buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Güzel Bir Lig Bizi Bekliyor

Son yıllarda epeyce soğudum futboldan. Bunda Galatasaraylı olmamım büyük rolü var Yaşanan fiyaskolar, takımın futbol oynamak yerine rakiplerle didişmesi, futbolcuların agresif tavrının payı büyüktü.
Orta saha diye bir şey olmadığı için rakip forvetler hemen Mondragon ile karşı karşıya kalıyordu.

Ben yalnızca Galatasaray' ı değil, iyi top oynayan her takımı izlemekten zevk alırım aslında. Ama Fenerbahçe ve Beşiktaş' da futbol oynamıyordu ve iyice soğudum bu işten.

Neyse;
Bu sene ülkemize iyi transferler geliyor nihayet.
Fenerbahçe bir güzellik yaptı, R.Carlos' u bize izletme şansını verecek. Yaşlı yorumlarına katılmıyorum, Türkiye ligindeki tüm futbolcular ve Carlos bir maratona katılsa eminim Carlos en önde bitirir maratonu. Bizim ligin hayli üstünde bir futbolcu. Görev yaptığı kanatta çok önemli bir rol üstlenir ve Fenerbahçe nin belkemiği olur diye düşünüyorum. Daha önce Hagi nin GS de üstlendiği saha içi organizatörlüğü de üstlenir diye umuyorum.
Fenerbahçe adına üzüldüğüm husus Tuncay. Takım ne zaman dara düşse takımı ateşleyen bir fırtına çocuktu. Sıradan bir takıma gitme yolunu seçti. Umarım oradan daha iyi takımlara gider.
Bir de Zico ismi bende ve tüm Fenerlilerde ''acaba'' kuşkusu uyandırmıyor değil.

Galatasaray nihayet orta sahanın göbeğindeki İnamato-Ayhan ikilisinin yerine adam gibi iki transfer yaptı.
Lincoln,Linderoth ikilisi Fener in çakı gibi Apiah-Airello ikilisinden iyi iş çıkartacak gibi. Eğer Felkamp sezon ortasında ben gidiyorum demezse ve takım içindeki huzursuzlukları çözerse takım coşar gibime geliyor. Ben hem Thomas hem de Song un takımda kalacağını sanıyorum. Yeni alınan Bouizd ve geriye çekilen Sabri ile savunma çakı gibi olur. Onun dışında Hasan Şaş, Ümit Karan, Sabri, Arda gibi önemli futbolcuları zaten kadroda. Aydın gibi genç yeteneklerden bir ikisi de kadroya yavaş yavaş dahil edilirse Galatasaray ı tekrar güzel günler bekliyor demektir.

Bu sene 3 büyüğün yerli kaleciye dönmesi bence olumlu.
İnşallah yerli kaleciler başarılı olur. İnşallah yabancı kalecilere verilen şans onlara da verilir.

Beşiktaş için umutlu olmaya çalışıyorum, umarım beni yanıltırlar ve zirveye ortak olurlar da yıllardır özlemini çektiğimiz 3 takımın son haftaya kadar şampiyonluğu kovaladığı lig arzumuz sona erer.

Ancak iki yerli kaleciye 10milyon dolar vermeleri sanırım Beşiktaşlı yöneticileri bile çileden çıkardı. M.Yozgatlı nın dolaşmadığı takım kalmadı. Oynadığı tüm takımlar garip bir şekilde bu adamı serbest bıraktı.

Beşiktaş için tek umudum Ertuğrul.

Diğer yandan Bülent Korkmazlı Bursaspor, iki takımlı Cavcav, tırmanmak isteyen Trabzon lige renk katar diye düşünüyorum.

GS-FB maçında yaşanan rezaletten sonra yöneticilerin şapkayı önlerine koyup bazı şeyleri düşünmeye başlamaları, GS ye verilen 5 maç ceza fanatizmi belki bir nebze olsun önler.

Diğer yandan ihaleye çıkan GS ve Kayserispor un Avrupai stadları da tesisleşme açısından umut veriyor.

Umarım zevkli, çekişmeli bir lig izleriz ve takımlarımız Avrupa da iş yapar. Özellikle FB ve GS nin Avrupa' da ses getireceğinden emin gibiyim.
Hayırlısı diyelim....

Tarih: 22 Haziran 2007, 16:24 - İp: 81.***.**7.49
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Bir bursasporlu olarak lige renk katacağımız konusunda sizinle hemfikir değilim, maalesef transfer sezonu ölü geçiyor, yeni yönetimden de pek umudum yok...

Ama inşallah iyi bir sezon geçiririz.

Tüm takımlara başarılar dilerken hepimizin zevkle izleyeceği dostça maçlar beklediğimizi de ilave etmek isterim...

Tarih: 22 Haziran 2007, 16:27 - İp: 81.***.**3.185
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

turkiyede futbol öldü..
nasıl oluyorda bir tane bile becerikli adam bulunamıyor,herşey yuze goze bulastırılıyor anlamıyorum,ama gecmişin gazıyla gelecek kurtarılmaz.gecmişte ne yaptıgımız onemli degil.

eger iyi futbol,heyecanlı bir sezon ongorusu yapılan yabancı transferlere baglıysa zaten,futbol turkiye için olmuştur..

koşmadan,hatta yurumeden,şut cekmeden,rekabet etmeden oynayıp,sampıyonluk turunda butun sezon kostugundan daha cok kosan futbolculara alkıştan başka birsey verilmiyorsa taraftarıda sucludur bunda,futbolcusuda..galatasaray basında canaydın oldugu surece ne kurumsal kimlik kazanabılır nede eski gunlerine donebilir..deniz baykal chp için neyse canaydında galatasaray için odur..

aziz yıldırım evet altyapıyı ve kurumsal kimliği kazanmada basarılı olmuş,bu konuda ern ıyı baskandır,ancak fenerbahcelilerde biliyorki sadece paralı askerlerle girilen savasta zafer hayaldir..avrupa macerasının boyle sonlanma nedenide bu zaten..
turkiyede futbol oynanmadıgı ıcın acıkcası kazanılan kaldırılan kupalar benım ıcın deger tasımıyor..bu seneki sampıyonluk, rakıbın olmayan bır maratona gırıp 1 saatlık etabı 5 saatte bıtırmek gıbı birşey..dogruya dogru, bunu fenerlilerde kabul edecektir..

geri kalanı içinde cok fazla umudum yok..bastada dedigim gibi gecmişin gazıyla gelecek kurtarılmıyor..ne avrupa fatihi galatasaray var artık ne baskası..
kimin en guzel muzesı var,kimin kac kupası var demek degil bence futbol..kim en iyi oynuyor en cok rekabet ediyor.en cok zevk veriyor..asıl mesele bu..isteyen futbol bir skor oyunudur desin,camasır makinasında donen camasırları izlemek,bu yılın en heyecanlı macını izlemekten daha iyidir bence..

insallah yenı sezonda butun sozlerım gecersiz kalır..

Tarih: 22 Haziran 2007, 17:13 - İp: 88.***.**7.251
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Galatasarayın trasferleri gerçekten sağlam oldu gibi.

Lincoln aranan kan olur bence GS'ye ama yılda 7 milyon euro alacağını duydum ki bu deli bir para...

Diğer trasferlerini hiç izlemedim bilmiyorum ama okuduklarım olumlu güzel bir lig olacak bencede...

Fenerbahçe'nin trasferlerinin ise R.Carlos ile duracağını zannetmiyorum.

2 bomba daha patlatılacak bildiğim kadarı ile.

Beşiktaşı ise dehşetle izliyorum bir kulüp, potansiyeli olan bir camia nasıl yerinde saydırılır, nasıl frenlenir, tarafsız kesim tarafından sempati duyulan bir camia nasıl antipatik hale getirlir bunun binbir çeşit yolunu gösteriyor mevcut yönetim.

Beşiktaşlı dostlarda inşallah bu yönetimlerinden kurtulurlarda, şampiyonlukta gerçekten iddialı konuma gelebilirler...

Maçlar başlasın artık sıkıldık valla...

Tarih: 25 Haziran 2007, 11:42 - İp: 213.***.**2.98
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Lincoln ün alacağı para biraz abartılıyor bence. Galatasaray ın o kadar vermesi zaten olanaksız. Kapalı kapılar ardında bir şeyler dönmüştür, ya da Lincoln o kadar alacağını sanıyor olabilir Ribery in 200 000 dolarını kesen klup 7 milyon avroyu imkanı yok vermez

Tarih: 25 Haziran 2007, 16:10 - İp: 81.***.**7.49
  • 1