Fotoğrafçılık Forumları
Foto Hikaye: Tek Olmak
.....Uzun zamandır direksiyon tutuyorum.Dönüş yolundayım.Gün ağarmadan çıkmıştım yola.Yağmurlu soğuk bir Bursadan.
Vakit şimdi öğlen olmuş.Ben devam ediyorum.Yol devam ediyor..Bitmek bilmeyen ayakta kalma mücadelem devam ediyordu.
Tek başımayım arabada.Adeta arabam ile bir bütün olmuşum gibi..O söylüyor ben dinliyorum.beni o dinliyor mu bilmiyorum ama cevap da vermiyor..
Tek başıma hiç kimsenin cesaret edemeyeceği bir yolculuk yapmıştım.Yorulmuştum.Direnmekten bitkinlik gelmişti üstüme. .Gözlerim ağırlaşmış.Ayaklarım uyuşmuştu.Teybimde acı bir müzik sanki bana bir şeyler söylüyordu.Yani sen "delisin"...
Üç beş dostu dünya gözüyle görmek için katlanılmıştı bu 20 saatlik yolculuğa.Hiç görmediğim ama her gün konuştuğum, duygularını hissettiğim, dünyaya bakışlarını gördüğüm, en az benim kadar deli olduklarını bildiğim dostlar için Bursalara kadar gitmiştim.
Bu yolculuğum her ne kadar başkaları için delice, inanılmazca, kahramanca görülse de benim için de gerçekten alınması ve yerine getirilmesi müthiş zor bir karardı.
Ama ben bunu başarmıştım.Bir dağın üstünde bir tek ağaç olmayı başarmıştım.Yorgun, bitkin ama o tepede tek olmayı başarmıştım..
Dostlarım yoktu etrafımda.Belki de bu yönüm itibari ile dostu olmayan biri idim.Ama şu belli idi ki ben sadece dostlarım için bu tepelerde yalnız kalmıştım..
Yol gidiyor, yolda ben gidiyorum..İçimde tüm yorgunluğumu örten müthiş bir sevinç..
İçimde dağların tepelerini süsleyen boynu bükük, yılların , sert rüzgarların başını eğdirdiği bir ağaç olmanın , onurlu ve gururlu bir kavgadan galip çıkmanın sevinci vardı..
İşte drekisyon tutarken gözlerime takılan ufuktaki bir ağacın bana hissettirdikleri..
#lazut' tarafından 24.09.2008 19:45:26 tarihinde düzenlendi.
lazut abi tebrikler, fotoğraf da çok güzel yazı da
boş geçmemişsiniz hiçbir yeri giderken de
fotoğrafçıysan..
öğretmen isen..
duygu sahibiysen..
Ve bir de gerçek anlamda "dost" isen..
Bu hissiyatlar ve satırlar böylesine içten olur..
İçtenliğini hissettik yine hocam..
eline yüreğine sağlık..
Hocam tebrikler, çok samimi ve içten gerçekten de.
eline yüreğine sağlık demekten başka bişey gelmiyo içimden...
Sefer hoca,sabah sahurdan sonra arabanla Uludağ yolu tarafına çıkmadın hiç değil mi.?
Direk eve doğru mu gittin.?
Uludağ'ı merak etmiştin de..
Çok güzel...
Ellerine ,yüreğine sağlık Hocam...
ben deli degilim
valla hocam o gün ordaki daha önce fiziki olarak karşılaşmamış topluluğun bir araya geldiği andaki oluşturduğu ambiansı gördükten sonra uzaklardan gelmenizin ne kadar da harç etkisi oluşturduğunu tartışmaya gerek yok sanırım.ellerinize,ayaklarınıza,gözlerinize kayıp kangoonuza sağlık tekrar görüşmek üzere
lazut hocam anladımki sadece fotoğraf çekmek yetmiyor bazen roman tadında fotoğraflar olur.. üzerine makaleler yazılır.. buram buram edebiyat kokar.. hani öyle bir fotoğraf..tebrikler.. ayrıca zugaşi berebe kaç zamandır muhabbetinden mahrum kaldım.. ben soğumuştum.. ama sıcak kanlı maskesiz insanları görünce heveslendim.. aynı soğukluğu sevdiğim bazı üyelerde de gördüm.. umarım tekrardan bir birimize ısınırız.. hatta kaynaşır buhar oluruz.. yeşilin en koyu olduğu anadolu topraklarına kucak dolusu sevgiler..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
022207 Tem. 2025, 12:45
miratcenk -
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
040718 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
Portekiz'de 5. Piri Reis Kongre Kitabında Hikayelerim Çıktı
13 May. 2025, 18:32 serdar102
025513 May. 2025, 18:32
serdar102 -