genarex
genarex (üye)
Kırklareli / Meraklı

Çocuk Pornosuna Son

Biliyorsunuz, internette çocuk pornosu üzerinden kâr sağlayan ve çocuklari istismar eden kişiler ve siteler var. Bu sitelerin kapatılabilmesi çcin toplumsal tepkiyi belirtmek üzere, 31 Aralik 2006 tarihine kadar 1 milyon sanal mum yakilmasi hedefleniyor.
İsım, e-mail vermek zorunda değilsiniz.
İlk ekrani onaylayin, ikinci ekranda odada gezinip yanmayan, yeşille işaretli mumlardan birine tıklayın. Son ekranı da onaylayın (SUBMIT). Hepsi bu kadar.
Çocuk pornosu sapıklıktır.

http://www.lightamillioncandles.com

Tarih: 4 Kasım 2006, 15:59 - İp: 212.***.**5.251
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Paylaşımın için teşekkürler...
İDAM geri gelsin.
Huzur için bu lazım!

 

Tarih: 6 Kasım 2006, 11:49 - İp: 85.***.**3.200
white
white (üye)
Bursa / Amatör

bu kardeş hastalık değil bir meraktır,açlıktır,abazalıktır,içinde kalmış yapmak istediği bir sapkınlıktır.diğer bi teorim ise o muameleyi küçükken kendisinin yaşamasıdır.

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 12:15 - İp: 85.***.**8.42
white
white (üye)
Bursa / Amatör

bu konunun üzxerine gitmek lazım

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 12:17 - İp: 85.***.**8.42
stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

güncelleme

 

Tarih: 10 Kasım 2006, 14:53 - İp: 88.***.**7.97
niki
niki (üye)
İstanbul / Meraklı

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ...

 

Tarih: 10 Kasım 2006, 16:38 - İp: 81.***.**9.240
genarex
genarex (üye)
Kırklareli / Meraklı

12/11/2006 saat18:36 itibarıyle 1,095,514 mum olmuş.
Herkese teşekkürler.

 

Tarih: 12 Kasım 2006, 18:37 - İp: 212.***.**5.251
niki
niki (üye)
İstanbul / Meraklı

güncellemek istedim... umarım etkisi olur bu tepkinin hadi arkadaşlar mumları yakalım ...

#niki' tarafından 16.11.2006 10:57:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Kasım 2006, 10:56 - İp: 85.***.**2.147
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Haftasonu gazetede (Hürriyet veya Sabah) bir yazı vardı, İzmirli bir bilişim uzmanı, yabancı bir çocuk pornosu sitesine, Türkiye'den film yüklendiğini tespit etmiş. Yükleme zamanını ve IP numarasını vererek savcılığa şikayette bulunmuş, ancak kimse ilgilenmemiş. İhbarım dikkate alınsaydı, tecavüze uğrayan bebek kurtulabilirdi, diyor. Ayrıca ekliyor: O bebek, yetiştirme yurduna teslim edildi, ancak maalesef 15 yaşına gelmeden büyük ihtimalle yeniden tecavüze uğrayacak!!!
Çocuk pornosu suçunun meclis tarafından gündeme alınması ve gerekli caydırıcı yasaların çıkartılması için halk olarak baskı yapmamız gerekiyor. Ayrıca Adalet Bakanlığının da uygulama konusunda çalışma yapması ve direktifler vermesi gerekiyor. Yetiştirme yurtlarındaki şartlar da düzeltilmeli, oralardaki skandallar bini aştı, artık dur demek, sorumlulara en ağır cezaları vermek, ve de gerekli bütçeyi ayırmak gerekiyor. oradaki çocukların haklarını korumak hepimizin görevi.

 

Tarih: 16 Kasım 2006, 12:20 - İp: 85.***.**6.196
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

çocuk pornosu ve çocuklara karşı işlenen diğer cinsel suçları karıştırmamak lazım.
çocuk pornosu; özellikle rusya ve diğer bağımsız devletler topluluğu ülkeleriyle uzakdoğuda çekilen avrupa ve amerika da bolca izleyicisi olan porno filmlere verilen isim. modern çağın vebalarından birisi. çoğu insanın izlese kusacağı görüntüleri büyük bir şehvetle izliyorlar özellikle batıda.

bu filmleri çeken insanlar(!) ciddi yaptırımlara uğruyor batıda. batıda son yıllarda çok yerinde bir kararla bu filmeleri izlemek de suç haline getirildi .

ancak filmlerin kaynağında yani rusya ve uzakdoğuda herhangi bir yaptırım yok. dolayısıyla çabalar bir yerde havada kalıyor.

çocuk pornosu konusunda ülkemizin sabıkası temiz. münferit olayları baz alarak türkiye de çok yaygın demek hata.

çocuklara karşı işlenen suçlara ise özellikle kırsal bölgelerde sıkça rastlanıyor. tecavüz, taciz gibi....izmir deki son olay da böyle. alınan önlemler ya da uygulanan yaptırımlar yetersiz mi? bence yetersiz değil. en azından cezalar hafif değil. ama af kanunu , infaz kanunu gibi uygulamalar cezaları hafifletiyor.

suçların önüne geçmek için idamın geri gelmesi gerekmez. idam cezası uygulayan ülkelerde suçun daha az işlendiğine dair bir veriye rastlanmamış. örneğin idamı sıkça uygulayan amerika da idamı uygulamayan avrupa dan çok ama çok daha fazla suç işlenir.

cezaları ağırlaştırmak mantıklı bir çözüm, ama yeterli değil.

toplumun samimiyeti önemli burada. kız kaçırma suçu örneğin...bence tecavüzdür. 15-16 yaşındaki kızlar kaçırılıyor, tecavüz ediliyor. eğer aileler anlaşırlarsa dava düşüyor. nikah kıyılıyor. gencecik kızlar zoraki evlendiriliyor. yani düşünün 15 yaşındaki kızı kaçır, tecavüz et, sonra ailesinin gönlünü al, evlen...

ama bizim toplum maalesef bu konuda çok ikircikli davranıyor. sonuçta evlendiyse sorun yok! kızın tüm bir hayatı mahfoluyor.

bu uygulama kırsal kesimde özellikle doğuda çok yaygın. ama ülkemiz için problem olmayan konularda gösterilen dikkat bu kanayan yara için sergilenmiyor.

çocuk pornosu hakkında; asıl yapılması gereken rusya ve uzakdoğu ülkelerine baskı uygulamak. adamlar hiç bir şey yapmıyor. filmleri çekenleri yakalamak zor değil ama hiç çaba yok. zaten bu ülkeler fuhuştan idame ettiriyorlar hayatlarını, ahaksızlık diz bozu. hatta ahlak diye bir şey aramak nafile.

 

Tarih: 16 Kasım 2006, 13:09 - İp: 81.***.**4.5
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Kız kaçırma olayı konusunda haklısın. Bir hayvan kıza tecavüz ediyor, daha sonra kız o hayvanla evlenmek ve ömür boyu tecavüzcüsüyle yaşamak zorunda bırakılıyor. Bundan daha korkunç bir şey olabilir mi?
Tabii bu konuda yasal yaptırımlar yetmez, halkın eğitilmesi de çok önemli. Yoksa namus cinayeti işlemek için 10 yıl yatmayı göze alacak pekçok insan çıkabilir, veya aile baskısıyla buna mecbur bırakılabilir. burada azmettirenlere de ceza verilmesi önemli tabii, ama dediğim gibi, eğitim olmadan yeterli olmaz.

 

Tarih: 16 Kasım 2006, 13:45 - İp: 85.***.**6.196