makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Avukatlar Buraya

5 gün önce ereyon.com sitesinden dizüstü bilgisayar için sehpa aldım. (almaz olaydım) yaklaşık 120 lira ödediğim ürün bir türlü yola çıkmadı. ne sipariş hakkında bilgi geldi ne de ona benzer bişey.
mail attım adamlara 'neiş benim ürün noldu?' gibisinden
iki güne kadar haber vercez dediler
tekrar sordum
siparişinizi hemen çıkartıp cebinize mesaj yollucaz dediler
yine gelmedi
en son 'eğer ürün elinizde yoksa stokta yok yazın. benim paramı da iade edin' dedim
bu sefer hiç cevap vermediler
...
mahkemeyemi gitmeliyim yoksa işe başka yerdenmi başlanır ?
ne dersiniz arkadaşlar ?

Tarih: 9 Mayıs 2008, 23:46 - İp: 88.***.**7.200
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

120 ytl için mahkeme ile uğraşılır mı?

ben ne zaman internetten alışveriş yapıp kendimi kassam hep daha geç gelir,biraz sabırlı ve umursamaz ol..merak etme eline geçer..

Tarih: 9 Mayıs 2008, 23:52 - İp: 85.***.**5.78
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

dava açsan dilekçeyi savcıya ulaştırana kadar yarısını parçalanırsın ki devamı ne kadar sürer sabır....

Tarih: 10 Mayıs 2008, 01:29 - İp: 78.***.**8.67
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili maqara geçen yıl bu zamanlar hepsiburada.com ile yaşadığım sıkıntının bir benzeri bu..Şu linke bir göz at istersen..belki bir fayudası olur

http://forum.netfotograf.com/tuketici_sorunlari.asp?msg_id=19864&syf=2

Orada sevgili Adnan abinin (As) yaptığı şu yoruma dikkatini çekmek isterim..

"Lazut selam.
Hocam ilgili firmadan alışverişi iptal ettirmek istiyorsan kredi kartının bağlı olduğu bankaya gidip yaptığın harcamaya rağmen ürünün eksik veya gönderilmemesi nedeniyle söz konusu harcamanın firmaya ödenmemesi,ödendi ise geri alınması konusunda bir dilekçe yazabilirsin.Dilekçende firmanın senin iyi niyetini suistimal edip aldattığını belirtirsen (Bankacılar bu konuyu daha iyi biliyor) banka hemen söz konusu firma ile temasa geçip satın alınan ürünlerin sana tam ve eksiksiz olarak teslim edilip edilmediğini belgelemesini istiyor.Bu belgeleme yapılamaz ise paranın ödemesini durdurup satışı iptal ediyor.

Benzer bir olay 3-4 sene önce aynı firma ile yaptığım bir alışverişde benim de başıma gelmiş banka ödemesi yapılan ürünlerin bana teslim edildiğini gösteren teslim tutanağını firmadan talep etmişti.Satıcı firma ürünleri tam olarak teslim etmediği için bunu belgeliyemedi ve firmaya ödeme yapılmasına rağmen banka firmanın başka bir alacağından benim paramı keserek firma aleyhine paraya bloke koydu.Firma kesintiyi görünce bir günde tam 4 sefer beni arayarak eksik ürünü aynı gün kargoya verdi.Ertesi gün ürün elime geçtiğinde ürünü almama rağmen ödemenin serbest bırakılması için banka benden tekrar dilekçe istedi.Bende satıcı firmanın beni beklettiği gün kadar ödemeyi geciktirip dilekçemi geç verdim.Bu arada satıcı firma günde iki kez beni aramak zorunda kalmıştı.Bende gecikme öyle yapılmaz böyle yapılır deyip paralarını alıncaya kadar burunlarından getirmiştim.Hemde ürünü kullanırken.

Demek istediğim elin kolun bağlı değil.İnternet ortamında gerçekleşen alış verişlerde banka için müşterisinin beyanı öncelikle esas alınır ve firmadan satışı gerçekleştirip ürünü teslim edip etmediğinin belgelenmesi istenir.Bu belgeleme işlemi yapılamıyorsa banka bir şekilde parayı geri alıyor.Bunu benim bankam yapabilmişti.

NOT:Diğer tüketici köşesinde aktardığın karşılıklı mailleşmelerin printlerinide bankana götürüp dilekçene iliştirip aynı iletilerin ekran görüntülerinide bilgisayarına kaydetmeyi unutma."

Tarih: 10 Mayıs 2008, 03:32 - İp: 88.***.**0.9
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

o mal 20 30 ytl bile olsa dava açın eğer hakkınıızı vermezlerse. burda mühim olan para değil, haklarımız. insanlara hizmet sunuyorlarsa bunu adam gibi yapmaları lazım.

Tarih: 10 Mayıs 2008, 07:17 - İp: 88.***.**6.93
makara
makara (üye)

adamlardan artık cevapta gelmiyo
paramı iade edin dedim hepten sustular
ama kampanya reklamları gelmeye devam ediyo

o halde önce bankama giderim

Tarih: 10 Mayıs 2008, 10:38 - İp: 88.***.**8.17
agro
agro (Üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

nerden aldınız bilelimde ordan alışveriş etmeyek bariiiii

Tarih: 10 Mayıs 2008, 11:36 - İp: 88.***.**3.79
makara
makara (üye)

adamlara mail attım
'haklarımı biliyorum, bankaya gidip kredi kartı harcamasının karşılığını alamadım paramın iade edilmesini isticem!' dedim
mal hemen geldi

Tarih: 12 Mayıs 2008, 17:36 - İp: 88.***.**0.195
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Tüh geç kalmışım yazılı danışmanın ücreti 230,00 YTL'ydi kaçırdık parayı.

Tarih: 12 Mayıs 2008, 17:41 - İp: 81.***.**7.159
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Mağara hallettim işini ben. Ha tamam şimdi gördüm mesajını. Gelmiş mal.

Tarih: 12 Mayıs 2008, 17:58 - İp: 88.***.**7.129
makara
makara (üye)

vaaay demek avukatlar böyle çalışıo
hmmms

Tarih: 12 Mayıs 2008, 20:13 - İp: 78.***.**8.212
  • 1