mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Ç İ P U R A

http://www.tarim.gov.tr/hizmetler/yayinlar/e-kitap/balikcilik/ders4.htm






Ayrıca, kaynak göstererek şunlarıda eklemek istiyorum:..

Kaynaklar:
- Artemia Systems, 1991. User’s guide Artemia Systems N.V. Belgium

- Alpbaz, A.G., 1990. Deniz Balıkları Yetiştiriciliği. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Yüksekokulu Yayınları No. : 20.

- Camus, P., Koutsikopoulos, A., 1984. Incubation experimentale et developpement embryonaire de la daurade royale Sparus aurata (L.), a differentes temperatures. Aquaculture, 42, 117-128.

- Chatain, B., 1989b. Problems Related to the Lack of Functional Swimbladder in Intensiv Rearing of Dicentrarchus labrax and Sparus auratus. Advances in Tropical Aquaculture. 699-709.

- Chatain, B., Guschemann, N., 1990. Improved Rate of Swimbladder on Mortality of Dicentrarchus labrax During Weaning. Aquaculture 78: 55–61.

- Chatain, B., Corrao, D., 1992. A Sorting Method for Eliminating Fish Larvae without Functional Swimbladders. Aquaculture, 107. 81-88.

- Chervinski, J., Chanin, Y. 1985. Gilthead sea bream (Sparus aurata L.) a candidate for culture in ponds- Laboratory experiments. Bamidgeh 37 (2), 42.

- Conides, A., 1992. Effects of salinity on growth, food conversion and maintenance of young gilthead sea bream, S. auratus. PhD thesis, University of Athens, Greece, 185 pp.

- Çörüş, İ., 1993. Fransa’ da Levrek (Dicentrarchus labrax) Balığı Larvası Haçeri Sistemleri. E. Ü. Fen Bil. Ens.

- Divanach, P., Kentouri, M., Dewarrin, G. 1986. Sur le sevrage et l’ evolution des perfomaves biologiques d’ alevins de daurades, Sparus auratus provevant d’ elevage extensif, apres replacement des nourrisseurs en continue par des distributeurs libre service.

- Equipe Merea, 1987. Maitrise de la Qualite des Alevins de loup (Dicentrarchus labrax) Produits en Elevage Intensif. La Pis. Française, 85: 17–23.

- FAO,1987. Identification sheets for the Mediterranean and Black Sea.Fishing Area 37.1343-1375.

- France Aquaculture, 1987. Elevage Larvaire du Loup en Conditions Intensives. Rapport Interne. Centre National D’ Aquaculture Monastır, 87.07, 1-23.

- Freddi, A., Berg, L.,Bilio, M., 1981. Optimal salinity-temperature combinations for the early life stages of gilthead sea brea, Sparus aurata. J. World maric. Society 12, 130-136

- Gordin, H.; Zohar, Y., 1978. Induced spawning of Sparus aurata (L.) by mean of hormonal treatments. Annales Biologie Animale Biochimie Biophysique, 18, 985-90.

- Özden, O., Güner, Y., Alpbaz, A. G., Altunok, M., 1998. Kıyı Ötesi Ağ Kafes Teknolojisi. E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. Cilt:15 Sayı:1-2

- Tandler, A., Helps, S., 1985. The effect of photoperiod and water exchange rate on growth and survival of gilthead sea bream (Sparus aurata) from hatching to metamorphosis in mass rearing system. Aquaculture 48, 71-82.

- Timmons, M.,B., Losordo, T.M., 1994. Aquaculture Water Resume Systems: Engineering Design and management. Elsevier Science B.V., New York

- Zohar, Y., Gordin, H., 1979. Spawning kinetics in the gilthead sea bream, S. aurata L. after low doses of human chorionic gonadotropin. Journal of Fish Biology, 15, 665-70.

- Zohar, Y., Harel, M., Hassin, S., Tandler, A., 1995. Broodstock Management and egg and larval quality.94-118. Editors: Bromage, R., Roberts, R. Blackwell Science Ltd. Cambridge UK.

- Zohar, Y.; Billard, R.;Weil, C., 1984. La reproduction de la daurade et du bar: Le cycle sexuel et l’induction de la ponte. In aquaculture de bar et des Sparides, (eds R. Billard; G. Barnabe), pp. 3-24. INRA Press, Paris.

- Zohar, Y.;Tosky, M.; Pagelson, G.; Finkelman, Y., 1989a. Induction of Spawning in the Gilthead Sea bream, Sparus aurata, using [D-Ala6-Pro9NET] –LHRH: Comparison with the Use of hCG. Israel Journal of Aquaculture, 4, 105-13.

- Zohar, Y., Goren, A.,

Tarih: 1 Nisan 2008, 13:50 - İp: 85.***.**0.91
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

güzel bir fotoğraf elinize sağlık yalnız dikey değil de yatay kadrajda çekseydiniz keşke

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 22:33 - İp: 78.***.**9.130
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

2 yıldır balığa giderim,bir tane çipura tutamadım.Varsa yoksa Gopez,Karagöz,kaya balığı...

 

Tarih: 2 Nisan 2008, 01:14 - İp: 85.***.**4.143
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Balığa çıktığınız zamanlar, iyi şans dilemekden öteye bişey söyliyemeyeceğim Harmancı..

Last hope, evet sende konu yazısından önce cevapları okudun..

Rokomet, yurdumuzdaki örneği, Deniz bey tarafından uzun süredir yaşarılıyor.. Onun köpek balığı akvaryumu, 200x200x75 cm ebatlarında linki. http://www.denizakvaryumu.net/subs/akv_kopekbaligi.htm

Gürhan, biliyoruzki; Bingo sensin..

Eray, Selam... Ben önce kaydettim, internete girmediğim zamanlarda, öğrenebileceğim bir mesele olduğunu düşündüm, halen tam olarak okuyamadım doğrusu..

Pazarbeyim.. Evet, sende haklısın.. Daha doyurucu bir açıklama yapmamış olmam eksi puan olarak bana yazılıyor.. Ancak böyle, çok uzun bir yazıyı gidipde forumdaki konular arasında gördüğüm zaman, acaba detaylı okumadan, özünü bilmeden gelecek cevaplar, istemediğimiz küsme olaylarına sebep olurmu, şeklinde düşünmeden edemiyorum...

Evet, bilgi kutsaldır.. Fakat, kendi anlatımımız daha kısa ve kafa karıştırmayacak şekilde olursa, bence daha değerlidir.. Kendime iğne batırmayacakmıyım.. Evet, bazı sorulara, sadece link vererek yanıt verdiğim çok oldu.. ancakl oraya kopyala-yapıştır yapıpda kaynak sahibine, saygısızlık etmektense, bunu tercih ettim..

Baştaki yazıyı, bir çok sitede bulabiliyoruz.. Kaynak gösterilmesi şartıyla, yayınına müsade edilmiş.. Ancak heryerde kaynağı yazının sonunda buldum..Değişiklik yapıp, baş kısma kaynakları yapıştırdım..

Bu bilgiler tabiki bir kenarda bulunmalı.. Fakat forumda, özellikle amatör arkadaşların istediği şey, kısa ve berrak yanıtlar.. "Şuna istinaden evet" derken bile bazen kafakarıştırabilecek yerlere konuyu götürme durumum olduysa, özür dilemek isterim..

Kısa kesmeye çalıştım..



Selam ve saygılar..




 

Tarih: 2 Nisan 2008, 10:00 - İp: 85.***.**1.5
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

were u looking my monkey. u are very pampered

#gurhan_87' tarafından 02.04.2008 11:02:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Nisan 2008, 11:01 - İp: 81.***.**5.240
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Çipura veyahut çupra en sevdiğim balıklardan biridir. onları sevmeli ve korumalıyız. Evdekiler istavrit hamsi filan aldığında ben ayrıca mutlaka çipura veya levrek isterim. Yalnız carfurdakiler filan hepsi çiftlik çipurası burda.

Harmancı hiç çipura tutamadım diyor. Deniz çipurası ile çiftlik çipurası ( gerçi o da deniz çipurası oluyor neticede) nı bizzat aynı lenslerle pardon aynı çatal bıçak ve mangal ateşiyle deneyerek test ettim aradaki fark kesinlikle hissedilir derecede. Deniz çipurasının damaktaki çözünürlüğü kesinlikle daha fazla lezzet şeklinde. Bu testi dalamanda bir adet çiftlik çipurası ve sabahın köründe bir balıkçıdan pazarlıkla satın aldığım bir adet doğal çipura ile yapmıştım. Ayrıca şekli de güzeldir bu balığın, tombul ve yuvarlakımsı yapısıyla karikatürlerdeki balık tipini andırır.Laf balıktan açılmışken bir de kılıç şişi mutlaka tavsiye etmeden geçmemeyi bir vazife ve borç bilirim.

Neyse Mete abi bu balığın kilosu zaten 7 ytl carfurda. Niye bu kadar uzun yazı yazdın ki sen.



 

Tarih: 3 Nisan 2008, 00:01 - İp: 85.***.**0.224
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

hocam, o balığı kağıta benziycek şekilde, boyuna doğru eşit şekilde ikiye ayırıcan, kılçık mılçık temizlenmiş olucak. sonra atıcaksın mangala bir güzel pişicek. o pişerken de sofrayı kurucaksın. sofrada rakı olucak birde çoban salatası olucak, közde pişmiş patlican salatası olucak. offf ama özellikle rakı buz gibi olucak...

#gurhan_87' tarafından 03.04.2008 08:49:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Nisan 2008, 08:48 - İp: 88.***.**0.65
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Okyanus..

"Abi" ben değilim, pazarbey..

(Bu arada, Gürhan kesinlikle Bingo )

Çiftlik çipurası için yazdıklarını ilgiyle okudum.. Netfotoğraflı tarafından yapılmış balık testi, daha geçerlidir tabiki.. Çipura çiftliği için, avukatın birinden sermaye istiycektim.. Lezzetden bahsederek benimde hevesimi tükettin vallahi.. Neyse, çiftlik yerine bi gırgır teknesi alırız artık..


 

Tarih: 3 Nisan 2008, 09:32 - İp: 85.***.**1.124
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Okyanus beyin yaptığı test sonuçlarına güvenmemekle birlikte balık etinin tabana yayılması konusunda çiftlik çipurasını destekliyorum.
Zira çipura doğal yetişmesi ve yakalanması açısından zorlu balıklardandır. Eğer büyük bir sürüye rastlamazsanız oltayla yakalamak imkansıza yakındır.

Ayrıca nadide sitemizde bir süre önce test kisvesi altında fikir beyanı yasaklanmıştır. O günleri sanki 1 yıl öncesiymiş gibi hatırlıyorum. Sitenin önde gidenleri (başharfi sayın fediken ve A.S.) test kelimesini yasaklamışlardı. Olsa olsa inceleme yada izlenimler olabilirdi.
Şimdi buradan okyanusun testisine.. testiyi kıralı çok oldu.. testine atıfta bulunaraktan diyorumki lütfen yazını tekrar gözden geçir.. olmadı gezden geçir.. oda olmadı bari arpacık..

Neyse konumuz neydi.. ha uzun yazılar.
efenim geçenlerde yaptığım "en lezzetli balık" kisvesi altındaki incelemelerimde gördümki büyük balık illa lezzetli değildir. Buradan tekrar okyanusun testisine atış yapmak istiyorum. Zira deniz çipurası çiftlik çipurasına göre azıcık biraz daha iricedir ama lezzetlidir. Somonun norveçide lezzetlidir ama ben yerli çiflik somonunu tercih ederim. Norveçli balıkçılar ellerini nitrocina ile koruyorlar. Ben ellerini arko ile koruyan karadenizli çiftlik somoncularını tercih ediyorum. Neyse somondan sonra kalkan incelemesi yapayım dedim ama incelettirmediler. Bir kilo istedim parayla satmıyoruz, bi çeğrek altın getir dediler. Ordan barbuna yönlendim.. hmmm pek lezzetli küçücük şeyler tavsiye ederim. yalnız tazeliği konusunda dikkatli olmak lazım. kızartması dağılsada lezzetli.. buhulamasıda fena değil. Sazan ve kefalinde çiftlik versiyonları olsada henüz levreğin çiftliğine rastlamadım. Babamın çiftliğide yok o yüzden bir yeri babamın çiftliği sanma konusunda hep mahçupluk yaşadım çünkü yokki öyle sanayım.. Birkaç sene önce memleketteki sazan çiftliklerinden birinde havuzdan kendimiz yakaladığımız bir sazanı mangal üstünde pişirip yemiştim. Cidden lezzetliydi. ama daha fazla balık lezzettini çay balığından aldığımı söyleyebilirim. Aynı çay balığını buza sarıp ankaraya eve getirdikten 15 gün sonra yediğimde sükut-u hayale uğradım. Lezzetinden eser kalmamıştır. Şimdi bu kadar uzun yazıyı okumayacağınızdan emin olduğum için yazının bu kısmına forumda yazılmaması gereken şeyleri kamufle edebilirim. Acaba neler yazsam diye düşünüyorum. Çokta bişey bulamıyorum. Aslında ben okumayı çok severim ancak internettemi yoksa monitördemi bilemiyorum, okumaya tahammülüm yok. Bu konuda egoist yada bencil olabilirim. Uzun yazarım ama uzun okuyamam. Zaten önemli olan içeriği değilmi. Neyse yazıya şöyle bir göz atanlar için yazının sonunda tekrar balık konusuna dönelimde üşengeçlik yapıp sonunu okuyanlar hiç bişey anlamasın. Kalamarın nasıl birşey olduğunu bilmezdim. Daha toy bir delikanlıydım. Birkaç bayan ve bay arkadaş yemeğe çıkmıştık. Balık lokantasındaki şef garsonun tavsiyesi bir kalamar geldi önüme. Ben ne olduğunu bilmediğim ve birazda hava atmak için getir bakalım demiştim. Önüme gelince sordum nedir bu kalamar diye. Şef garsonda ahtapot gibi bişey diyince öak yapmışım. Yemem, kabukluda yemem. Kabuklu demişken midyenin temizi nerden bulunur acaba. bulunsa bile yenebilir miki.Diğer taraftan. neyse benim klavye cortladı sanırsam zira sol şift tuşu ile d tuşu birlikte çalışmıyor. Çok garip bir arıza ben bununla ilgileneyim.

Balık zihni açar, kemikleri güçlendirir. Çok faydalıdır. Herne şekilde olursa olsun küçük yaşlardan itibaren herhafta en az 4 öğün tüketmek gerekir.

 

Tarih: 3 Nisan 2008, 09:58 - İp: 88.***.**3.222
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Gürhan'ın verdiği videoyu seyrettim

Roko'ya teşekkür, (tüm yazdıklarını okudum (Vallahi okudum)) uzun yazılarla birlikte, konu değişik yerlere götürülebiliyor.. Hatta geri getirilebiliyor Son satırlar, gerçekten çok iyi:.. "Balık zihni açar, kemikleri güçlendirir. Çok faydalıdır. Herne şekilde olursa olsun küçük yaşlardan itibaren herhafta en az 4 öğün tüketmek gerekir. "

 

Tarih: 3 Nisan 2008, 11:56 - İp: 81.***.**6.217