Fotoğrafçılık Forumları
Bir Devrin Battığı Yer
Nice zaferlerle ve destanlarla doludur şanlı Türk tarihi
Bunlardan biride 94. yıldönümünü kutladığımız çelik ve barutun, inanç ve azim karşısında diz çöküşünün kanıtı olanTürkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Çanakkale zaferidir.
Ancak bizler üzerinde yaşadığımız toprağı bize vatan yapan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı adına sayısız kitapların yazıldığı Şehitler Diyarı Çanakkale'ye ne kadar sahip çıkıyoruz ve ne kadar değer veriyoruz.
TARİHİNİ BİLMEYENİN COĞRAFYASINI BAŞKALARI BELİRLER...!
"istiklal marşının her yerde , her zaman okunması , saygı duruşu millete eziyettir, gereksizdir..."
meclis eski başkanı
biz bu meclisle iyi ki bir savaşa girmemişiz... halimiz duman olurmuş... kurtuluş savaşının gazi mesclisini, şehitlerini, anadoluyu saygıyla anarım... "kısmen" de olsa, anadolu duyarlılığını yitirmedi, yitirmeyecek... bu görüntüler de bir an evvel düzeltilir inşallah...
Allahtan son birkaç yıldır artan ilgi sebebiyle adama benzettiler. Eskiden berbat halde imiş.
Pazarbeğ bu kareler geçen yıl yanan/yakılan akbaş şehitliğinden karelerdir.
Ve bu kareler çekildiğinde Çanakkale kültür ve turizm müdürü kimmiş bak bakalım?
şehit kanları siyesete alet edilemeyecek değerdedir meçhul. Ne demek istediğini gayet iyi anlıyoruz.Bunu ayıp olarak telakki ediyorum.
Akbaş Şehitliği hakkında bilgi vermek lazım..
4 sene öncesinde yaptığım ziyarette aklımda kaldığı kadarıyla ;
Akbaş mevki, Çanakkale savaşlarında Ağır yaralı gazilerin nakkilleri amacıyla kullanılan bir istasyon ve açık hava hastanesi gibiydi. Fakat özellikle ingiliz topçu gemilerinin açtığı ateş sonucu burada yaralıyken şehit düşenler olduğu gibi, ağır yaralı gazilerin istanbula nakli için kullanılan gemide vurulmuş. Hatta burada ağır yaralı düşman askerlerininde tedavi gördüğü, düşman topçu gemilerinin bunuda bildiği kayıtlardadır.
Savaştan yıllar sonra savaşta görev yapmış yabancı subayların anılarından belgelenen bu gibi olaylar, Bize "Gaddar" yakıştırması yapan batılı toplumlara karşı yeterince duyurulamamış gerçekler olarak tarihimizde yer almaktadır.
Yüzlerce askerin kefensiz yattığı bu alanda, her baharda yağan yağmurlarla oluşan minik dereler toprağı aşındırmakta ve şehitlerimiz tekrar gün ışığına kavuşmaktadır.
Vatan, özgürlük, istiklal ve bağımsızlık gibi kavramları boş görenlerin buraları en az bir kere ziyaret etmeleri iyi olur..
Hatta TBMM'de yemin etmeden önce en az bir kere tüm çanakkale şehitliklerini re ziyaret etme zorunluluğu olmalı..
Daha pek çok şey yazabilirim ama şövenist olmaktan imtina ediyorum.
Pazarbey şehit kanları siyesete alet edilemeyecek değerdedir meçhul bu sözü söylerken daha önce yazdıklarınla çelişmiyonmu? Allahtan son birkaç yıldır artan ilgi sebebiyle adama benzettiler. Eskiden berbat halde imiş.
Bu ülkede var olan güzelliklerin ve zenginliklerin son bir kaç yılda kazanıldığını unutmuşum. Sayende kaybedildiğini hatırlamış oldum
I]Allahtan son birkaç yıldır artan ilgi sebebiyle adama benzettiler. Eskiden berbat halde imiş. diyen sen değilmisin bende şehitliklerin şu anki halini anlatmaya çalıştım fotoğraflarla sense konuyu başka mecralara çekerek mağdur ve mazlum rolünü sergilemeye başladın.
şehit kanları siyesete alet edilemeyecek değerdedir sözünü söyleyen kişi bir başkası olsaydı bu kadar şaşırmazdım. Pazarbeğ nelerin siyasete dahil edileceğini fazlasıyla bilen biri olarak bu milletin şehitlerine ''kelle'' diyenleri eleştirmekte şehitler üzerinden siyaset yapmak olarak nitelendirilip asıl kabahatin üzeri örtülmeye çalışılmıştı. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Muhabbetle
#mechul75' tarafından 20.03.2009 00:49:28 tarihinde düzenlendi.
pazarbeğ normale döndü
sel gelmiş meçhul. 3-4 yıl önce gördüm oraları iyi durumda idi. Ancak yatarmi tabiki yetmiş. Her tarafını cam kaplasak oraların değer kesinlikle şehitlerimize.
Birde bizim buraların halini görseniz. Koskoca devletin temellirinin atıldığı savaş burda oldu gidip ankarada kutluyorlar. Gelseniz görseniz halini perişan abidelerin.
pazarbeyin son yazdığına katılıyorum.. devlet nelere para döküyor... eski paşalara bile kaç milyarlık arabalar alınıyor... seçim mitinglerini devletin helikopteri ile geziyorlar... vs vs... kendi lükslerinden hiç tavi vermiyorlar, ama böyle büyük abide olaması gereken yerleri seller götürüyor, kurtuluş savaşının kırılma noktalarından biri olan şehre bakılmıyor, anıtlar, abideler dikilmiyor... varsa yoksa rant... biraz da milliyetçi olsunlar yav, sonuçta bi veriyoruz bu vergileri, bira da milletçi olsunlar.. ben kafa tasçı olsunlar demiyorum ki, ızcık da olsa, milliyetçi bir yatırım yapsınlar... siyaset adına her şeyi sömürdüler, varsın biraz da şu topraklar nasiplensin o vergilerden...
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
037707 Nis. 2025, 16:09
miratcenk -
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
0112110 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
-
-
Drone Teknolojisi Fotomuhabirliği Nasıl Etkiliyor?
17 Eki. 2023, 14:29 miratcenk
089817 Eki. 2023, 14:29
miratcenk -
Neşet Abalıoğlu Ela Gözlü Bir Durnaya Vurgunum
14 Ağu. 2023, 01:24 prodersler
062214 Ağu. 2023, 01:24
prodersler -
Bir Mustafa Kemal Yaratmak - Serdar Yıldırım
19 Şub. 2023, 21:39 serdar102
074719 Şub. 2023, 21:40
serdar102 -
Şarkılarda Biraz da Anlam Arayanlar İçin Şarkılar