Fotoğrafçılık Forumları
İnternetten Güvenli Alışveriş İçin?
E-ticaret sitelerinden alış veriş yaparken dikkat etmemiz gereken kurallar nelerdir? Başınıza hiç dolandırıcılık ile ilgili bir şey geldi mi? Benim tecrübelerime dayanarak toparladığım bazı kurallar listesi var. Siz neler düşünüyorsunuz hangi siteler güvenli?
1. İnternetten alışveriş yapmak için; e-ticaret alanında uzun süredir faaliyet gösteren, bilinirliği yüksek ve birçok kişi tarafından kullanılan platformları tercih edin.
2. İnternetten alışveriş yaparken direk bankadan havale veya EFT yapmanızı isteyen kişileri güvenli alışveriş yapılmasını sağlayan e-ticaret sitelerine yönlendirin. Güvenli alıveriş için bu sitelerin sistemlerini kullanarak alışveriş yapın.
3. İstediğiniz ürünü piyasa değerinin çok altına vermek isteyen ve önce parayı alıp sonra ürünü göndermek konusunda ısrarcı davranan kişilere özellikle dikkat edin. Gerekirse ufak da olsa komisyon tutarını ödemeyi kabul ederek, aracı bir e-alışveriş platformunun sistemini kullanın.
4. İnternet üzerinden kredi kartı ile yaptığınız alışverişlerde 3D Secure sistemini kullanan platformları tercih edin.
5. İnternet üzerinden otomobil almayı düşünüyorsanız mümkünse aracı görmeden kaparo ücreti ödemeyin. Eğer otomobili göremiyorsanız aracın gerçekten satıcıya ait olduğuna emin olmak için ruhsat belgesini isteyin. Alternatif olarak satıcıdan, aracın üzerine o günün gazetesini koyarak fotoğraf çekmesini ve size göndermesini isteyin.
6. Alışverişlerinizde eğer satıcıya güvenmiyorsanız ilgili ürünün yanına o günün gazetesini veya kullanıcı adının yer aldığı bir yazı koyarak çekilmiş güncel bir fotoğraf isteyin.
7. İnternette bulunan birçok dolandırıcı taksit seçeneği sunup mail order sistemini kullanacağını söyleyerek kredi kartı bilgilerinizi isteyebilir. Kredi kartı bilgilerinizi ürünü teslim almadan kesinlikle paylaşmayın.
8. Satıcı ile yaptığınız yazışmalarda özel mailinizi veya MSN gibi sosyal paylaşım ağlarındaki hesaplarınızı kullanarak değil, ilgili e-alışveriş platformunun mesajlaşma sistemini kullanarak yapın.
9. Alışverişlerinizde profili yüksek ve sisteme üye oluş tarihi eski olan satıcıları tercih edin.
10. İnternette e-alışveriş konusunda herhangi bir sorun yaşadığınız zaman hemen ilgili platformla irtibata geçin.
Sahte kullanıcı yorumları ile dolu sahte sitelerdende bahsetmeli..
Kredi kartı değil, sanal kredi kartı kullanıp, asıl kartı internet ve telefon alışverişine kapatmakda iyi adım olur..
hangi sitelerden alışveriş yapıyorsunuz internet üzerinden? veya en güvenli bulduklarınız neler?
gittigidiyor,hepsiburadadan alısveriş yaptım..
ebaydende bi kere alısveriş yaptım...
aydınlarfotodanda yapmıstım ama cok sıkıntı yasadım,iflas ettiler zaten bir sure sonra..
--------------------
odemede yada urunde sorun yasamamak için,gittigidiyorda 5 yıldızlı satıcıları ebayda powersellerları secmek gerek.
http://www.bhphotovideo.com
dSlr için kablo deklanşör, angle finder gibi aksesuarlar sipariş ettiğim ve memnun olduğum bir site..
www.hizlial.com danda memnun kalmıştım..
dSlr alımı için Hayyamın yolunu tutup makineye dokunarak almak, bence en iyisi...
www.sahibinden.com
ben sahibinden i tercih ediyorum yıllardır bu sistemin icinde hatta sistemin yaratıcılarından, o sebeple kendine ait cok iyi guvenlik sistemleri de mevcut. aklıma kötü bir şey gelmeden rahatlıkla alış veriş yapabiliyorum
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Sanal Kart Oluşturma Kredi Kartını Alışverişe Kapa
01 Mar. 2021, 11:21 prodersler
0136001 Mar. 2021, 11:21
prodersler -
En Son Ne Zaman Parayı Düşünmeden Alışveriş Yaptın
06 Kas. 2017, 08:59 yemezlercici
1200708 Eyl. 2018, 17:07
aniyakalayin -
-
Düğünü İnternetten Canlı Yayın Nasıl Yaparım ?
08 Mar. 2017, 17:36 emrecan024
0344608 Mar. 2017, 17:37
emrecan024 -
İnternetten Dükkan Açmak Ve Bilişimden
15 Eyl. 2013, 22:31 transfermatik
4435904 Eki. 2016, 00:43
hediye-rehberi -
Reklam Fotoğrafçılığı Üzerine Bilgi Alışverişi
18 Ağu. 2016, 22:50 krmnayse
1210119 Ağu. 2016, 21:15
omer_emre -
-