azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

Kadın Hakları Savunucalırının Dikkatine

ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ KADIN HAKLARI SAVUNUCULARINI DİNLEDİK GEREK GAZATE GEREK TELEVİZYONLARDA ÖNCELİKLE SORUYORUM NEDEN KADIN HAKLARI, ERKEĞİN HİÇMİ HAKKI YOK EZİLEN HEP KADINLAR MI.

#azat' tarafından 17.07.2006 14:51:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Temmuz 2006, 14:42 - İp: 81.***.**7.24
pozitifx
pozitifx (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

azatcım bak arkadasım!
fotograftada bu konuya degındım!kadının ustune dusen gorev ve sorumluluklar erkeklere oranla daha fazla ve cektıklerı sıkıntılarda!doguya tatıle gıttım!bızzat kendı gozlerımle ezılen cıle ceken kadınlara sahıt oldum!gunumuz toplumunda gelısmemıs zıhnıyetler yuzunden kadınlara yapılan haksız davranıslara sıkca rastlanmakta!tore asıret kavramıyla mal yerıne koyulup satılanları,kucuk yasta anne olanları,tarlalarda yakıcı gunesın altında calısanları gordum!gercektende uzuldum!cogu kız cocugunun elı kalem tutması,okulun yolunu takıp etmesı gerekırken o yasta kardeslerıne annelık yapmaları,ıs pesınde koşmaları cahıl ınsanlarla dolu toplumda yasadıgımızın kanıtıdır!buna sebep olanda erkeklerdır kanaatımce!baba baskısıyla evını terkedıp kendını sehrın pıs ortamına atan ve bır sekılde hayat safhasında acı ceken ınsanlara cok sık rastlanıyor gunumuzde!
kendını bılen erkeklerde var tabı,kadına kadın gıbı muamele eden,horgormeyen,ezmeyen,onlara sozum yok!

her bırımızın anası ne cılelerle bu zamana gelmıslerdır,bızı ne sartlarla dunyaya getırmıslerdır kım bılır?
yasamadan sahıt olmadan bırseylerın farkında olamayız!ben gordugum ve var olan bır gercek ıcın bu denlı dusuncelerımı paylasıyorum!


ayrıca ezılen erkek kendı beynınde kendını kontrol edemeyen acız ınsandır!bayanların boyle bır alternatıfı yok!dusuncelerını ıstedıklerını faalıyete gecırınce kotu yaklasımlarla karsılasıyor!haksızsam haksızsın de?

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 15:23 - İp: 85.***.**3.97
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

http://forum.netfotograf.com/serbest_kursu.asp?msg_id=7614

Konuya katkıları için, ozyalp (oğuzalp) ve Burkay'a ayrıca teşekkür eder... Katılan, katılmayan bütün arkadaşlara minnettarlığımı belirtirim..

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 16:06 - İp: 85.***.**2.34
rf
rf (üye)
Bursa / Meraklı

gerçekten Türkiye her yönüyle farkların,farklılıkların ülkesi...

doğusu-batısı,kuzeyi-güneyi ve özellikle doğusu-batısı..
yanlış anlamayın , bu ayrım yada küçük görme değil,gerçekler...

Bursada oturuyorum,Trabzonda okuyorum, gezmeyi sevdiğim için çevre illeri gezme fırsatım oldu...(bilmişlik vs. değil bu ,yanlış anlaşılmasın)

diyeceğim o ki,(bölgelere göre) kadınlara farklı davranılıyor...(ama oturduğumuz yerden) durum değerlendirmesi yaparsak bence yanılırız...her olayı kendi yerinde değerlendirmek gerekir...bazen kadınlara , bazen de erkeklere hak verebiliyorsunuz...

saygılar...

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 16:16 - İp: 88.***.**5.184
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

ARKADAŞLAR ŞU KOSKOCA DÜNYADA EZİLEN HOR GÖRÜLEN DÖVÜLEN KADINLARMI. ŞÖYLE Bİ ETRAFINIZA BAKIN ÖZELLİKLE FİLİSTİN VE IRAKTA AMERAKİN CONİLERİ KADIN ERKEK DEMEDEN HERKESE ZULUM EDİYOR ÖLDÜRÜYOR. BİZSE KENDİ İÇİMİZDE KADIN HAKKI SAVUNUYORUZ. AT GÖZLÜKLERİNİ ÇIKARMA ZAMANI GELDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. TEŞEKKÜRLER

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 16:24 - İp: 81.***.**7.24
rf
rf (üye)
Bursa / Meraklı

bu konuyu açma nedeniniz olan fotoğraf karesi Türkiye ye ait olduğu için yorumumlar bu çerçevede oluyor...


olayı Türkiye dışına (özellikle ortadoğuya) çıkarırsak,orda ne kadın ,ne erkek ,ne çocuk ayrımı yapmadan İNSAN HAKLARI ndan bahsetmeliyiz...

(ayrıca , tepkin büyük olabilir ama bir de küçük harfle yazsan..)

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 17:54 - İp: 88.***.**5.184
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

gerçekten büyük harfle yazmamın etkisi nedir bilmiyorum ama özür dilerim. evet dünya çapındaki insanların hakları gözönüne alınmalı. kadın hakkından yola çıkarak buraya varmaya çalışıyorum. direk ordan girersem meseleye daha farklı olacak belki hakkımda yanlış düşünülecek. evet dünyadaki bütün mazlum dini dili ırkı hiç farketmez amacım onların uğradıkları zulme haksızlığa tepki çekmekti. şunu diyorum biz kendi içimizde ekmek kırıntılarını bölüşmeye uğraşırken başta amerika olmak üzere bir sürü siyonist ülke dünya üzerinde kötü oyunlar oynuyorlar.

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 18:15 - İp: 81.***.**7.24
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Kadınlar yıllar boyunca (sadece Türkiyede değil tabi)ezilmişlerdir,hor görülmüş ve hak verilmemiştir.Haksızlığı yapanlarda hep erkekler olduğu için erkek hakkı diye birşey çıkmamış ortaya dolaysıyla,Ve bunu sadece karşı cins olarak algılamayalım çünki bu insanlığa yapılan bir eziyet olmuştur.Unutmamalı analarımızda ezilen taraftan,kıskanmak ve bu olaya karşı mantıksızca yaklaşmak hata olur.kadınların beden yapısı zayıf diye güçsüz diye bu haksızlık olmuştur,,adeletsizlikdir bu evet azat hep ezilen kadınlar değil,ama çoğunlukta kadınlar.Savaş ayrı bir mevzudur,,bunun kadın hakkıyla bır alakası yoktur,,

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 22:34 - İp: 85.***.**8.178
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bende çalışan kadınları anlamıyorumÇalışacağız diye yırtınırlar. Gider çalışırlar.Sonra evde ev işleri çocuklara bak, falan gilan .Ne anladık bu çalışmadan.

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 23:13 - İp: 88.***.**2.84
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

bakın arkadaşlar bir konuya daha dikkatinizi çekmek istiyorum. gordi arkadaşım kadınların beden yapısı zayıf demiş evet doğrudur. zayıftır Allahtan güçlü olmamış yoksa yanmıştık hemde nasıl. evet gordi eşitlikten bahsederler ama sen kadınlar zayıf diyorsun peki o zaman soruyorum kadın erkek eşitliği nasıl olacak. İNSAN OLARAK KESİNLİKLE SÖZÜM YOKTUR. evet hadi buna cevap ver. ama şurası bir gerçek kadınlar eziliyorlarsa yine suç kendilerinde. örneğin akşam eve kocası geliyor yorgun argın çalışmaktan bitap düşmüş kadın başlıyor dırdıra sonra al sana bir kavga. çeneni tut be kadın. çene kasları maşallah çok güçlü kadınların. ne bulurlarsa çenelerinden buluyorlar.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 09:41 - İp: 81.***.**7.24
rf
rf (üye)
Bursa / Meraklı

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 10:27 - İp: 88.***.**1.35