av
av (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Mustafa Kemal Atatürk

ULU ÖNDERİMİZİN FOTOĞRAFINI SİTEDE ÖRMEK İSTERİZ

Tarih: 19 Şubat 2007, 23:36 - İp: 88.***.**1.29
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

burkay, katılıyorum sana.

Tarih: 20 Şubat 2007, 22:07 - İp: 88.***.**7.181
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

İşte sorun da burda sevgili buffalo ,
düşünemeyen, üretemeyen, okuduğunu anlayamayan, ona dayatılmış fikirlerin dışına çıkamayan ve kalıplar halinde konuşabilen bir toplum...Ben kepazeliğin ne olduğunu biliyorum ama sen benim ne kastettiğimi farkına varabildin mi acaba???
Burada ne anlatmak istediğimi senin örneğinden ele alacağım :
Atatürk sence Türk Dil Kurumunu niye kurdu? Bu kurumun amacı dilin yaygınlaşması ve yabancı kelimelerden arınması değil mi? Peki sen bir Atatürk genci olarak neden kendine Türkçe olmayan bir ad seçiyorsun? Niye "buffalo sun? Öz türkçe bir isimle kendini neden tanımlamıyorsun? Hani sen atatürkçüydün?Atatürkçü olmak sağa sola poster asmakla mı olunuyor?
İmzan da "feuerbach'ın bir özdeyişi var bizim hiç mi bir büyüğümüzün bu anlama gelecek bir fikri yok ?
bu soruları çok daha uzatabilirim ama bir anlamı olacağını sanmıyorum zira anlatmak istediğimi yeterince özetlediğimi düşünüyorum.

İşte kepazelik diye ben benim ülke gençliğimi yozlaştıran zihinsel kabızlığa sokan düzeni kastetdiyorum

Tarih: 20 Şubat 2007, 22:14 - İp: 88.***.**8.105
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Düşüncelerimi yumuşak anlatmayı sevdiğimden senin kadar sert yazmazdım burkay, ama sana katıldığımı söylemeden edemiyeceğim.

Tarih: 20 Şubat 2007, 22:17 - İp: 88.***.**7.181
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Hocha ,
Benim fikirlerimi onaylamak yerine gel sen de kendinden başla ve "Hocha" olan ismini imla kurallarına uygun ve dilimizin zenginliğini kültürümüzün güzelliğini ortaya koyacak bir isimle değiştir ve gençlere örnek ol...yoksa benim düşüncelerimi onaylaman ne bana ne de sana bir şey katmaz fikirlerimizi davranışlarımıza uyarlamalıyız....

Tarih: 20 Şubat 2007, 22:22 - İp: 88.***.**8.105
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

haydaaa!
Bu fikrine de katılıyorum burkay

Tarih: 20 Şubat 2007, 22:29 - İp: 88.***.**7.181
av
av (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Geçenlerde akp li bir millet vekilinin küçük kızının sayın başbakana yazdığı mekyubu hatılatırım size (bize ATATÜRKÜ ZORLA SEVDİRMEYE ÇALIŞTILAR )ibaresini hatırlatırım size ve bu ülkede bu topraklarda başka bir devlet kurmak düşüncesini yaymakisteyen kafalar var unutmayalım ki bu CUMHURİYET kurulmadı düşmana kaşı kürt-türk unsurlar omuz omuza saaştılar can verdiler şimdi ise sanki hiç dost değillermiş gibi birbirlerine karşı kışkırtıloyorlar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve akadaşları bize birbirimizi emane etti ama bunun değerini bilmiyoruz.ve bizi çok ağır bir dille eleştiren arkadaşı neden fotoğrafı görmek istediğimizi anlayamadığını düşünüyorum..

Tarih: 20 Şubat 2007, 22:32 - İp: 88.***.**3.100
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

hocha@kepaze biri olduğumuza mı katılıyorsun?

burkay;

düşünmeyen ,üretmeyen biri değilim.
sağa sola poster asan biri hiç değilim.kemalist diye de tanımlamıyorum kendimi,onu da belirteyim.sağda solda laiklik elden gidiyor, ülke satılıyor diye bağıran biri de değilim.
burada bir arkadaş sitede atatürk resmi de isteriz demiş.ben de olsun demişim.başka birisi de bir poster yüklemiş.ne var bunda? bunun nesi kepazelik? olsa da olur olmasa da dedik, sitenin bu konudaki tavrını zaten biliyoruz ve şüphemiz yok dedik.
atatürk posterinin altında atatürk e küfreden politikacı gördük.tüm devlet dairelerine poster koyanları da gördük. ama dedik, taksi duraklarında, sanayii işhanlarında, kahvelerde de var. vatandaş kendisi ,samimi, iyiniyetle asıyor. ikisini ayıralım dedik, farklı şeyler. bu sitei de o ikinici kategoride gördük.

anlamadığım nokta bu. ne varki bunda bu kadar sert tepki verecek.

gelelim şu benim meşhur imzama ve kullanıcı adıma. özellikle imzam bu sitede çok kişiye dokundu. ''müslüman mahallesinde salyangoz satma, hristiyan mısın sen?, kendine adam gibi imza seç diyenler oldu.
hepsine açıkladım, önce oku sonra konuş dedim.
imzamı okuyun, anlamaya çalışın.o çapta söz sarfeden bir tük düşünürü varsa bana da haber verin ,ben de okuyyayım o düşünürü.

euerbach, hristiyan ahlakını ve batı felsefesini yerden yere vurduğu kitabına ''hristiyanlığın özü''ismini vermiştir. ona göre hristiyan ahlak iki yüzlüdür, sahte olanı,kopyayı öze,asla tercih eder.
imzamdaki söz o kitaptandır ve fotoğrafla doğrudan ilgilidir.

buffalo isimli kullanıcı adına gelince.
o da benim mizah anlayışımla ilgili.kendimle alay edebilirim sanırım ve kendime bir çeşit öküz olan bir hayvanın ismini kullanıcı adı olarak seçebilirim.

Tarih: 20 Şubat 2007, 22:32 - İp: 85.***.**4.124
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

buffalo,
Ben kepaze kelimesini kullanmazdım, ve ben senin yerinde olsam o sözü üzerime de alınmazdım.

Buraya tartışmak için girmiyorum. Provokasyona da gelmek istemiyorum.
Paşa paşa geğiğimi yapar giderim.

Tarih: 20 Şubat 2007, 22:37 - İp: 88.***.**7.181
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

aha burkay hemen bolucu oldu..

akpli adamın kızı vs..ataturku sevmesin adam sana ne bana ne..mesela adam ataturku sevmiyorsa ama bu ülke için faydalı,işe yarayan bir adamsa,soyle bakalım kahve koşesinde memleket kurtaranlarmı daha faydalı,daha ataturkun istedigi tipten bir adam yoksa memlekete faydası olanmı..ataturk kendisini seven adammı isterdi,memlekete calısan adammı sence???

burkayın demek istedigi poster milliyetcisi olacagınıza az biraz memlekete faydalı olun.."atam sen kalk ben yatam" demeklemi ataturkcu olunmuyor..o dedigin akplinin odasındada posteri var ataturkun,peki adamın dusuncesimi degişiyor o gene aynı ataturku dayatma goren adam...
burkay ataturku küçükleştirmeyin,poster,heykel dikeceginize işe yarayın diyor..

bak bakalım ne demiş:"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir.)"

ataturkun cabasına,ugrasına,ve hayaline layık bir ulke haline gelmedikce istedigin yere poster koy,istedigin yere heykelini dik,amerikalı yine ekonomini yonetiyor,ingiliz yine gelip en gozde şirketlerini alıyor,arap yine gelip en guzel yerlerde arazilerini kapatıyor vs..
iş yapmaktan cok konusmak nedense hepimizin ortak noktası...

bayragın yanına bir ataturk portresi guzel olur,hatta yer problemi varsa, bayrak portre bırleşik olursa yerden tasarruf olur..

şimdi senin nickinde gaijin git duzeltte gel diyeceksin ama olsun okadar burkay hocam..

#gaijin' tarafından 20.02.2007 23:00:38 tarihinde düzenlendi.

#gaijin' tarafından 20.02.2007 23:01:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Şubat 2007, 22:58 - İp: 88.***.**5.80