yemezlercici
yemezlercici (üye)
İstanbul / Meraklı

İstanbul’a Yakın Gezilecek Yerler

arkadaşlar herkese selamlar, herkese güzel bir yaz tatili diliyorum. ben henüz yaz tatiline gidemedim bu durumda da gidemeyeceğim gibi duruyor. ama işten güçten de birazcık bunaldım diyebilirim. İstanbul'da oturuyorum ve buralara yakın en azından hafta sonluğuna gidebileceğim bir yerler arayışındayım. elbet benim gibi olanlar vardır. sizin önerileriniz var mı yakın ama denize girilebilecek yerler gibi. Ben küçükken Silivri'ye giderdik ailemle ama artık oraların eskisi kadar iyi olmadığını işitiyorum. Öyle ki geçtiğimiz haftalarda Silivri'de bir pansiyona giden bir arkadaşım hala daha kış modunda olduklarını ve yataklarda yorgan serili olduğunu söyledi ben tabi şok oldum!
İşte internetten bulduğum İstanbul'a yakın yerler listesi:
İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Ağva beldesi her mevsim farklı bir güzellik sunuyor. Tarihte de pek çok uygarlığın geçiş yeri olan Ağva, Latince'de "iki dere arasında kurulmuş köy" anlamına geliyor. Karadeniz'e dökülen Göksu ve Yeşilçay derelerinin arasında yer alan Ağva'da tatil yapmak tüm isteklerinize karşılık verecektir.

İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında tercih edilebilecek lokasyonlardan biri de Akçakoca'dır. Düzce'nin ilçesi olan Akçakoca, Karadeniz sahil şeridinde yer almaktadır. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken ilçe ciddi anlamda turist çekmektedir. Hem İstanbul'a hem de Ankara'ya yakın tatil yerleri arasında yer alan Akçakoca'ya Bursa ve Zonguldak'tan da yerli turist gelmektedir.

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı bir sahil kasabası olan Kıyıköy, tarihi yapıları ve doğal güzelliğiyle dikkat çekmektedir. Etrafı ormanlarla çevrili olan Kıyıköy'den Pabuçdere ve Kazandere Karadeniz'e dökülür.

Trafik kargaşasından uzak ve sakin bir ortamda deniz ve doğa içinde hafta sonu tatili ve dinlencesi yaşamak istiyorsanız, İstanbul’un Sarıyer ilçesinin bu güzel beldesi Kilyos'u ziyaret edebilir, yaz aylarında plaj ve deniz keyfini sürebilirsiniz.

Benim için önemli olan şehirden uzak olduğumu hissetmek ve de rahat bir yastık hepsi bu kadar gerçekten, aradığım başka hiçbir şey diyebilirim.

Tarih: 31 Temmuz 2017, 10:41 - İp: 176.***.**4.25
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


https://youtu.be/p-EfBvgsMRs

Kartepe'yi öneririm, İstanbuldan otobana çıktığınızda 45 dk sonra "Kartepe" çıkışına varıyoruz, zirveye kadar gitmek istemeyenler için onlarca restoran.. zirvede piknik yapmak isteyenler içince enfes bir manzara...

üstteki videonun başunda elinde drone kumandası olan, benim..

 

Tarih: 31 Temmuz 2017, 10:53 - İp: 95.***.**7.11
z91yilmaz
z91yilmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

Sarıyer'de zaten benim de sadece 2 adet favorim var biri sizin de anlattığınız gibi muhteşem bir güzelliğe sahip kilyos, ikincidi de sarıyerde altınkum kadınlar plajı. Tabi altınkumu bana güzel gösteren en önemli şeylerden biri de http://kadinlarplajiservisi.com/ üzerinden sundukları evden alıp eve geri bırakan servis imkanı. Bence gezerken sarıyerde buralara mutlaka uğramak lazım, bu güzel yazınız için çokça teşekkür edip farklı semtler için daha farklı yazılar bekliyorum

 

Tarih: 14 Temmuz 2018, 17:31 - İp: 78.***.**7.114
fotojenikkiz
fotojenikkiz (üye)
İstanbul / Amatör

Ankara, Kocaeli, Bolu.

 

Tarih: 2 Kasım 2018, 10:58 - İp: 81.***.**5.42
  • 1