ogretmen
ogretmen (üye)
İstanbul / Meraklı

İsraillilere Çağrı

Bu yazıyı okuduğunuz sırada Ortadoğu bir kez daha İsrailliler ile Müslümanlar arasındaki çatışmalara sahne oluyor. İsrail ordusu, Filistinli sivillerin yerleşim birimlerini acımasızca bombalıyor, çocuklara ateş açıyor, Filistin'i yaşanmaz hale getirmeye çalışıyor. Filistinli bazı radikaller ise, İsrail'in sivil halkını hedef alıyor, masum çocukları veya kadınları hedef alan korkunç intihar saldırıları ile dehşet saçıyorlar.

Müslümanlar olarak bizim temennimiz, her iki tarafın da öfkesinin ve nefretinin dinmesi, akan kanların durması ve Ortadoğu'ya barış gelmesidir. İsraillilerin masum insanları vurmasına da, bazı radikal Filistinlilerin teöre başvurarak masum İsraillileri bombalamasına da karşıyız.

Bizce bu çatışmaların sona ermesinin ve Ortadoğu'ya gerçek bir barış gelmesinin en önemli şartı, her iki tarafın da kendi inançlarını samimi ve doğru bir şekilde anlaması ve uygulamasıdır. Çünkü İsrail-Filistin çatışması, Yahudiler ve Müslümanlar arasındaki bir "din savaşı" kimliğine bürünmüş durumdadır. Oysa böyle bir din savaşının yaşanması için hiçbir neden yoktur. Yahudiler ve Müslümanlar, aynı şekilde Allah'a inanan, aynı peygamberleri seven ve sayan, aynı ahlaki prensiplere sahip olan insanlardır. Birbirlerine düşman değildirler; aksine ateizmin ve din düşmanlığının yaygın olduğu bir dünyada birbirlerinin müttefikidirler.

Bu temel prensip üzerine, İsraillilere (ve tüm Yahudilere) çağrıda bulunuyoruz:

1) Müslümanlar ve Yahudiler, tüm evrenin ve canlıların Yaratıcısı olan tek bir Allah'a inanmaktadırlar. Hepimiz Allah'ın kullarıyız ve O'na döneceğiz. O halde neden birbirimize düşman olalımı İnandığımız kutsal kitaplar birbirinden farklıdır; ama hepimiz o kitaplara Allah'ın vahyi olduğuna inandığımız için uyuyoruz. O halde neden birbirimize cephe alalım?

devamı için; http://filistinzulmu.com/israillilerecagri.html

Tarih: 26 Temmuz 2006, 15:55 - İp: 85.***.**5.122
rf
rf (üye)
Bursa / Meraklı

nerede hizbullah....nerede eli silah tutan insanlar?olan masum sivillere oluyor...özellikle de çocuklara...

yanlış hatırlamıyorsam abd(bilerek küçük yazdım) savaş sırasında askerlerine emir vermiş;kadınlar ve askerlik çağındaki gençleri vurun diye...kendileri açıklamışlardı...heralde bir amaçları da milletleri ortadan kaldırmak ...

Allah(c.c) yardımcıları olsun...

 

Tarih: 29 Temmuz 2006, 15:53 - İp: 88.***.**3.70
ogretmen
ogretmen (üye)
İstanbul / Meraklı

SON DURUM

04.Ağu.06
İsrail bir köy daha vurdu

A.A.

İsrail, Lübnan'ın güneyinde bir köye daha hava saldırısı düzenledi. En az 50 kişinin enkaz altında kaldığı bildirildi.

İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyinde sınırdan 2 kilometre içerideki Aita el Şaab köyüne hava saldırısı düzenledi. Saldırıda bir bina yerle bir oldu. Binada bulunana 50 kişinin enkaz altında kaldığı bildirildi.

Taibe köyüne düzenlenen saldırıda 17 kişinin sığındığı bir bina vuruldu, çöken evde 7 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

SEBZE-MEYVE KAMYONLARISALDIRI

İsrail savaş uçaklarının Lübnan Sınırı'nda sebze-meyve taşıyan soğuk hava kamyonlarına düzenlediği saldırıda 33 tarım işçisi ölmüş, 20 kişi yaralanmıştı.












 

Tarih: 5 Ağustos 2006, 01:14 - İp: 85.***.**1.252
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

bu adamlardan insanlik beklemek bosuna, keseceksin hepsini olup bitecek, arkadaslar bu israil meselesi oyle hosgoruyle, diplomatik yollarla halledilecek bir mesele degil. Allah bu kavmi lanetli bir kavim olarak yaratmis, ayrica bu israilin insanligin basina musallat olmasi kiyamete kadar surecek bir olay. vallahi bu gunlerde Hitler'e rahmet okuyorum bu fotograflari, yapilanlari gordukce. firsat olsa elimde sivil-asker dinlemem dograrim hepsini. goruyorsunuz iste fotograflardan-basindan. boyle vahsi bir milletin kanindan insanlara ne fayda gelir? zerre kadar acinmaz bu millete. bizim ve butun dunyanin imtihani...

fromisraeltolebanon.info

 

Tarih: 5 Ağustos 2006, 13:42 - İp: 81.***.**7.8
sunsurfer
sunsurfer (üye)
Yurtdışı / Meraklı

sayin eraycanli,
bu yazdiklarinizla ne hitlerden ne de israillilerden farkiniz yok. nefret dolusunuz ve bu nefret tüm savaslarin yakitidir. lütfen bir an icin kendinize geliniz, yazdiklarinizi tekrar okuyunuz ve bu savaslari durdurmak icin fikirlerinizin ne karar yararli olup olmadigi konusunu bir düsününüz!

 

Tarih: 5 Ağustos 2006, 16:41 - İp: 84.***.**5.107
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Uluslar arası hukuk diye birşey yoktur.Güç vardır.Güçsüzler uyarlar güçlüler uydururlar. Bu kadar basit.İsrail güçlü.Abd güçlü. Araplar güçsüz. Onların dediği olacak tabiki. İnsan bu fotoğrafları görünce bütün yahudileri kesip atmak isteyor tabiki. Ama bunun doğru olmadığını hepimiz biliyoruz. Zİra öyle yapalması gerekse Osmanlı bunları ispanyolların elinden kurtarmazdı. Gerçi iyimi yaptız tartışılırda.
İsraile karşı yapabileceğimiz hiçbir şey yok. onlara dur diye bilecek tek ülke Türkiye . Ama bizde amerikanın elinde oyuncak olduğumuz için yapamıyoruz.
Sanır m ortada bir fetih sorunu yaşanıyor.Bunun hukuki olup olmadığını sorgulayacak durumda değiliz.Ama fiili olarak oluyor işte. Engelle engelleyebilirsin.
Ama engelemeye çalışanların sonunun israil arap savaşında arapların başına gelenden farklı birşey olmayacağı ortada. Allah bu abuk sabuk örgütlerede akıl fikir versin. Birçok masum insanın ölümüne sebep oluyorlar. Aptallıkları yüzünden hep bunlar.
İsrail dünyadaki şeriat ile yönetilen ve hedefleri buna göre belirlenmiş tek ülkedir. Yahudi şeriatına göre vadedilmiş toprakları ele geçirmeden durmayacaklarda. Bunun içinde fırat havzasıda var. Sanırım kaçınılmaz son bu. o zaman işte Kur'an da yer alan sonlarıda gelecek. Ama şimdi bunun için çok erken.

 

Tarih: 5 Ağustos 2006, 17:52 - İp: 85.***.**5.216
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

ARKADAŞLAR MERHABA;
FOTOĞRAFLARA BAKTIKTAN SONRA İNANIN O KADAR HÜZÜNLENDİM Kİ YÜREĞİM PARÇALANDI.
HEMEN KIYIMIZDA BİR NESİL YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR.
ÇOCUK, KADIN, ANA, BACI,YAŞLI DENİLMDEN; KİŞİ VE STATÜ AYRIMI YAPILMADAN İNSANLAR ÖLDÜRÜLÜYOR YAKILIYOR IRZLARINA NAMUSLARINA EL UZATILIYOR BELKİ; AMA ÖYLE ZAMANLARDA İNSAN HAKLARINDAN DEM VURANLARIN ŞU AN NE SESİ NE DE SOLUĞU ÇIKIYOR.
ÇOK GARİP BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ.
ASLINDA HERŞEY ÖYLE GÜZEL Kİ. HERŞEY İNSANIN İSTİFADESİNE SUNULMUŞ ZATEN. AMA NE ZAMAN İŞİN İÇİNE ÇIKAR GİRDİ, MENFAAT GİRDİ; İŞTE O ZAMAN KAN VE GÖZYAŞI İLE YIKANAN BİR DÜNYA İLE KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ.

BU HEP BÖYLE SÜRÜP GİDECEK.
HAYIRLA ŞERRİN MÜCADELESİ DÜNYA VAR OLDUĞU GÜNDEN BERİ VARDI VE YOK OLDUĞU GÜNE KADAR DA DEVAM EDECEK. SANIRIM BU NOKTADA BİZE DÜŞEN KIRILAN KARDEŞLERİMİZE, KANLARI DÖKÜLEN GÖZYAŞLARI SEL OLAN KARDEŞLERİMİZE HİÇ OLMAZSA DU ETMEK...

ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN...

NOT: ARKADAŞLAR BENZERİ FOTOĞRAF BULAABİLECEĞİM BAŞKA SİTE VAR MI. BUNLARI SUNU HALİNE GETİRİP PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

 

Tarih: 5 Ağustos 2006, 18:22 - İp: 88.***.**1.17
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

valla arkadaslar benim bu soylediklerim boyle bir anlik galeyana gelip de dilimden sadir olan dusunceler degil, yillardir ben ayni sekilde dusunuyorum, bu yahudi milletini ortadan kaldiracaksin ki dunyaya huzur gelsin. bir avuc insan yuzunden insanligin buyuk kismina dunya zindan oluyor, ne yapalim yani? insan haklariymis, onlardan farkimiz kalmazmis, masal bunlar masal... Hitler'in bu meseledeki kararindan daha isabetli bir karar olamaz, yahudiler hakkindaki tutumunu da sonuna kadar hakli buluyorum. valla bu benim fikrim, siz ne dusunursunuz bilemem, saygi duyarim.
adamlar sacma-sapan ideolojileri icin kafalarina gore insan oldurecekler, bizim elimizde guc olacak, biz de durup "bunlar insan, dokunmayalim yazik-gunah" mi diyecegiz? asil bu yapilan zulum olur.
pazarbey, Osmanli Turklerin basina yillarca bela olan butun topluluklari(Yahudisi, Rumu-Ermenisi vs.) defalarca affetti, hatta onlara devlet kademeleri olmak dahil cok guzel imkanlar verdi(bkz:2.Abdulhamid devri) ama yine de donup-donup ayni insanlardan kazik yedi. Osmanli'nin bu hosgoru politikasini elestiremeyiz, o zaman oyle karar verilmis, ama tarihten de ders almak gerekir, o zaman oyle gerekiyordu, simdi de boyle... bakin bu konuda uzman ya da asker olan birisiyle gorusun, size bundan farkli birsey soylemeyecektir. siz de ne guzel belirtmissiniz, uluslararasi hukuk diye birsey olamaz, bu meselede duygusal davranmamak gerekir.

insallah ileride bu konuda bu sekilde dusunen insanlar dunya kaderi hakkinda kararlar verilen yerlere gelirler de gerekeni yaparlar diye dua ediyorum.

 

Tarih: 5 Ağustos 2006, 18:38 - İp: 81.***.**7.8
sedasrgnc
sedasrgnc (üye)
Bursa / Meraklı

Bushun hasta beynindeki tüm planlarıda tıkır tıkır işliyor.İnsanlar ölüyor bunların üçte biri on iki yaş altında . herkes derin bir sessizlik içinde katliamı seyrediyor ve işlenen suç sadece dinler arası bir savaş değil ,bunun en büyük nedeni emperyalist ülkelerin para hırsı ondan kimsenin çıtı çıkmıyor ya...

 

Tarih: 5 Ağustos 2006, 19:36 - İp: 88.***.**2.201
sunsurfer
sunsurfer (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ben 45 yasindayim. dogdugumdan beri iki ismi hep duydum! arafat ve sharon, filistin ve israil. hep de bu isimleri bir daha duymamayi diledim. zira eger haberlerde bu isimler gectiginde hep ölüm ve kan vardi. arafat öldü ve yanilmiyorsam sharon da suni komada. ama israil futbol sampionasinin gölgesinde ve hep oldugu gibi amerikanin destegiyle gene canlar aliyor. soru su: tüm yahudiler katledilmelimidir? yol bu mu?
orta dogu dünyanin kanayan kanser yarasi! ne dinle ne imanla iliskisi var bu sorunun. PETROL!
bu cografya instabil oldugu sürece batinin sömürgeciligi kolaylasiyor. üc bes bun insanin hicbir degeri yok.

 

Tarih: 5 Ağustos 2006, 19:46 - İp: 84.***.**5.107
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

yahudilerin her turlu pisligin altindan ciktiklarini(Usa dahil) dusunursek "bence" katledilmeliler.
"üc bes bun insanin hicbir degeri yok." bu cumlenize yahudiler hakkinda katiliyorum. yahudi fitne insanidir, ne kadar iyi gibi gorunse de fitratindaki bozukluktan yine de kurtulamaz.

 

Tarih: 5 Ağustos 2006, 20:04 - İp: 81.***.**7.8