by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

En Sevdiğiniz Film Hangisi?

Arkadaşlar en sevdiğiniz film yada filmleri ve nedenini,türünü yazarsanız izlemeyen arkadaşlarda bu filmleri öğrenip izlerler mesela benim önereceğim birkaç film var;
1-Ben daha seyretmedim ama seven(Brad pitt oynuyomuş)(gerilim-macera-polisiye) ve memento(gerilim)yu çok övüyorlar en yakın zamanda izleyeceğim.
2-Dövüş klubünü(Aksiyon)öneririm muhteşemdir
3-Esaretin bedeli(dram) vb.
Lotr,Karayip korsanları,... gibi filmleri zaten herkes biliyor

Tarih: 28 Mart 2006, 18:32 - İp: yok
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

The Day The Earth Stood Still R5 LINE
uzaylılar dünyaya yani amerikaya inmiştir ve insanoğlunun hatalarından dolayı yerküreyi yok etmek istemektedirler. herzamanki gibi zuzaylıların muhattabı yüce amerikadır. çünkü amerika dünyanın koruyucusu sözcüsü ve jandarmasıdır.
uzaylılarla mücadele etmek onun görevidir. eğer güvende yaşıyor isek bunu conilere borçluyuzdur.
ve yine her zamanki gibi dünyayı kurtarırlar.
filmde keanu reeves robot olduğu için hiç gülme lüksüne sahip değildir.
keyfi vermeyen klasik bir film olmaktan öteye gitmemiştir.
izlemesenizde olur.

Tarih: 1 Mart 2009, 07:33 - İp: 85.***.**5.71
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

tamamen aynı fikirdeyim.. sinemada o sırada başka filme bilet bulamamamın kurbanı olarak izledim ama bence bırakın bilet satmayı izledim diye bir teşekkür belgesi ve üste de para vermeleri gerekirdi.. filmde diğer türdeşlerinden farklı olan tek şey amerikalıların ukalaca bir tavırla güya dünyayı korumaya çalışması sırasında uzaylıların da bıktık bu amerikalılardan biz de bari hayvan türlerini koruyalım demesi.. bunun için 2 saat sinemada oturdum hala inanamıyorum...

Tarih: 1 Mart 2009, 13:28 - İp: 88.***.**1.49
makara
makara (üye)

demekki kayda değer film yoksa hiçbirine girmeden dönmek lazım ))

Meleğin Sırları (broken angel) :
gerçek yaşanmış bir hayat hikayesi olmasından dolayı beni etkiledi. film olarak çok başarılı değildi belki ama olsun bir türk filmi olarak fena değildi. 2 saat sürdü
welcome to amerika sözünün altını çizen ve çizerkende kafada iz bırakan bir kurgusu var.
artık eğitim için amerikaya gidiyorum diyen birine sanki bir daha hiç görmücekmişim gibi sarılırım heralde. amerikan rüyasının aslında içi boş bir göz boyama olduğunu anlatıyor. gerçekte de kız kurtuluyormu yoksa filmde insanlar daha çok üzülmesinler diyemi öyle bitirildi bilemiyorum.
özet : amerika bize anlatıldığı gibi değilmiş.

Tarih: 1 Mart 2009, 20:56 - İp: 85.***.**5.71
makara
makara (üye)

mükerrer mesaj
nie böle oldu anlamadım

#makara' tarafından 01.03.2009 21:01:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Mart 2009, 20:57 - İp: 85.***.**5.71
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

) artık öyle yapıyorum.. bırakın kayda değer film var mı yok mu mevzunu bazen kayda değecek derecede konfor yoksa istediysem de girmiyorum sinemaya... bir gece tesadüfen tamamen nerdeyse boş bir salonda ikili koltuklara para vermediğim halde ev halindeymişcesine yayılıp, kahvem elimde film izlediğim (ki çok aptal bir film idi ama çok keyif aldım yine de) günden beridir salon ağzına kadar dolu ise o filme girmiyorum..
bu arada dün gece çok hoş bir ispanyol filmi izledim: commonwealth people, halkımız avanta peşinde.. güleyim mi gerileyim mi bilemiyorsunuz, demeye kalmadan 2 keyifli saat geçiriveriyorsunuz.. cd yi ucuz seriden öylesine almıştım ama iyi ki almışım ve gerilim ile komediyi iç içe sevenlere de tavsiye ederim..

Tarih: 1 Mart 2009, 21:16 - İp: 88.***.**3.117
staticc
staticc (üye)
Ankara / Amatör

taxi driver.. muhakkak izlenilmesi gereken bir başyapıt..bence

Tarih: 1 Mart 2009, 22:28 - İp: 88.***.**2.121
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

operasyon valkyrie

Tarih: 2 Mart 2009, 21:11 - İp: 81.***.**6.113
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

maqara Christopher Nolan'ın "Memento" filmini izledinmi ?

izlemediysen zlemeni tavsiye ederim...

ben daha önce izlemiştim ama 2. kez izledim ve internette bir sürü fikir buldum filmle ilgili 2 gündür filmi düşünüyorum hala beynimi yoruyor...

şiddetle tavsiye edilir.

Tarih: 2 Mart 2009, 22:56 - İp: 88.***.**4.185
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

memento gercekten guzel film,ters kurguyla beyni yoran bi film yapmıs adam.

Tarih: 2 Mart 2009, 23:18 - İp: 78.***.**7.42
makara
makara (üye)

ispanyol filmini bulamadım ama mementoyu kolay buldum.listeye ekledim

appaloosa :
klasik bir kovboy filminden öteye gitmemiş. ancak benim ilgimi çeken tek şey filmdeki şerif Virgil Cole nin mantık tarzı kendimiykiyle birebir örtüşüyor
izlemeye değmez.

outlander :
yüzyıllar öncesinde geçen fantastik bir hikaye, olay iskandinav ülkelerinde geçiyor. dekor herzamanki gibi tahtadan klübeler masalar, bardaklar bile tahta. kadınlarının hepsi manken gibi bu ne tevafuk diyesim geldi. bitane bilemi şişman olmaz. ve hepsi göğüs dekolteli. erkekleride onlar gibi yarım yamalak giyinmekteler. ben filmi yorganın altından izlerken o insanların o coğrafyada o yarım giysilerle üşümemeleri şaşırtıcı. bazan buz gibi gölde yüzmek zorunda kalıyorlar ama en ufak bir üşüme titreme belirtisi bile yok. belli belirsiz bir canavar peşinde koşarken yapılan cesaret ve kahramanlık şovları falan filan. başka bişey değil. canavarıda çok gerçekçi yapamamışlar zaten. bizim goradaki dinazor bile daha gerçek duruyodu.
tavsiye etmiyorum.

Tarih: 3 Mart 2009, 08:17 - İp: 85.***.**8.132