Başbakan ve ulaştırma bakanı sorumlu.
Umarın denetimler Tantan dönemi gibi sıkılaştırılar ve benim yaptığım gibi şikayetlerde hiçbir siyasi devreye girmez.

Tarih: 19 Ağustos 2007, 16:44 - İp: 88.***.**7.138
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

mesele ak parti karar parti meselesi değilb bizim medenileşme serancemiz. Maalesef osmanlı ve selçuklu medeniyetinin seviyesinin kat ve kat gerisindeyiz. o zamanlar bir yahudinin şikayeti üzerine koskoca fatih yargılanabiliyor iken bugün tüm milletvekillerimiz dokunulmaz.genelkurmaş başkanımız hakkında savcı iddianamede bazı şeyrelden bahsetti diye yapmadıklarını bırakmadılar ve attılar adamcağızı. Bill kılıntının ise uçkur davasından savcının ifadesini almasını düşünün ce aramızda daha en az 100 yıl oduğunu düşünüyorum.
Hele hakim ve savcılarımızın kendilerine trafik cezası kestirmemesindeki çelişkiyi düşündükçe böyle insanlarla aynı okulda okumuş olmaktan utanç duyuyorum. Adalet dağıtan insanlar nasıl olurda kendilerinin hukukun üstünde olmasını isteyebilir aklım ve mantığım almıyor. kendilerinin söylediği biz onların amiriyiz falan fıstık gibi bahaneler ise utancımı bir kat daha artırıyor sadece.
Hasılı arz ettiğim gibi medenileşme sürecendi çok ama çok gerilerdeyiz.
Dün Zaman gazatezinde Şahin Alpayın çok güzel bir yazısı vardı.okudukça demokrasiye olan bağlılığımız artacağına anti demokratık taleplerin artmasından bahseden eğitim sistemimizi eliştiren mükemmel bir yazı idi. Evet en okumuşlarımız askeri göreve çağırıyor.Bazı özgürlüklerin kısıtlanmasını talep edebiliyor.
neyse hasılı kelam;
şikayetim üzerine jandarma hatalı solllama sebbeiyle ceza yazdı.Fakat bu yetmez bence .Trafik güvenliğininde tehlikeye sokulduğu açık. Belki yarın suç duyurusundada bulunabilirim. Ayrıca ne ceza yazıldığını soracağım. Ne olur ne olmaz.Yazılmadı ise vay yazmayanların haline.

Tarih: 20 Ağustos 2007, 00:13 - İp: 88.***.**7.138
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

peşini bırakma pazarbey..
kanunsuza kanunla...

Tarih: 20 Ağustos 2007, 01:16 - İp: 88.***.**6.87
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

pazarbey büyük geçmiş olsun.Maalesef başkasının çok büyük hatası (mı diyeyim akılsızlığı mı diyeyim) yüzünden o kadar çok hayatını kaybeden var ki...

Tarih: 20 Ağustos 2007, 01:27 - İp: 88.***.**0.233
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Geçmiş olsun Beytullah Bey,siayaset heryerde tabiki..

ALANYA'DA önceki gece Metro Kavşağı yakınlarında Şehmuz Çelik'in kullandığı 07 MAY 21 plakalı araçla A.K'nin kullandığı 07 N 8303 plakalı aracın çarpışması sonucu küçük çaplı bir kaza meydana geldi. Taraflar kaza yerinde anlaşamadı ve Cumhuriyet Polis Karakolu'na götürüldüler.

TELEFON AÇTILAR

İDDİAYA göre, 07 N 8303 plakalı aracın içindeki A.K. ve A.Y. arkadaşlarını arayarak karakola çağırdılar. AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun yeğeni O.Ç. ve beraberindeki 6 kişi telefon üzerine karakola geldi. Grup, karakolda Şehmuz ve Mehmet Çelik kardeşleri dövmek istedi.

"SİZİ SÜRDÜRÜRÜZ"

POLİS memurları gruba engel olmak istedi ancak grubu sakinleştiremedi. Alkollü oldukları ileri sürülen gruptakilerin "Biz Mevlüt Çavuşoğlu'nun akrabalarıyız ve istediğimizi yaparız. Sizi buradan sürdürürüz" dedikleri belirtildi.

Tarih: 20 Ağustos 2007, 08:22 - İp: 88.***.**1.125
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Keratin sağol.Bırakyacağım zaten peşini. Ancak Başbakanımızın bu olaylara en gel olması ve kesinlikle pirim vermemesi lazım. Çıkıp sert bir dille bunları engellemeli.Yoksa bu tür terbiyesizlikler devam edip gidecek. Önceki hükümetler dönemide aynı idi.Ancak AKP farklı bir vizyonla geldiğini iddia ettiğine göre bunları engellemek görevi. Hele trafik konusunda.
Ayrıca bilirtmek isterimki geçen arabama başka bir araba arkadan çarptı ve tamponumda küçük hasar meydana geldi. Arabam kaskolu olmasına rağmen tutanak dahi tututrdamdım. Adamcağızda üzüldü. Farketmez amca önemli değil dedim gönderdim. Bunların ehemniyeti yok. Hatta büyük hasar olsada emhemniyeti yok.Zira sigorta ve kasko büyük bölümünü ödüyor.Kavga etmenin bile anlamı yok.AmaHayata kasteden olaylarda hiç acımam.Kimsede acımasan. Birkaç kişi bu sebeple ceza alırsa bir daha kimse yapamaz bunları.

Tarih: 20 Ağustos 2007, 08:46 - İp: 88.***.**7.138
miracle75
miracle75 (üye)
İstanbul / Amatör

Üstad çok geçmiş olsun öncelikle allah korumuş bu memleketten arkan varsa işte böyle kayırılıyorsun istediğin gibide at koşturuyorsun ne diyeyim allah hepsini bildiği gibi yapsın....

Tarih: 20 Ağustos 2007, 09:09 - İp: 213.***.**4.166
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

geçmiş olsun pazar amca Allah korumuş verilmiş bir sadakan varmış

Tarih: 20 Ağustos 2007, 09:14 - İp: 81.***.**7.150
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Öncelikle geçmiş olsun sevgili Pazarbey,Cahil insanlar ( okumuş olması yeterli değil) hep bir arka arar her tür olaydan kurtulmak için. Onlar'da yaptığının hata olduğunu bilselerde ellerinde olduğunu sandığı gücü kullanarak farklı oldukları göstermeye çalışıyorlar.

Umarım arkası olanın değil aklı olanın kazandığı bir toplum oluruz.

Ömer K.

Tarih: 20 Ağustos 2007, 09:18 - İp: 88.***.**5.17
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Beytullah ab öncelikle geçmişolsun, trafikte istediğiniz kadar dikkatli olun bir başkasının hatası yüzünden her zaman tehlikedesiniz maalesef kanunların yetersizliği ve uygulanmaması da bu tür insanları yüreklendiriyor.

Ayrıca yurtdıında olsa diyen arkadaşın yorumu için bir şey daha yazayım.

Yurtdışında olsa demişsiniz, orda yaşayan Türkler demekki cezalardan korktukları için dikkatliler ben de tatil dönüşü bir kaza atlattım, karşı şeritten gelen bir araç yine hatalı sollama ile benim şeridime girdi dikkatim sayesinde yavaşlayıp birazda yoldan çıkarak onun geçmesine izin verdim ve bu araç Almanya plakalı idi, demekki sınırı geçtikten sonra kuralların önemi kalmıyor. Ne de olsa bu ülkede insan hayatı ucuz...

Tarih: 20 Ağustos 2007, 09:40 - İp: 81.***.**3.185
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Sevgili Beytullah Bey,
Geçmiş olsun,
Verilmiş sadakanız varmış,
Muhtemelen "verilecek" de sadakanız vardı aman ihmal etmeyin.
Bu tür kaza ve belaları defetmek için kul olarak gerekli dikkat ve tedbiri almak kuşkusuz ki şart, ancak görüyorsunuz her şey bizim elimizde değil ve karşımızdakinin dangalaklığına alınacak bir tedbir de yok!
Ben yüksek hızla araba kullanan arkadaşlarıma çok kızıyor ve hakkımı (varsa şayet) helal etmeyeceğimi söylüyorum.
Siz zaten dikkatli bir sürücüsünüz, bundan eminim.
Yine de daha fazla dikkat diyorum.

Tarih: 20 Ağustos 2007, 12:56 - İp: 88.***.**7.222