yucelkoca
yucelkoca (üye)
Diyarbakır / Amatör

Güzel Türkçem Yolculuk Nereye???

"Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır."
Mustafa Kemal Atatürk

Arkadaşlar! ben demiyorum Atam demiş...

Hep şikayet ederiz, ne olacak bu türkçenin hali diye...peki! biz ne yaparız türkçe için?...hiç düşündünüz mü?? fotoğraf yorumlarına "perfect" "super" yazabiliyoruz. hatta yabancı cümleler bile kurabiliyoruz forumlarda ya da yorumlarda...kullanıcı adımızı "nickimizi" yabancı isimli yapabiliyoruz. arkadaşlar biz kendimizi, kendi dilimizi sevmiyor muyuz? ingilizce yazınca daha fazla mı havalı oluyor...daha fazla mı "ciks" oluyor. eğitim düzeyimizi mi ispatlamaya çalışıyoruz. böyle yazan kullanıcı adında yabancı kelimeler kullanan arkadaşlar alınmasınlar. ben sadece biraz daha dikkat edelim, türk vatandaşı olarak türkçeye biz sahip çıkalım diyorum. Bizim bizden başka kimimiz var. elin yabancısı gelip bizim dilimize sahip çıkacak değilya..tabii ki biz sahip çıkacağız...

"TÜRK DEMEK TÜRKÇE DEMEK, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

herkese saygılar...


#yucelkoca' tarafından 15.07.2006 01:52:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 03:03 - İp: 85.***.**6.98
aly
aly (üye)
İstanbul / Amatör

yucelkoca... herşeyden önce yazınızdaki ' gavur ' kelimesinin beni rahatsız ettiğini söylemek istiyorum.hangi anlamda kullandığınızı açıklarsanız sevinirim.

gavur:Farsça gebr
1. müslüman olmayan kimse
2. dinsiz kimse
3. merhametsiz, acımasız, inatçı
kaynak: tdk sözlüğü



#aly' tarafyndan 15.07.2006 01:38:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 01:01 - İp: 85.***.**9.18
yucelkoca
yucelkoca (üye)
Diyarbakır / Amatör

Sayın Aly ben o kavramı Türk Vatandaşı olmayanlar, yabancılar anlamında kullandım.

Gerçek Anlamını da sizden öğrenmiş olduk. teşekkürler.

yani dışarıdan kimse gelip bizim dilimizin sorunlarıyla ilgilenecek değilya...demek istedim...

samimiyetimle söylüyorum. din aklıma gelmedi o kelimeyi yazarken. anadoluda çok sık ve farklı anlamlarda kullanılan bir kelime olduğundan belki.

tabii ki bu ülkenin müslüman olmayan vatandaşları da var. hem burda bahsettiğimiz dil sorunu konusunun din ile çok fazla ilişkisi yok.


 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 01:51 - İp: 85.***.**8.246
imageturk
imageturk (üye)
İzmir / Amatör

Üyelik iptal edilmiştir.

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 04:37 - İp: 85.***.**2.124
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,

Sn İmajTürk,
Ege ve Akdeniz havzası boyunca, ilginçtir 38- 42 enlemleri boyunca insanların tamamı aynı karakteristik yapıdadır.
Dünya ile dalga geçmeyi severler. Tarihler boyunca en eğlenceli insanlar olarak bilinirler.Emir almayı sevmezler,çalışmayla çok araları olmaz,genelde asabi , açık sözlü,karşıt duruşlarıyla ünlüdürler.
Daha kuzeyde yaşayanlar tarafından pek sevilmezler.Müzik,edebiyat,politika,mutfak,aşk ve ticareti çok iyi becerrirler.Paraya çok önem vermezler..Havzanın deniz kıyısı insanları,dünyanın diğer insanları tarafından hep özenilmişlerdir.

Akdeniz havzasının suyu dona kaçmasın bir kez;Ya keçi kadar inatçı bir filozof, yada denizinde, kendini kaybetmiş aşık olarak bulursun kendini.. Derler eskiler..

Sevgiler

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 14:34 - İp: 81.***.**2.154
imageturk
imageturk (üye)
İzmir / Amatör

Üyelik iptal edilmiştir.

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 15:36 - İp: 85.***.**8.47
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

sevgili imageturk yazdıklarına gerçekten samimisin? izmir yunan şehrimi?

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 16:23 - İp: 81.***.**6.136
imageturk
imageturk (üye)
İzmir / Amatör

Üyelik iptal edilmiştir.

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 17:20 - İp: 85.***.**8.47
yucelkoca
yucelkoca (üye)
Diyarbakır / Amatör

türkçeden bahsediyorduk, laf döndü dolaştı izmire nasıl geldi anlamadım...

imageturk!

senin

"İzmir Türk şehri olalı henüz 1 yüzyıl oldu, olmadı..

Geçmişte Yunan uygarlıklarının başkentliğini yaptı smyrna.. Kim ne derse desin İzmir 'li olan herkes az da olsa Rum 'dur! Etnik köken olarak tamamen Türkiye 'den ayrıdır."

sözüne izmirli arkadaşlar gereken cevabı verecektir umarım..

Türkiyenin hiçbir yeri diğerinden, hiçbir şehrin insanı diğer şehirlerin insanından üstün değildir. İzmir de yunan şehri falan değildir. kurtuluş savaşında yunanlılara karşı savaşan tonlarca izmirli vardı. Atatürk yunanlıları denize döktüğünde izmir halkı sokaklara dökülmüşlerdi.Atatürkü karşılamak için. hem avatarında Atatürkün resmini kullanıyorsun hem de böyle şeyler iddia ediyorsun. şimdi senin RTE dan ne farkın kaldı.

ayrıca

"İzmir, Yunan kenti olduğu için hala aynı kültüre sahip. Buradaki konuşmalar "geliyom - gidiyom - yapacaz - edecez" gibidir Halk dili hala değişmemiş.. Yunanca edası ile devam etmektedir. İzmir kültürü gün geçtikçe yok oluyor.. Kürdü, Romanı, Alevisi doğu illerden bu şehre akın ettiği için İzmir 'de İzmir 'li bulmak oldukça güç Başkent Ankara 'dan tek izlenimim insanların tamamen montofon olduğu yönündeydi. Ankara 'lı arkadaşlarım bana onların aslen Ankara 'lı olmadıklarını söyleyince iş değişti.. Türkiye 'de nereye gidersem gideyim huzurlu olamıyorum.. Soğuk geliyor insanlar Yunanistan 'a gittiğimde adeta evimde hissediyorum kendimi çünkü kültürümüz hala aynı.. "

sözüne de ilgili arkadaşlar gereken cevabı vereceklerdir umarım.

bi kere burada anadolu insanına alenen hakaret var. ne demek montofon. benim de akrabalarım arkadaşlarım var ankarada ankaranın dışından gidip yerleşen. emin ol hepsi de senden daha kültürlü ve nazik insanlardır. kürdü de ülkemin insanı, alevisi de, sünnisi de, çerkezi de, tatarıda.
hem imageturk! madem yunanistanda evinde gibi hissediyorsun, türkiyede huzurlu değilsin o zaman git yunanistana kardeşlerinin yanına. zaten onlarda seni bekliyor. nerde bu imageturk diye yunanlılar uyku uyuyamıyor.

hem bu konuda ne işin var. biz burda türkçeden bahsediyoruz. yunancadan değilki. aç bi konu "ne olacak bu yunancanın hali diye" . yaz dur. zaten senden başka da yazan olacağını zannetmiyorum. burası türkiye kardeşim
türkiye. türkiyenin anlamaını düşün.

#yucelkoca' tarafyndan 19.07.2006 04:20:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 03:16 - İp: 85.***.**8.246
imageturk
imageturk (üye)
İzmir / Amatör

Üyelik iptal edilmiştir.

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 04:27 - İp: 85.***.**4.163
nathy
nathy (üye)
Ankara / Amatör

Milliyetçilik daima prim yapmıştır ama derin olanları...Görünen ve görünmeyen arasında daima fark olmuştur, olacaktır da..Bu konuyu,yazılan yorumları açan linklerin ingilizce olduğu, sağ panelde ingilizce reklamların konulduğu, hersaniye değişen ve Türk Lirası ile alınacak fotoğraf makinelerinin için bir tane Türk markası olmadığı,ve fotoğraf çekmek için sözde en iyisini çekmek için dışpiyasaya Türk Lira larını verip bilmem kaç bin dolarlık makineler alan insanlarla ve adı netfotograf.com(communication) olan bir sitede tartışmak ne kadar mantıklıysa bu konuyu tartışanların Türkçe yerine türkçe yazmak vb. şekildeki imlaları asıl amacın mantığını da gösterir bize..Cümlelerim sıkıcıdır ki benim..Anlamsızdır kimi ne..Bazen anlaşılmak istenmediklerinden bazen cevaplar için sağlama yapmak gerektiğinden..
Bir şeylerin değişmesi gerekiyorsa, rahatsızlık vericek durumdaysa bırakın değişim sizi sarsın, siz değişimi değil..Genç nesillere daha güzel bir miras bırakmaksa amacınız avatarınızda nargile dumanları tütmesin..Dil bir milletin en değerlisidir kabul..Peki millet hanidir?Türkçe yi korumadan önce Türk ü korusanız?..Kıytırık rock grupları yazılı sözlü basında Türk lere küfürler yağdırıp kliplerinde atalarımıza, Atatürk ümüze katil, acımasız derken nerdesiniz?Nargilenizin kömürü kızgınken mi oldu da kaçırdınız bunları?...Siz burada güzel Türkçe mizi reklam ve gövde gösterisi kokan yorumlara dökerken biz bunlarla savaşıyoruz..Biz kimmiyiz?..Genç Nesiliz..Evet lugatımız da İngilizce de var ama içimizde samimiyiz..Evet absürd kelimeler kullananlarımız da var ama konu Türklüğe geldimi bakın ne güzel de yazabiliyoruz..Çağdaş olun dedi Ata mız bizde oluyoruz..Ata mız bize vatanınızı sevin dedi, kullanın demedi.Koruyun dedi, kullandırtın demedi!
Efendiler siz nargilelerinizi tüttürüp,bakalım tartışma nereye varmış diye yorumlara bakarken biz bozuk(!) Türkçe miz ile yaşıyor olucağız milletçiliğimizi en derinimizde..
Türkçe yi doğrudüzgün konuşamayan insanlar var..Neden?İlla ciks dediğiniz olgudan mı ? yada süper ingilizce mi biliyorlar?Sordunuz mu hiç oldumu Türkçe Ögretmenleri?..Hiç oldumu öğretmeni olan bir okulları?..Yazmakla bitmez..
Nickname im nathy..avatarımda ki bacakta Lie To Me yazıyor..Bakın malzme işte size..Oturun tartışın..Bulaşmayın insanların milliyetçiliğine,sözcüklerine..
Türkçe yi böyle bir platformda savunmak koca bir çelişkidir..Türkçe den önce vatandaşlığı,Türklüğü savunun..Dili dil yapan konuşan insanlarıdır..Unutmayın...Konuşan adamı kalmadıkça ister yerde olsun Türkçe miz ister gökte..

#nathy' tarafyndan 17.07.2006 04:57:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 04:29 - İp: 85.***.**6.240