Fotoğrafçılık Forumları
İran Aya Biz Yaya.
Bir ülkenin aydınları; yazarları,şairleri,sanatçıları,gazetecileri,din adamları v.s'dir.
Tabi şimdi siz sanatçı deyince Osman Yağmurdereli'yi,yazar deyince Nazlı Ilıcak'ı,gazeteci deyince 2.cumhuriyetçileri,din adamı deyince de Fethullah Gülen'i anlıyor olcaksınız ki 'aydınlar millete tiksinti vermeye başladı' demişsiniz.Milletin geri kalan kısmını bilmem ama bana tiksinti verdikleri doğrudur.
Önce 'aydın'ın ne olduğunu bir öğrenin derim.
Belki faydası olur şu linkin
aydın kimdir?
selam...
#harmanci' tarafından 08.02.2008 02:27:58 tarihinde düzenlendi.
aydın kimdiri okumadan link verdiginiz belli oluyor.okusaydınız bu linki verme geregi duymazdınız .
linkte aydınların hangi sınıfa girip girmedigi ve kimlere dendigi kimlerde bize aydın demeyin nolur dedigi belli.
evet bana göre ilim adamı olan size göre aydındır.ama aadam beni aydın sınıfına koymayın diyor.
işinize gelince yazarlar aydın oluyor ama yazar nazlı ılıcak bunun dışında tutuluyor.
kanaaat liderleri aydın oluyor ama işinize gelmeyen liderler bunun içine giremiyor.
sanatçı deyince osman yagmurdereliyi anlamıyorumki bence bedri baykam hatırlanmalı. reha muhtarın programında taciz ve sarkıntılık ettigi kadının babasıda bedri baykamın eşine canlı yayında taciz etti ve ödeştik demişti.
size göre sanatçı kıytırıktan çaldıgı piyanoyla fazıl say.
size göre aydın ali kırca youtube aydınlık videolarını seyretmişsinizdir.
zekeriya beyaz da size göre aydındır.otel meselesini hatırlarsınız.
yazar orhan pamugu söylemeye gerek yok zaten
yaşar kemalin gerillalarını da söylemeyeyeim
dogan grubundaki aydınları saymaya gerek bile yok.
çölaşana yorum yok
aydın nazım rusyada öldü.
özkökün nasıl satılmış aydın oldugunu herkes bilir.
daha birçok aydının seceresini sayabilirim.
insanlar bunun için kendisine aydın denmesini istemiyor .
sizin söylediginiz insanları biz aydın olarak anlamıyoruz.öyle anlarsak onlara hakaret olur.
saygılar.
Çok bayıldığınız ve Türkiyeyi de benzetmeye can attığınız o ülkeye gidip bir ay kalıp gelin burada bin kere toprağı öper, Türkiye'de yaşadığınız için Allaha şükredersiniz. Ben 6 ay yaşadım. Aya gitme safsatasıyla uyutacağına halkına özgürlük versin önce.
Nazım'ın adı bile yakışmıyor ağızlarınıza.
Heyhat!
Odabaşı demişti bana geçen sene,'boşuna uğraşma!'
kimsenin bir yere benzetmeye niyeti yok.ama siz benzetecekler diye milleti korkutmaya çalışıyorsunuz nerden biliyorsunuz benzeyecegini falcımısınız.neden falcılık yapıyorsunuz.
nazıma gelince her zaman haindi hain olarakta öldü.bunu normalleştirmeye çalışmanın mantıgı yok buna sizde inanmıyorsunuz.evet agzımıza yakışmıyor bir hainin adı.selamlar.
#ozzy baba' tarafından 08.02.2008 18:02:19 tarihinde düzenlendi.
Pazarbey... Aslında şaşırmakta çok haklısın...İran'da arş-ı semaya adam gönderme işi yıllardır yapılır... Öyle uzay mekiği gibi pahalı cihazları filan kullanmazlar... Senin Zamzon'un azıcık pahalı modelleri yeter de artar bile...Bu ara niye masrafa girdiler anlamak kabil değil... Ben de şaşırdım....
Bak İran'lı astronotlar (sayıları binleri buluyor ve nedense hiç biri şii değil kökenleri de ya Türkmen veya Sünni Arap) ( Bu arada Farsça da astronota sübyancı filan gibi değişik isimler kullanılıyor) ...Zamzonlarına binmiş semaya çıkıyorlar...
Nazım hain idi ise ben de hainim,buyrunuz benden de nefret ediniz.
Üzülerek,susuyorum!
turkıye laıktır laık kalacak... bak sımdı 21010(ıkıncı ayın 10 u saat 10da )mılletın anıtkabıre kadar yuruturum haberın olsun)
bızım gıbı bır devletı ıran la karsılastırıyon..
adamlar aya cıkabılırler rusya soguk savasata sılah ve uzay sanayınde Amerıkadan gerı degıldı ama nıhayetınde efta oldu.. teknolojı sadece uzay ve sılah degıldır..
adamlarda benzın karne ıle verılıyor halen.. bızım petrolumuz yok pahalı ama en azından karne ıle petrolu almıyoruz...
pazarbey formun ısmını okuyunca bu konuyu senın actıgını dusundum kı dogruymus..
Bu ısler karısık ısler...tartısarakda bır yerlere varılmaz.... herkesın fıkrı kendıne..yeterkı bırbırmıze
bel altından vurmayalım..
saka bır tarafa ben Turkıye nın ıyı durumda oldugunu ve onumuzdekı 20-30 yıl ıcınde dunya uzerınde soz sahıbı bır ulke olacagına ınanmaktayım... tabu bu baykalın CHP nın basında Tuncay ozkan abımızın partı kurması ıle de alakalı....
Ulkede guzel seyler oluyor ulke bagırsaklarını temızlenıyor.. ve bence kansız bır devrım oluyor ulkede ... her sey yerlı yerıne oturuyor..halk ne bıdon kafalı nede gobegını kasıyor.. butun tahrıklere efelenmelşere ragmen ulke ıyı yolda... kımse enseyı karartmasın...Cetın abım oyle derdı...
buffalo demıs 45 sn de kımlık kartı aldım dıye.. e devlette dunya 8 ıncsıyız... ıyı seylerde oluyor bu ulkede...ve ınsanlarmızın gelecege artık daha pozıtıf bakıyor... en azından ben bakıyorum..
NOT: yukarıdakı fotolar K10d ıle cekılmıs galıbe hafıf renklerde sarılık var. Bırde ısık dengesı ıyı ayarlanmamıs sanırım ..
#makulmurat' tarafından 08.02.2008 18:29:11 tarihinde düzenlendi.
biz memleketi satmaktan öteye gidemediğimiz için yakında yayalıgımız bile kalmayacak..
İlgili olabilecek konular
-
Bilgisayardan Wifi Şifresi Öğrenme
18 Oca. 2025, 19:54 prodersler
021318 Oca. 2025, 19:55
prodersler -
Tiktok Hesabına Bilgisayardan Şifresiz Giriş
14 Oca. 2025, 22:27 prodersler
028414 Oca. 2025, 22:27
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa