mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Kolay Para Heveslileri

İhale ile.. 200 bin Ytl değerindeki lüks aracı, değerinin 1/10 unun altında verdiğini yazan çizen vs.. hatta teslim ettiği araçları listeleyen.. sayfalarına güzide bankaların logolarını yerleştiren, msn ye reklam veren siteyi yadırgadığımı yazmak için konu açtım..

arkadaşlardan ricam, konuma link eklemeyin.. o sitenin reklamını asla yapmak istemem..

Çalışarak, emek harcayarak kazanmayı.. sanki unutmak isteyenlerin mekanı oldu, o gibi internet siteleri..

birkaç ay önce.. kızkardeşim, reklam öz denetim kuruluna Türkiye jokey klübü nün reklamları (o reklamlar televizyonda idi ama bu konu ile ilintili olduğunu düşünüyorum) hakkında mail yazmıştı.. o, reklamların kumar vs.. gibi şeylere teşvik olduğunu belirtmişti.. aldığı cevap; o kurumun reklamlarının yasal olduğu.. yani, Türkiye jokey klübü yaparsa, kumar değil..

Aranızda, beni yadırgayanlar olabilir.. Ama internet başında vakit geçiren gençliğin, yanlışa (yanlışlara) teşvik edildiğini görüyorum..

orada, ihaleden bahsedilmiş.. tavan rakam yazılmış.. bir kredi kartının adı teaffuz edilip, onunla ödeme yapılırsa ihale bedelinin yarısının ödeneceği yazılmış..

bana, absürd geliyor.. tavan rakamı, 50 veya daha fazla kişi ilk anda tereddütsüz verirse ne olacak.. yoksa bu bir ihale değilmi..

belirttiğim gibi; YADIRGIYORUM

kınama konusuna hakkım varmı bilmiyorum.. ama kolay para heveslilerinin sonu hayır değil... [>

Tarih: 12 Temmuz 2007, 12:30 - İp: 85.***.**0.79
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

4 araba almış ama kaç teklif yapmış...
Birisini okudum Cooper alabilmek için 400 teklif vermiş.
400x20=8.000 YTL
Bunu kaybedebilirdi de... Kumar olduğu bariz ortada.

Tarih: 13 Temmuz 2007, 16:16 - İp: 85.***.**4.82
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

evet, o cok riskli. adam 10bin YTL'lik teklif vermis, 20bin YTL de arabaya odemis. 100bin YTL'lik arabayi almis. cok fazla teklif vererek isi garantiye alirsin ama akilli site sahipleri istedigi teklifi iptal edebilme hakkina sahip. arkada birseyler kesin donuyordur. avanak kumari...

Tarih: 13 Temmuz 2007, 16:31 - İp: 81.***.**7.8
mete007
mete007 (üye)

bazı şeyleri görünce, "-bizi bozar." diyoruz ya..

8 bin lirayı oraya veren kimsenin aklına şaşarım.. o fiyatta ikinci el arabadan başka seçenek, aklı başında kimsenin işi değil. (bence)

"arkada birseyler kesin donuyordur" sözüne aynen katılırım Eray.

adamlar, dSlr gibi şeylerle bu işi yapmaya kalkarsa.. Şiddetle kınarım.. ( "adamlar" ifadesini bile ufak harfle yazmak istedim.. )

Tarih: 13 Temmuz 2007, 17:41 - İp: 85.***.**3.208
mete007
mete007 (üye)

herifler.. (daha kibar ifade bulamadım) google reklamları aracılığı ile sitemize girmiş.. . [>

Tarih: 22 Temmuz 2007, 14:48 - İp: 85.***.**4.245