sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Devlet Baba Ne İşe Yarar.

Bir kaç gündür hep bu soruyu soruyorum.

"Devlet Baba ne işe yarar" ;???.

Vatandaşını koruyamadıktan sonra Devlet Baba ne işe yarar.

Sizlerinde iyi bildiği son günlere gündemde olan 2 konu var.

1) Bingölde kulağı ve burnu kasap kocası tarafından kesilen kadın.
Daha önce defalarca dayak yiyen ve jandarmaya şikayette
bulunduğunda 3 ay hapis yatan koca, çıktıktan sonra 7 aylık hamile
eşini dere kenarına götürüp, derede defalarca kafasını suya soktuktan
sonra burnunu ve kulaklarını kesip hastane önüne bırakan şerefsiz
koca. (Hastane önüne bırakma sebebi sanırım kadının hamile olması)

Kadın şikayette bulunmamış. Nasıl bulunsun ki, hapisten çıktıktan
sonra daha fazla şiddete maruz kalacağı ortada.

2) Sapığı tarafından devamlı taciz edilen ,beni koruyun diye defalarca bu
devlete dilekçe veren Saadet Öğretmenin öldürülmesi.
İstanbul'da başlayan taciz öğretmenin memleketi Denizliye gitmesiyle
devam etmiş, savcılığa dilekçe verilmiş, tacizlerden kaçmak için
Ardahan Göle'ye gitmiş, burada da savcılığa dilekçe verilmesine rağmen,
şikayet dilekçesi iki şehir arasında gidip gelirken herhangi bir karar
alınmadığından polise durum bildirilmemiş. Bu süreçte 6 yıldır aranan
kişi Ardahan Göle'ye gelip aşkına karşılık alamayan genç öğretmeni 20
yerinden bıçaklayarak öldürüyor.
Katili yakalayan polislere takdirname verilmiş.

Bunun gibi bir sürü olaylar var.

Vatandaşını bile koruyamamaktan aciz devlet baba ne işe yarar.

Tarih: 21 Mart 2010, 02:42 - İp: 78.***.**4.137
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sorun cezaların hafifliğinde. Ceazalar caydırıcı değil. Kasten Adam öldüren birisi ortalama 10 yıl yatmakta. Taksirli olursa ya hiç yatmamakta yada sadece birkaç ay tutuklu kalmakta.
Cezaevleri ıslah edici olmaktan ziyade birer otel gibi kullanılmakta. Bundada en büyük kabahat bizim düşüncesiz sol kesimin. Yok insan hakları imiş yok şuymuş yok buymuş. Ölenin hakkı nerde.
Ayrıca polisin sistemli bir şekilde pasifize edilmesi nedeni ile polis bu tür olaylarda müdahale etmekten kaçınmakta. Eski tck kapsamında görevi kötüye kullanma veya adam öldürme yaralama sebebiyle yargılanmaktansa görevi ihmalden yargılanmayı tercih etmekte. Bu sebeple bu tür olaylara müdahaleden kaçımakta. MEsela adanada karısını herkesin gözü önünde dakikalarca bıçaklayan adama müdahale etmediler. HAklılarda .Zİra adamı vursalar bu sefer kendileri yargılanacak. Bunun tek sebebi bizim yargı mensuplarımızın ideolojik yaklaşımları sebebiyle polis aleyhine değerlendirmede bulunmaları. Oya böyle bir müdahalede bulunan polis hiçbir tahkikat geçirmese , medya tarafından linç edilmese sorun çıkmayacak.
Netice itibariyle cezalarımın caydırıcı olmadığı kesin. Kişi böyle bir kulak kesme halinde çok ağır bir biçimde cezalandırılacağını bilmeli. BEnim görüşüm bu tür suçlarda kısas uygulanması yönünde. Bİrçok kişi beni çağdışı ve gerici ilan edecektir. Ancak ben Allahın bir bildiği var diyorum.Bu zavallı kadının kulağını burnunu kesenin burnu ve kulağını kesin bakalım. Bir daha kimse böyle bir şeye cesaret edebilirmi.

Tarih: 21 Mart 2010, 03:09 - İp: 88.***.**1.152
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Sorun elbette cezaların caydırıcı olmamasında pazarbey.

Burnunu, kulağını kesen adama daha önceki şiddet gösterdiğinde daha büyük ve caydırıcı ceza verilmiş olsaydı, çıktığında bunları yapabilirmiydi. Elbette hayır.

Haberi okuduğumda bende aynı şeyi düşündüm. "Kısas."
Kulağı, burnu kesen adama yap aynısı bak bir daha yapabiliyormu.

Saadet öğretmenin durumu için niye Ardahan'a kaçmış anlamış değilim. Peşindeki manyak, Denizli'de bulan Ardahan'da haliyle bulacaktır. Ailesi niye bu kızı korumamış anlayamadım. Niye yalnız bırkamış. Burada madem devlet baba gerekeni yapmıyor ailesi yapacaktı. Peşindekini öldürecekti.

Artık öyle bir hal aldı ki, Alkah korusun başımıza böyle bir şey geldiğinde herkes kendi işini yapacak. Devlet babadan hayır yok nasıl olsa.

Tarih: 21 Mart 2010, 09:50 - İp: 78.***.**7.88
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ZAten çoğunlukla öyle olmakta. DEvlet gerekeni yapmamakta aile yapınca hayatları kararmakta.

Tarih: 21 Mart 2010, 16:25 - İp: 88.***.**1.152
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bundada en büyük kabahat bizim düşüncesiz sol kesimin. Yok insan hakları imiş yok şuymuş yok buymuş. Ölenin hakkı nerde.

kırsalemmi beş sekiz yıldır düşüncesiz işbirlikçi sol kesimin insan hakları özgürlükler aymazlık bayrağını dinci liboş cemaatçi kesim ele geçirmiş durumda keza.

Gerçi böyle halka böyle polis çok bile bir yönden. Nasılsa halkımız herşeyin en iyisini en mükemmelini biliyor milli irade mantalitesiyle.

cühela halkımız doktorluğunda en iyisini kendisi biliyor avukatlığında. antrenörlüğünde futbolculuğunda en bulunmaz hint kumaşları varoş kahvelerinde üçbeş sekiz oynuyor keza. netekim bomba naklinin nasıl yapılacağını, savcının görevlerini, hsyk nin nasıl olması gerektiğini, iddianamenin nasıl olacağını da hepsi istisnasız profesörlerden oluşan milli iradenin sahibi halkımız çok iyi biliyor.

böyle başa böyle traş normal mukabilidir keza.

Tarih: 21 Mart 2010, 17:58 - İp: 88.***.**0.51
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 21 Mart 2010, 18:08 - İp: 78.***.**2.235
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Bu haberleri okuduktan sonra fazla bişey yazamıyorum, fena asabileştiriyo beni..

Tarih: 21 Mart 2010, 21:41 - İp: 94.***.**0.68
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

adamda iyice psikopatmış yahu.

şeytan diyor adamı bir tenhada kıstır

Tarih: 22 Mart 2010, 10:43 - İp: 88.***.**7.150
gurel34
gurel34 (üye)
İstanbul / Meraklı

#gurel34' tarafından 31.03.2010 08:31:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2010, 23:59 - İp: 85.***.**9.228
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bence birebir uygulayalım.
kızını diriz diri gömmüştü birisi. onuda diri diri gömelim. bi mühendisi diri diri gömmüşlerdi. onlarıda gömelim.
kulak kesenin kulağını keselim. kadanın yüzüne kezzap atanların yüzüne kezzap atalım. burnunun kesenin burnunu , kulağını kesenin kulağını keselim. bilmem kaç yerinden bıçaklayanın bilmem kaç yerinden bıçaklayalım.

Tarih: 23 Mart 2010, 00:22 - İp: 88.***.**1.152
gurel34
gurel34 (üye)
İstanbul / Meraklı

#gurel34' tarafından 31.03.2010 08:31:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Mart 2010, 18:34 - İp: 85.***.**2.179