Fotoğrafçılık Forumları
Acil Yardım
"Acil Yardım" Büyükçekmece gölünde balıklar ölüyor!
Sevgili Doga dostları lütfen bu çağırıya Kulak verin hatta kulak vermekle kalmayalım çok geç olmadan Kolları sıvayalım. Bir Balık'da Biz Kurtaralım...
Sel felaketi süresince günüllü arkadaşlarımla birlikte Selimpaşa, Büyükçekmece ve çatalca yörelerinde koşturup durduk. Şimdi ise doğasever dostların ilgisiz kalamayacağı bir sorunla karşı karşıyayız. Büyükçekmece gölünde üç yılda biriken suyun iki katı bu sel felaketinde iki günde birikti. Savak kapaklarını açtılar ve Sumru Adası nın olduğu alanda sular 2 m yükseldi. Sel suları ne var ne yok önüne katıp Marmara ya süpürdü.Kapakların açılması ile birlikte büyük gölde ne kadar tatlı su balığı varsa Sumru Adası nın bulunduğu tuzlu sulara sürüklendi.Sumru adası havzasında 1-1,5 m boyunda sazan balıkları gördüm.Tuzlu su havzasına sürüklenen balıklar günlerdir yaşam savaşı veriyorlar.İski ile,Büyük Şehir,Büyükçekmece Belediyesi ve Çevre Orman Bakanlığı ile yaptığım görüşmelerde gerekli izinleri aldım.İki gündür bir avuç gönüllü ile birlikte 5 000 000 civarında yavru balığı büyük göle taşımayı başardık.Yüz milyonlarca balığın tamamını kurtarmamız elbette sözkonusu değil.Ama hala milyonlarca balığı kurtarma şansımız var.Çalışmalarımız yarın,öbür gün ve balıklar sağ kaldığı sürece devam edecek.İşi gücü izin veren dostlarımdan dileğim bize destek olmaları ve bu çalışmalara katılmaları.Telefonum : 532 216 92 84
Destek olacak herkese şükranlarımı sunarım.
Fikret Can.
Konu ile ilgili detaylı bilgi için..
www.trakus.org
Çalışma şartlarımız ve farklı bölgede yaşamamız sebebi ile şu an için gönül desteği sağlayabiliiyorum. Allah yardımcınız olsun, umarım duyarlı insanlar katkıda bulunup
çabalarınızın boşa çıkmasını önleyecektir...
doğanın tersine bir çaba değilmi acaba
meraktan sordum..
#rokomet' tarafından 18.09.2009 12:36:10 tarihinde düzenlendi.
Bu birazda karaya vuran yunusların yada
balinaların kurtarılmasına benzer bir durum..
selin dengeleri bozup tatlı su balıklarını tuzlu suya taşıyarak
dengeyi bozmasından kaynanlanan bir yardımdır
tatlı suya ulaştırılan her balık oradaki ekolojik
düzene,dengeye katkı sağlamak için yapılan bir yardım çağrısıdır..
#tilki' tarafından 18.09.2009 12:59:50 tarihinde düzenlendi.
maksadınızı anladım... allah kolaylık versin..
konu gündemde dursun, belki faydası olur.
aslında facebook ta doğa ve hayvansever gruplar var.
kurtarma çalışmalarına koşuyorlar. link bilmiyorum gerçi..
bu takdire şayan emeğin için de kutlarım sevgili akın..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
055303 May. 2025, 18:10
aslls -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
172819 Mar. 2025, 13:25
emre11 -