sevdayalcin23
sevdayalcin23 (üye)
İstanbul / Amatör

Dil Okulu

Geçenlerde 'IELTS ile YDS Mağduru Olmayacaksınız!2 diye bir haber okudum. Haberde, New York Studio Dil Okulları Kurucu Direktör Prof. Dr. Solmaz Ayarslan'ın demecine yer verilmiş. Kamu çalışanları, üniversite okuyanlar, yurtdışında okumak isteyen, çalışmak isteyen çok geniş bir kesimi ilgilendirdiği için konuyu kısaca anlatmak isterim:
Yılda sadece Sonbahar ve İlkbahar olmak üzere iki kere sınav yapan YDS'yi üçyüz bini aşkın bir kitle 6 ay gibi çok uzun bir süre beklemek mecburiyetinde kalıyormuş. 2013 yılının ilkbaharında 318 bin 94 kişinin sınav kaydını yaptırdığını, bunlardan 289 bin 219 kişinin YDS sınavını aldığını; ve yine aynı yılın sonbahar YDS sınavlarına 164 bin 586 kişinin kaydolduğunu, bunlardan 137 bin 60 kişi sınav almış. Terfi etmek, dil tazminatına hak kazanmak isteyenler 6 ay bekledikleri için terfileri gecikmekte, zamlarını alamamaktan yakınıyormuş. Oysa dil tazminatına hak kazanmak, terfi etmek için ille de YDS sınavının alınmasına gerek yokmuş. New York Studio Dil Okulları Kurucu Direktörü Profesör Doktor Solmaz Ayarslan'ın dediğine göre katılımcılar YDS yerine TOEFL, IELTS gibi uluslararası geçerliliği olan ve bilinen diğer sınavları alarak da YDS sınavını almış sayılmaktaymış. TOEFL, IELTS gibi sınavları tercih eden katılımcılar 6 ay yerine her hafta sınav alma şansına sahip olacak, sınavlara girdikçe eksiklerini görüp kendilerini geliştirerek YDS'yi vermiş sayılıyormuş.
New York Studio Dil Okulları Kurucu Direktörü Prof. Dr. Solmaz Ayarslan; "sıradan memurluk yerine yönetici olmak, aldıkları maaşlarına 1000 ila 1350 TL. zam yaptırmak kişilerin elinde ve bunun yolu da ‘Dil’leriyle fark yaratmalarından ve kendilerine sunulan haklara sahip çıkmalarından geçiyor” diye sesleniyordu.


http://http://www.newyorkstudio.com.tr/

Tarih: 9 Nisan 2014, 10:51 - İp: 92.***.**6.163