lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bu Nedir?

Bugün foto safariden dönerken aşağıdaki ilginçliklerle karşılaştım.-Zaten hep en iyi fotoğrafımı dönerken çekiyorum ya neyse-..Bu nedir sizce? Neden oluşmuştur?

Bu da ikinicisi

ve en ilginci de en sonuncusu..Bu son kare bana çok fikirler verdi.Ama hiç birini size demiyeceğim

Gökyüzü neden böyle bir hal aldı? Bilen bilmeyen fikir beyan edecek tüm arkadaşlara bu topik açıktır..hadi buurun bakalım

Tarih: 24 Haziran 2007, 01:30 - İp: 88.***.**9.195
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kutup ısıkları diye bir sey var ama sinop okadar kuzeyde degil

linkte bikac ornek verdimhttp://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=kutup%20%C4%B1%C5%9F%C4%B1klar%C4%B1&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi

odur yada degildir demiyorum...

zaten bana daha cok gunes batarken tam ortada onunu kesen birsey oldugu için sarı ısınlar yukselememiş ortası mavi kalmış gibi gorundu..

Tarih: 24 Haziran 2007, 01:37 - İp: 88.***.**1.221
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili çağdaş aslında ben de senin gibi düşündüm.Ancak bu açı hemen hegün gördüğüm aşinası olduğum bir açı..Ha hergün olmayabilir çünkü güneşin batış noktası hergün değişiyor.Ancak tarihle bir alakası olabilir diyorum.Çünkü dün en uzun gündü.Yani güneşin batış nooktasının en kuzeyde olduğu bir gündü.Öyleyse bir yıl sonra bugüne bakmalıyız..

Öte yandan bulut diyeceğim aMA bulut olmadığı açık..

Son olarka bir şey daha kızıl renk ışınların fazxla krılmasından meydana gelir.Oysa bu bölgenin rengi mavi..Yani ışınlar kırılamamış..Öyleyse o bölge de toz yoktur diyebilir miyiz?Peki neden yoktur bu tüz hat boyuncA toz?

Sorular sdorular sorular

Tarih: 24 Haziran 2007, 01:44 - İp: 88.***.**9.195
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Bana göre fotoğrafta görülen huzmedir yani ışık demeti. Güneşin battığı yerdeki dağlık yapıya bağlı olmalı. (Mavi yolu bir tepenin gölgesi gibi düşünebilirsiniz)

#merson' tarafından 24.06.2007 06:41:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Haziran 2007, 06:21 - İp: 88.***.**9.62
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Allahtan merson gibi akkılı uslu insanlar var sitede.Yoksa lazut hocam bunuda uçan daire gölgesi falan diye satmaya kalkardı.

Tarih: 24 Haziran 2007, 09:10 - İp: 88.***.**3.78
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yok o kadar da değil..Hem ben en azından yeni bir aparat almadan çekebiliyorum bu tür fotoları..

Merson abi ddiğiniz gibi olabilir ama teknik olarak bu tablonun her yıl aynı günde tekrasrlaması lazım..Yani bir yıl daha beklememiz gerek sanırım..

Aşağıdaki üçüncü fotodaki parıltıların ne olduğunu düşünüyorsunuz peki?

Not:Makinemi yeni temizlemiştim

Tarih: 24 Haziran 2007, 10:09 - İp: 88.***.**9.195
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Alttaki fotodaki lekeler ne. Rahmetli pixellermi. HAhah HAhah HAhah hAhahh

Tarih: 24 Haziran 2007, 11:15 - İp: 88.***.**3.78
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

abi aynisini sana da diyorum.
ufo goren masum koylu, kocum benim...

Tarih: 24 Haziran 2007, 11:41 - İp: 81.***.**7.8
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Üzgünüm usta makinem sapasağlam nıhahahhaha.-bunu gaijinden görmüştümm sanırım-
Sevgili eryacanlı uzaylı gördüm demedim ki..Hemen iftira atıyorsunuz canım..Zavallı uzaylı adamcıklar halbuki o kadar da saklanmak için emek sarfediyorlar..Garibanlara iftira atmayalım nolur..Görmedim ben kimseyi görrr-meeee-dimmmmmmm

Tarih: 24 Haziran 2007, 13:13 - İp: 88.***.**9.195
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ölmüş bunlar ölmüş.Hatta toplu mezar gibi duruyo bunlar.

Tarih: 24 Haziran 2007, 14:16 - İp: 88.***.**3.78
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bu akşam bu "ölü piksellerle " caip bir kompozisyon var kafamda..Bakalım o zaman da ölü piksellerin kötü bir şey olduğunu söyleyebilecek misin ustam

Tarih: 24 Haziran 2007, 14:19 - İp: 88.***.**9.195