dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Kılıçdaroğlu Kürtlere Özerklik Vaat Etti

Kılıçdaroğlu'nun Avrupa Özerklik Şartı'nın aynen kabul edeceklerini belirtmesi, Kürt sorunu ve özerklik tartışmalarını tekrar gündeme getirdi. Yerel yönetimlerin işleyişiyle ilgili Avrupa'nın temel belgesi olan Avrupa Özerklik Şartı, teknik olarak yerel yönetimlere ya da mahalli yönetimlere siyasal, idari ve finansal olarak bağımsızlık tanıyan güvenceler verilmesini öngörüyor. Ancak bu güvencelerin toprak bütünlüğü ve kanunlar çerçevesinde verilmesi gerekiyor.

Tıkla 1

Tıkla 2


Klıçdaroğlunun devleti suçladığı konuşma metni Tıkla

#lightningman' tarafından 03.06.2011 22:37:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Haziran 2011, 22:29 - İp: 78.***.**5.215
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

çanakkaleli bir hanım apla öyle demiş.

 

Tarih: 5 Haziran 2011, 23:28 - İp: 85.***.**3.5
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

emmiler o ney vaat etmiş bırakın

siz ne istersiniz onu söylen keza
kürt sorununa radikal çözümler öneren partiler var
gidin onlara oy verin emmiler

yav amma meraklıymışsınız kılıçdaroğlu ne demiş ne dememiş

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 01:02 - İp: 88.***.**0.186
mahmutm.
mahmutm. (üye)
Muğla / Doğa Fotoğrafçısı

Gazetelere inanmayın Anca insanları bölüp birbirine düşürüyorlar

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 01:31 - İp: 78.***.**6.164
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Baykal vardi daha bir kontrollu ve iyi konusurdu begenilmedi,hizipci dendi yukaka edildi ve sonunda sex kasetine kurban gitti..Sonra CHP liler durumu cakti,ve halkin anlayacagi dilden ,meydanlarda hirlayan gurleyen,laf atan,bir soyledigini 100 kere tekrar eden basit ama durust bir adami getirelim dediler ve olduda,ama bu seferde boluculerle isbirligi yapiyora getirdiler mevzuyu ki ne mevzu.Yok mitingde PKK lilar varmis yok su varmis.Dogudaki adamlar zaten hepsi bu bahsettiginiz adamlara oy vermiyormu.E oy veriyor diye ozaman hepsini PKK li yapalim.Tum yoredeki kurtler PKK lidir falan mi diyelim yani simdi ne alaka...kilicaroglu sanki teker teker sakat adam varmi aman diye kontrol edecek meydani komedi yav...

Olayin aslina donersek,Adamlar bir sekilde gaza getirildi,basimizdaki sagolsun gosterdi cigeri kediye,sonrada yan cizdi ama kedinin agzi sulandi tabi istesende durduramazsin.Yani hatayi siz en once sevgili basbakanimizda arayin...Apdullah beyle ikisi bi olaya giristiler,sonra nasil bir diyalog,nedir bu surec dendi beyefendilere,dediler uzun bir diyalog,gorusecez anlasacaz.Sonra bi baktik haburda mobil mahkemeler,halayli pkkli kutlamalari.

A sonra noldu,sonra Tayyip aga olayi kendi istedigi gibi yonetemedigi icin ve bu agzi sulu kedilerde yerinde durmadigi icin is kontrolden cikti.bakti oyu falanda azalacak bu bolgede bu sefer fazla umut yok,bari baskasina kaydirayim bu sorunu diye hoooop siyrilma ayaklari.neymis CHP isbirligi yapmis,neymis ozerklik su bu falan filan...yani bu kadarmi unutkan olur bir toplum ki benim yazmam gerekir bu sureci burda bu sekilde hatirlatmak adina her defasinda...Bulmaca cozun biraz derim akliniz dinc kalsin,unutkanliginizda azalir...

#ozansan' tarafından 06.06.2011 16:59:08 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 16:48 - İp: 221.***.**3.132
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

zamanında "vali" dizisini izleyip "recep yazıcıoglu cok buyuk adamdı, bürokrasiden yakınıp yerel yonetimlere ozerklik istedi diye once merkeze cekip sonra oldurduler aaah ah" diyen ikiyuzluleri görmemizi saglayan manşetler bunlar. onu da ergenekon öldürdü he.
öpüyorum sizi.
hadi gidip sınırda davulla zurnayla terörist karşılayın.



***************

alıntıdır.


avrupa yerel yönetimler özerklik şartı, 15 ekim 1985 tarihinde imzaya açıldı. türkiye anlaşmayı 21 kasım 1988'de imzaladı.

avrupa konseyi, 1981-1984 yılları arasında yerel idarelerin özerkliği ile ilgili bazı ilkeleri tartıştı ve bir karar tasarısı hazırladı. "yerel idarelerin güçlendirilmesi, özerkliklerinin savunulması, yerinden yönetim ve demokrasi ilkelerine dayanan bir avrupa'nın kurulmasının temel koşuludur" görüşünden hareketle hazırlanan tasarı daha sonra "özerklik şartı" olarak avrupa konseyi'nce kabul edildi.

türkiye, şartı 1988 yılında imzaladı. 1991 yılında da 3723 sayılı yasa ile tbmm tarafından onaylanması uygun görüldü ve 1992'de 92/3398 sayılı bakanlar kurulu kararı ile onaylandı. (resmi gazete: 3.10.1992 - 21364)

yürürlük tarihi ise 1 nisan 1993 olarak belirlendi.




http://tvarsivi.com/merkez-siyaset-chp-kemal-kilicdaroglu-02-06-2011-izle-e_13087.html


izleyin izleyin, 4 tane kuklanın mor yüzlerini izleyin


#gaijin' tarafından 06.06.2011 17:30:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 17:04 - İp: 88.***.**8.140
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Aferin gaijin belgelerle is yaparim diyorsun yani.Hatirlamada sorun yasayan insalarada ayri bir guzellik olmus.

Uzun sacli bi cocuk var gozluklu konusuyor hararetli hararetli,onunda dedigi gibi insanlarin beyinlerini yikiyorlar bu basimizdakiler ve islerine geldikleri gibide yonlediriyorlar.SIKIYORSA alsana arastiran,demokrasiyi zorlayan,hakkini savunan adamin oyunu diyede guzel bir tespit yapmisti kendileri.Hesap o hesap.

Konudan ayri,Izmire Konyadan 50 otobus yandas getirmisler mesela.Yahu Konyali olcamda Izmire mitinge gidecem...Tooobe tobe ,,Konyaspor maci olsa bu kadar gitmezler...

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 18:00 - İp: 221.***.**3.132
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

kimi öptü gaijin.

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 18:21 - İp: 85.***.**3.5
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

belgeye gerek yok ozansan,
bunlar, bunları yazanların da bildigi seyler. işleri güçleri takiye. biliyorlar kimse acıp neymiş ulan bu diye okumayacak, kendi istedikleri gibi kıvırıp kıvırıp yazıyolar.

apoyu astırmadılar diye bahceliye falan kızıyorlar, teroristi davul zurnayla karsılayınca ses seda yok. fıssssss
şehitler ölmez diye yalandan bagırıyorlar, şehide kelle diyor adam, terörist başına sayın diyor, ses seda yok. fısssss

şuanda muhalefette olanlardan herhangi birisi dese, agızlarından salya saça saça yeri gögü yıkacakları şeyleri, tayyip soyleyince iki yüzlülükle susuyorlar.

adam dunyanın 16. ekonomisiyiz diyor, alkışlıyorlar, digeri yoksula yardım diyor, hangi parayla vereceksin yardımı diyorlar. iki yüzlülüge bakarmısın.

adam diyor ki
-akp iyidir
-neden?
-cünkü ben akp döneminde istedigimi alabiliyorum
- eee bende anap döneminde jiplerde geziyodum, ozaman anap daha iyimi demeliyim?
aynı b.kun kırmızısı.

hakaret işitmeye bukadar alışmış,okumayan dinlemeyen arastırmayan koyunlaşmış bir toplum herşeyi hakeder. olan kurunun yanında yaşlara oluyor, ona acıyorum.

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 18:43 - İp: 88.***.**8.140
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

gajin o mevzuatı ben yazacak idim lakin üşenmiş idim.

üşenmekteki diyer maksadım da böyle cühela ve bu denli ikiyüzlü pişkin bir güruh için bunu yazma zahmetine değip değmeyeceği tereddütüm idi.

zira bunlar okumazlar ve bilmezler. Bilmek de istemezler. Zira bilgi ve sorgulamanın, hayatlarının temel taşı belledikleri doğmatik varlık sebeplerinin tahtını sallayacağını içgüdüsel olarak sezerler. keza bilgi olmayanda düşünce de olmaz. zira düşüncenin hammattesi bilgidir.

Biladerler Ab ye karşı olmayanlar hiç boşuna özerkliğe karşıyız demesinler. Ab ye karşı olabiliyormusunuz mesele bu. Gidip papa eli öpmek papaz heykelinin altında ab imzası atıp gündüz vakti havayi fişenkle kutlama marifetleri de sizde keza. Afedersiniz her yol var sizde.


 

Tarih: 6 Haziran 2011, 19:19 - İp: 88.***.**4.127
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bende iki yüzlümüyüm emmiler.

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 20:21 - İp: 85.***.**3.5