Fotoğrafçılık Forumları
A. B.
1-İsviçrede minareler yasak...
2-Almanyada Nazi Demanjanjuk ileri yaşına rağmen (89) yargılanıyor.
İşte size iki avrupa ülkesi..
....
...
minarelerin yasak olması gayet doğal, neticede adamlar hristiyan, nasıl ki biz burada kilise yapımına karşı isek onlarda minareye karşı çıkacaklar bunda ters bir mantık yok... Mantıklı düşünülürse...
yargılanma olayı da gayet normal. Bizden daha dürüstler... Bu da gayet mantıklı
bana göre şaşılacak şeyler değil...
atakana katılıyorum.
Atakan gibi aklını ulusalcı akımlarla bozanlar için gayet normal.
Kafatasına bak adamın ya. Yuhh. Normalmiş.
Faşo ağa.
Normal olan şudur. Bİr müslüman ülkede hiristiyanıda, yahudiside budistide ibadethanesini açar ve rahat rahat ibadet eder.
Bir hristiyan ülkede müslümanlar cami yapar. İbadet eder. Yahudi ülkede öyle. Budist ülkede öyle.
Normal olan budur.
Öyle biriisi kilise yapmaya kalkınca vay efendim din ülke elden gidiyor, misyonerler cirit atıyor denmez.
Allah akıl fikir versin atakan gibilere.
pazarefendi misyonerlere ılımlı bakıyorsunuz yani...
enteresan, dinler arası diyalog çalışmalarınız gereği olsa gerek...
hadi bakalım birileri gelip köyünüzün orta yerine bir kilise diksinde ben de senin bu iyiniyetli düşüncelerini realitede göreyim....
Köyümüzde hristiyan yaşıyor alsa neden olmasın. Hatta yardımcı bile olurum. Nolcekki. Çok tabii bu. Veya senin gibi birileri yapılı olanı yıkmaya kalksa karşı çıkarım kesinlikle. Cüppeli Atakan hoca.
Aslında İsviçredeki minare yasağına yönelik ilanlara bakılınca meselenin sadece minare değil İslam olduğu gayet açık zira ilanlarda bir de türbanlı bir kadın var. Bir de İsviçre'de müslüman denilince aslında Türk de akla geliyor zira ülkedeki müslümanların çoğu Türklerden oluşuyor dolayısıyla aslında problemleri Türklerle de olabilir.
Ama Atakan hocama şaşırmama konusunda katılıyorum, klasik Avrupa çifte standart zihniyeti işte.
Normal olan o değildir budur.
bu nedir peki ?
bu millet iradesidir. adamlar halkoyuna sundu ve halk istemedi. bu kadar basit.
milli irade tapınıcıları iyi bilir bu mevzuları.
ikinci husus gayet normal. adamlar hristiyan. bizdeki gibi bir cami çılgınlığı başlarsa her tarafta minare yükselir. güzelim isviçrenin kaç yüzyıllık tarihi dokusu ve silüeti de tarihe karışır. peki müslüman ülkesinde her taraftan kilise yükselmesini isteyen var mı. Bırakın kilise yapılmasını, bizim milletin %90 ı gayrimüslim biriyle komşu olmak bile istemiyor geçende yapılan ankete göre.
Minare fırsatıyla recep tayyar bir kez daha kendisinin bop eşbaşkanı olduğunu hatırlattı. abd görevlisi tarafından yönetilen sömürge ülkesinin %47 sine saygıyla duyrulur.
sonra bir şey daha ekliyim de ahmet çiçek cühelası okusun. isviçre ab üyesi değil ey cahil faşist liboş.
yav bir de minareyi kendine dert edinen bu satılmış faşist hayatında bir kere caminin avlusundan içeri girmişmidir acaba.
İsveçe hemen varil minare ihracına başlansın.
pazarbeyefendi ben karşı çıkarım demiyorum, yıkalım hiç demiyorum...
Ancak gerçekçi düşünmekte yarar var...
biz yıllardır adadaki okul açılsın açılmasın tartışması yaşamadık mı, doğudaki Ermeni kilisesi için kıyamet kopmadı mı... bunlar halihazırda olanlar için kopan gürültülerdi...
Yenilerinin yapılması girişimlerinin hem de değişik vilayetlerde başlatıldığında ki kopacak gürültüyü düşünemiyorum...
Hani bir Atasözü var, Müslüman mahallesinde salyangoz satmak diye... işte aynen öyle olur...
Sen ne kadar dinine, kimliğine sahip çıkıyorsan ki
(günümüzde bunlara sahip çıkmamamız için her türlü oyun oynanıyorsa da)
bu adamlar da doğal olarak kendi kimliklerine, benliklerine, dinlerine sahip çıkacaklardır...
Gerçi son yıllarda değişik varyasyonlardaki oyunlarla bu değerlerimizi savunmak suç haline getirildi ise de (başörtüsü, türkçülük, kürtçülük, f.g cilik, ulusalcılık, atatürkçülük, laik, antilaik)
İnsanın dinine, milliyetine, özüne sahip çıkması kadar doğal bir şey daha yoktur...
Kısacası ilk sözümün arkasındayım, gayet normal bir olay...
İlgili olabilecek konular
-
-
Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
021007 Tem. 2025, 12:45
miratcenk -
Güneşli Havada Dış Çekim Potre
06 Tem. 2025, 10:57 ronaldo1727
012306 Tem. 2025, 10:58
ronaldo1727 -
-
Sağlık Raporu Ücreti Sorunsuz Ödeme Örnekli Full Anlatım
20 Haz. 2025, 19:54 prodersler
027320 Haz. 2025, 19:55
prodersler -