sahincoban
sahincoban (üye)
Adana / Meraklı

Korsan Mı! Orjinal Mi!

En düşük Sinema ücretleri 7,5 YTL, Korsan filmler ise 1,5 YTL den satışa sunulurken, insanların alım gücününde ortada olduğu bir dönemde izce korsan mı! yoksa emeğe saygı mı?

Tarih: 29 Kasım 2006, 00:04 - İp: 88.***.**5.184
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

korsana evet demiyoruz aslında mevcut duzende korsan kullanım mecburidir diyoruz..mesela yakınır butun sarkıcılar,yapımcılar.. kazanamıyoruz diye..ozaman neden kaset yapıyorsunki be adam derler sana..madem amacın ekmek parası madem kazanamıyorsun neden başka bir iş yapmıyorsun..zaten bundan yakınan da yeni yetme sarkıcılarla kaşar popcular olur genelde...kazanamıyoruz ama altımda 150bin dolarlık cipimle reinaya kafa dagıtmaya seviyeli ilişkiler yaşamaya gidebiliyorum demezler mesela.dikkat edin adamakıllı hiçbir sanatcı soylemez bunu.kazanan kazanıyor.allah dahada versin,ama tuketiciyi aptal yerine koymak neden??
boyle oldugu surece korsan kullanım olacaktır ve malesef bende korsan kitap veya mp3 kullanacagım..

ancak sinemaya gercekten deger verdigim,gercekten sevdigim için o konuda korsan kullanmamaya calısıyorum..evet mp3 normal cd kalitesinde oluyor..kitaplarda normal kitap kalitesinde-bazen birkaç eksik sayfa olabiliyor- ancak korsan cd ile ne sinema keyfi ne evde dvd izleme keyfi kıyaslanamaz..arşivlik kadar olmasada sevdigim filmlerin dvdsini orjinal alıyorum..param yoksada kiralayıp pcye kopyalıyorum..

sucluyum hakim bey utanıyorum

 

Tarih: 29 Kasım 2006, 18:11 - İp: 88.***.**0.255
borabaysal
borabaysal (üye)
Ankara / Amatör

emeğe saygı...

 

Tarih: 29 Kasım 2006, 18:22 - İp: 88.***.**8.7
sahincoban
sahincoban (üye)
Adana / Meraklı

tabiki sinemanın keyfini hiçbir şey tutmuyor ama kalkıpta bir film için 12 milyon vermek ki birde ailecek gittiğinizi ve ailenizin 6 kişiden oluştuğunu düşünürseniz 72 milyon bir ailenin neredeyse 2-3 günlük masrafını karşılıyor... ama aynı aile 1.5 milyona aynı filmi seyredebiliyor ve diyor ki varsın çokta keyif almayalım seyrettik mi seyrettik...

 

Tarih: 29 Kasım 2006, 18:28 - İp: 85.***.**6.93
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

keyif almayacaksam izlemenin anlamı yokki

 

Tarih: 29 Kasım 2006, 19:14 - İp: 88.***.**0.255
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Arkadaşlar günlerdir brad pitt in son çıkna babel filmini arıyorum internetten bi türlü bulamadım nerden ve nasıl indiricem?

 

Tarih: 29 Kasım 2006, 19:54 - İp: 88.***.**0.238
sahincoban
sahincoban (üye)
Adana / Meraklı

gidip satın alabilir sin

 

Tarih: 29 Kasım 2006, 20:06 - İp: 85.***.**6.93
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

gaijin sana katılıyorum yazarlar yayıncılar sanatcılar kendi ürünlerini satış fiyatını veya gelirlerini avrupa amerika ile kıyaslıyorlar.

Avrupada 1 dvd film 25- 40 eu arsında dişiyor Türkiyede ytl olarak yakın bir kitap 30-50 eu arasında ama kaçırdıkları birşey var.

Siyasiler gibi yazıcam şimdi (işim olmaz ama en iyi lugatı onlar parçalıyor)

Benim çiftcim benim öğrencim benim memurum velhasıl benim vatandaşım aylık 50-100 ytl kültür eğlence için ayırcak maddi imkanlara sahip değilki3 kardeş bir baba gece gündüz çalıyor evini beslemk çabasında kaldıki orjinal kitap film vs alabilsin. Almayı boşverin onları alıp okumaya seyretmeye imkanı zamanı yok .


Soyal ferahlık olmadıkça muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmadıkça orjinal cd alıp seyretmek yada aldığım kitap orjinal olsun emeğe saygı demek sadce kendimizi kandırmak olacaktır.

emeğesayı ama bizm gelir düzeyimize göre emekğin karşılığı istensin yada birileri bunların sponsoru olsun uuza satılsın korsnalr çıkmasın..


selam ve sevgilerimle


 

Tarih: 29 Kasım 2006, 20:09 - İp: 81.***.**6.136
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

bence kaliteye göre fiyat biçilmelidir.
ben 100 bin ytl bütçeyle ve çoğunluğu talebee öğrencilerinden oluşan bir kadro ile çekilmiş türk filimleriyle; 100 milyon dolar bütçeyle ve osgar ödüllü oyuncularla çekilmiş filimlerin bilet fiyatlarının aynı olmasına bir anlam veremiyorum. bence hemen bir düzenleme yapılmalı.

7-8 milyon kaliteli bir filim için çok değil. zaten ençok haftada on günde bilemedin ayda bir veriyorsun o parayı. öyleki asgari öcretle çalışan biri bile günde 5 ytl sadece sigarasına verebiliyor bu ülkede.

ben haftada bir gün muhakkak bir filim izlerim sinemada ama kesinlikle bir türk filimine bilet almam. çönkü neyle karşılaşacağımı çok iyi biliyorum. bu yüzden vatan millet sakarya demeyi bırakmalı ve gerçekten emek harcanmış filimlere rahbet etmeliyizki rekabet ortamı sağlansın. ve daha iyi filimler çıkarılmaya çalışılsın.
biz basit filimlere rahbet ettiğimiz sörece bizim yapımcılarımız bize aynı kaliteyi izletmeye devam edeceklerdir. bunlara rahbet ettiğimiz sürece türk sinaması gelişmez. yapımcıların midesi gelişir.

yabancı filimlerin görüntü ve ses efektleri bile insanı sinemaya çekmeye yetiyor. ama türk filimlerininki televiziyondan farklı değil.

çok kaliteli türk filimleride olmuyor değil. bence eşkıya filimi oskar almalıydı. babam ve oğlum ve belki bunlar gibi birkaçtane daha sayabiliriz ama ancak o kadar.


 

Tarih: 29 Kasım 2006, 23:22 - İp: 88.***.**5.34
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

turk filmlerine para vermem demek bence yanlış bir dusunce.bir onyargı..evet mehmet ali erbilli,yeni hababam sınıfı kadrosuyla çekilmiş, her seferinde aynı yuzleri zorlama bir komedi anlayışıyla -ki halk oyle istiyor- sinemaya tasıyanda turk sineması ama cok basarılı filmlere imza atan yonetmenlerimizde var..evet ozel efekte vercek paramız yok belki ama insanı saracak hikayelerimiz var..dediğin gibi eskıya ve babam ve oglum bunlara ilk seferde akla gelecek ornekler..evet diger filmler sinemayı kalitesizleştiriyor,evet bu yuzden insanlar sinema salonlarında turk filmlerinin yuzune bakmıyor..ancak yabancı film 10 tl olsun turk filmi uc lira olsunla yurumez bu işler.kaliteye gore fiyatta biçilemez..burada bile bir fotograf kalitelimi degilmi diye tartısıyor insanlar filmler için nasıl karar verilsin..asıl yabancı fılm uc lira olsun ozaman..turk filmi gişe gelirleri bir vakfa aktarılsın ve film cekmek isteyenlere teşvik verilsin..-gerci boyle bir sistem var sanırım ama glişmesi gerek- film studyoları platolar kurulsun...bu ulkede hollywood da cekilenlerden daha etkileyici daha kurgusu senaryosu tam filmlerde cekiliyor..bu konularda komplekslerimizden sıyrılmalıyız..japon yapmıs,hollywood abi, film işini biliyo adamlar gibi teranelerden vazgecelim..

turk sinemasına para vermem demek onyargıdır sadece,belli bir yere kadar haklıdırda belki ancak sorunlar boyle cozulmez.. sana katılıyorum..biz bunlara tamam dedikçe boyle sacmalıkları daha cok izleriz..biz tamam dedikçe cd yi kaseti 10 ar 15 er milyondan alır, tek sarkıyı dınler gerisini bir kere bile dinlemeden iki hafta sonra cope atarız..bız taamm dedikçe uc liraya mal olan kitaplara 40 lira veririz..sonrada yakınmaları dinleriz..madem satıslar azalınca 1 liraya dusebiliyor haftalık dergile, muzik cdleri madem 5 liradan satılabılıyor aslında satısları artırmak için,bazı kıtaplar 2 liraya 3 liraya diye piyasaya sunulabılıyor madem neden cok oduyoruz??? cunku boyle olmasına izin veriyoruz..el mahkum..

korsana evet demiyecegim tabiki ama, emege saygıda diyemiyorum malesef... saygılar

 

Tarih: 30 Kasım 2006, 00:08 - İp: 88.***.**0.255
sahincoban
sahincoban (üye)
Adana / Meraklı

sanırım bu saatten sonra kimse korsana dur diyemez.. çözüm yolunun bulunabileceğini sanmıyorum.

 

Tarih: 30 Kasım 2006, 00:27 - İp: 85.***.**3.90