kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Msnsi Çalınanlara İyi Haber

Kişisel haberleşme ve sohbet programı MSN şifresi çalınanlara iyi haber. Ankara Adliyesi, MSN şifresinin çalındığı iddiasıyla kendilerine yapılan başvurularda olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.
Teknolojinin yaygınlaşmasıyla internet üzerinden yapılan haberleşmelerde büyük oranda bir artış meydana geldi. İnternet üzerinden yapılan haberleşmelerin büyük bir bölümünü de kullanıcıların karşılıklı kullandığı MSN programı oluşturuyor. Ankara Adliyesi Cumhuriyet savcıları, son dönemlerde kendilerine ’MSN şifremi çaldılar’ şeklinde başvuruların yapıldığına dikkat çekerek, "MSN şifresini kimin çaldığını ve kullandığını kısa sürede tespit edebiliyoruz" haberini verdi.
MSN şifre hırsızları hakkında bilişim suçlusu işlemleri yaptıklarını belirten yetkililer, MSN şifresini çalanları nasıl yakaladıklarını da şöyle anlattı:
"Microsoft Corporation’un Türkiye Temsilciliği İstanbul’du. Bu şirkete yazı yazarak, şifresi çalınan kişinin adresini kullanan kişilerin IP numaralarının tarih, ve saat detayları ile birlikte savcılığımıza gönderilmesini rica ediyoruz. Yaptığımız başvuru üzerine şirket, IP noların, tarih ve saatlerin olduğu dökümü bize gönderiyor. Daha sonra IP noları, karşısındaki tarih ve saatleri İl Telekom Müdürlüklerine göndererek kullanıcıları tespit ediyoruz"

ANKA

Ama insan utanır değil mi. Ya benim msn çalındı filan diye. Tabi suclu olan kişiler icin dahada vahim. Cezaevine giderse ordaki karizması ne olur.

biri diycek cinayet işledim- digeri gasp ettim - sen ne yaptın msn çaldım.. hadi len ordan.

Tarih: 10 Haziran 2007, 12:59 - İp: 88.***.**5.212
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

baya bir yüz kızartıcı suç...

ama böyle bir yasanın olması ise sevindirici. çalmak ne şekilde olursa olsun bir hırsızlıktır.

Tarih: 10 Haziran 2007, 13:13 - İp: 88.***.**6.92
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 10 Haziran 2007, 13:14 - İp: 88.***.**1.139
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

haber sitelerinde okumuştum hiçbir suç cezasız kalmamalı.. ama hafif ama ağır..

Tarih: 10 Haziran 2007, 13:48 - İp: 85.***.**9.105
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Kevin Mitnick'i araştırın o adamın cezaevine giridğindeki karizmasıyla allahın eziğinin msn çalıp cezaevine girmesi arasında dağlar kadar fark var

Tarih: 10 Haziran 2007, 15:09 - İp: 88.***.**1.133
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Şifre çalmak hangi suçu oluşturuyormuş ? Hırsızlık olamaz herhalde. Haberleşme gizliliğini ihlal suçu mu ?

Tarih: 10 Haziran 2007, 15:13 - İp: 85.***.**1.19
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

eski erkek arkadaşını öğrenme suçu

Tarih: 10 Haziran 2007, 15:17 - İp: 88.***.**9.112
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma

acaba böle insanların eline ne geciyor.calınca...

Tarih: 10 Haziran 2007, 16:06 - İp: 88.***.**8.253
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

emeğe saygı

siteme koydum, tekrar: EMEĞE SAYGI!

sitemi merak edenler buraya

Tarih: 10 Haziran 2007, 18:29 - İp: 88.***.**8.100
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Microsoft amerika ile yazışıp şifrelerinizi tekrar sıfırlatıp eski adresinizi geri alabiliyorsunuz, biraz uzun sürüyor ama sonuç alınabiliyok. ben adresimi geri almıştım...

Tarih: 11 Haziran 2007, 09:20 - İp: 81.***.**3.185
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

en güzel yanı hiç çaldırmamak

Tarih: 12 Haziran 2007, 11:49 - İp: 81.***.**7.150
  • 1