anka_61
anka_61 (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Gazze Saldırılarında Sakat Kalan Filisti

22 Gün Boyunca İsrail'in Hava ve Kara Saldırılarına Hedef Olan Gazze'de Yeniden İmar Faaliyetleri Devam Ediyor. Savaşın İnsanlar Üzerindeki Etkisi İse Kolay Kolay Giderilebilecek Gibi Değil. Resmi Verilere Göre İsrail Saldırıları Sonucu 5 Bin 400'e Yakın İnsan Yaralandı. Bunların Bin 500'ü de Hayatının Geri Kalanını Özürlü Olarak Geçirmek Zorunda.



#anka_61' tarafından 07.02.2009 03:19:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Şubat 2009, 12:33 - İp: 212.***.**0.26
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

almanlar sakind insanlar, biz caminin lokalinde mac seyrediyoz, disardan gecen almanlar kavga var diye polis cagiriyo, yani konusurken dövüyoz gibi konusuyoz.

 

Tarih: 2 Şubat 2009, 18:59 - İp: 90.***.**5.61
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Almanlar sakin olmasına sakin de Peres İngilizce yerine Almanca konuşsaydı kesin kan çıkardı orada. Kesin.

 

Tarih: 2 Şubat 2009, 21:00 - İp: 88.***.**4.211
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

eee akdeniz iklimi insani, konusurken kizar.
sayin basbakanimizin böyle bir zamanda peres ile ayni ortamda olmasi zaten bir takim problemlerin geleceginin sinyali idi.
basbakanimiz böyle bir oyuna gelmez, katilmaz dedim ama yanlis yapip katildi.
orada zaten hersey ayarlanmisti, son söz perese verilecek ve türkiye ve arab dünyasina meydan okunacakti , firca atilacakti vede öyle oldu, taki son sözü basbakanimiz söyliyene kadar.
basbakanimiz her halukarda bu son sözü bozdu ve peresin forumu kapatis konusmasina cevap verdi, kimine göre agir, kimine göre az bile konustu.
bunlar olmamaliydi bence , gereksiz yerde olmanin sonucuydu bu, avrupa zaten türkiye,yi bir sekilde istemiyor ve her imkanda nedenler ariyor almamak icin, simdi ise basbakanimizi dünyaya yahudi düsmani olarak gösteriyorlar.
basbakanimizin perese ve israil devletine yaptigi konusma zaten daha önce akli selim ile yaptigi konusmanin sert usluplu olaniydi.
elin avrupalisi böyle konusmalari bakanlarina yaptiriyor ve sonra isine gelmezse kiniyor, eger isine gelirse destek oluyor, basbakanimiz yerine baska bir bakanimizin bu üslübü kullanmasini isterdim acikcasi.

 

Tarih: 2 Şubat 2009, 21:21 - İp: 90.***.**5.61
anka_61
anka_61 (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

gncmenn" tespitin çok güzel .
Başbakan bu toplantıları rutin olmaktan çıkardı . Bunu peres in yüz ifadesinden anlamak mümkün. Bakanın katılması konusunda; Buna cesaret gösterecek bakan varmı bilemem . Ama Başbakanın katılması daha mantıklı cünkü şamarlanacak kişi Cumhurbaşkanı sıfatına sahipti...

 

Tarih: 2 Şubat 2009, 21:54 - İp: 212.***.**0.26
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Aslında Davos da moderatörün David Ignatius olmasının da ilginç bir durum. Davos a katılmadan önce Erdoganla Peres ve Schwab tarafından, moderatörün Klaus Schwab (Davos Forumu Başkanı) olması kararlaştırılmış ancak son dakika değişikliği ile David Ignasius moderatör olmuş. Bir de forum sonrası Ignasius la Peres in karşılıklı koyu bir sohbete girmeleri insanı iyice şüphelendiriyor.

Bence Erdogan ın ilk konuşması hiç fena değildi, biraz sitemkardı belki ama sert asla değildi. Ben cevap vermesini ve forumu moderatöre tepki olarak terketmesini de haklı buluyorum ancak sinirden doğru dürüst cevap veremedi. Mesela "İstanbula roket atılsa siz de aynısını yapardınız" lafının cevabı bizim PKK ile yaptığımız mücadeledir. İstanbul da PKK bomba patlatmadı mı sanki? Üstelik onlarca canlı bomba da yakalandı. Gittik tüm Doğu yu bombaladık? "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" den daha iyi cevap olurdu ancak işte o anda o sinirle olmadı maalesef.

 

Tarih: 3 Şubat 2009, 11:09 - İp: 78.***.**5.148
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Cncci adlı arkadaşımızın konu ve diyaloglarıyla ilgili çok geniş bir inceleme yaptım.

Üyeliğinin aktif olması gerektiğini düşünüyorum(z).

Geçmişte bu sitede çok ağır hakaret ve kavgalar döndü, hiç birinin üyeliği silinmedi.
Cncci'nin tartışmalarında da bir karşılıklı atışma var genelde..
Yönetim olarak serbest kürsüde açtığımız topic, bir başlangıç olsun. Ve bu tarihten sonraki olayları değerlendirelim.

Cncci arkadaşımızın, geçmiş diyaloglarını değerlendirmemeliyiz. Geçmişine bakarsak adil olmaz. Çünkü geçmişte aynı kavgalara girmiş birçok üye olmuştu.
Bu yuzden cncci'ye karşı adaletsizlik yapmamalıyız diye düşündüm, hakkı budur.

Ama bundan sonraki süreçte tabii ki bu tür kavgalara müsaade etmeyeceğiz tabii ki..

sağlıcakla..


 

Tarih: 5 Şubat 2009, 22:16 - İp: 88.***.**5.78