stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

4. Türkçe Olimpiyatı

Geçen gece izledim kızılcahamam da yapılan yarışmanın bir bölümünü ve gerçekten çok hoşuma gitti Türkçemiz elimizden kayıp giderken böyle bir organizasyon çok anlamlı geldi bana dördüncüsü yapılıyomuş bu yıl ama daha önceki yıllarda haberimiz olmadı malesef kim bilir belki gerçekten bir dünya dili olur Türkçemiz. Organizasyonda emeği geçenlere şahsım adına teşekkür ediyorum ve sizden bu akşam bir kaç dakikanızı bu olimpiyatı izlemek için ayırmanızı rica ediyorum...

(Alıntıdır)
4. Türkçe olimpiyatında bir araya gelen 84 ülkeden 355 öğrenci Türkçe’nin tıpkı İngilizce veya Fransızca gibi bir dünya dili haline gelebileceği yönünde ümit veriyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatı’nın final gecesi Samanyolu ekranında izleyiciyle buluşuyor. Oldukça renkli geçecek final gecesinde Türkiye’yi Eurovizyon’da birincilik kürsüsüne taşıyan Sertap Erener, sanatçı Yücel Arzen tarafından bestelenen Türkçe Olimpiyatı Şarkısını 83 ülkenin çocuklarıyla birlikte seslendirecek. TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın olimpiyat meşalesini yakmasıyla başlayacak etkinlikte şiir, hikaye, sunum ve kompozisyon dahil toplam 9 dalda yarışma yapılacak. Çok sayıda saygın davetlinin katılacağı gecenin jüri heyeti de oldukça renkli ve tanınmış kişilerden oluşuyor ancak olimpiyat komitesi jürideki isimleri son ana kadar açıklamayı düşünmüyor. “İster salonda isterse ekranları başında, bu yarışmayı izleyen herkes, gözyaşlarını tutamayacak” diyen komite yetkilileri, bugüne dek benzeri görülmemiş bir çalışma yürüttüklerine dikkat çekiyorlar. Organizasyona katılacak Türkiye dışındaki 83 ülkenin öğrencileri Kızılcahamam’da bulunan Asya Termal tesislerinde toplanmış ve 355 öğrenci arasında 10 Haziran’dan itibaren finallere katılabilmek için kıyasıya bir Türkçe konuşma yarışı başlamıştı. Ayrıca organizasyonun yapılacağı Myshowland Gösteri Merkezi de, 17 Haziran’da adını İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi olarak değiştirdiğini açıklamıştı.

Tarih: 17 Haziran 2006, 15:16 - İp: 81.***.**1.151
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

birde unutmayalim ki zaman hergecen gun daha hizli ilerliyor. 100 sene once 10 senede gerceklesen seyler gunumuzde 1 senede gerceklesebiliyor. Nasil ki Osmanlinin 600 senede ulastigi guce amerika 100 senede ulasti, eger super guc olma dusuncemiz varsa buna ulasmak icin 20-30 yil hayal degildir.

 

Tarih: 25 Haziran 2006, 03:05 - İp: 128.***.**8.50
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

yarismada guney afrikadan bir ogrencinin ilginc gosterisini asagidaki linkte bulabilirsiniz.

arkadasiminda ordaki okulda ogretmen olmasi dolayisiyla benim icin ayrica onemli

IZLE

 

Tarih: 25 Haziran 2006, 08:47 - İp: 128.***.**8.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla çok duygulandım.Zaten beni en çok etkileyen bu çocuk olmuştu. Harika doğrusu. Allah bu çocukların sayısını artırsın.

 

Tarih: 25 Haziran 2006, 10:45 - İp: 85.***.**5.204
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

katlanarak cogalacagindan eminim, suan orta asyadaki okullarin bir kisminda yine bu okullardan egitim gormus kendi ulkelerinin cocuklari ogretmenlige baslamis durumda.

#titanik' tarafyndan 25.06.2006 11:21:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Haziran 2006, 11:20 - İp: 128.***.**8.50
stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

titanik ve pazarbey sizlere değerleriniz için tekrar teşekkür ediyorum ve diğer arkadaşlara da



#stcolor' tarafyndan 25.06.2006 11:57:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Haziran 2006, 11:40 - İp: 85.***.**0.80
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

musadenizle yukarida linkini verdigim videodaki gosterinin benim aklima getirdigi birkac noktadan bahsetmek istiyorum.

onclelikle ordaki ogrencilerin hemen hemen tumu gunluk yasamda giyilmeyen folklorik kiyafetler giyerek bir renklilik olusturmus, bu baglamda afrikali gencte elinde kalkan mizrak kafalarimizdaki yerli afrikali imajina uygun bir kiyafetle katilmis.

gosterinin en basinda afrikali genc en on siradaki protokole inip (meclis baskani ve bir cok bakanda mevcut)hizlica hepsini bazi hareketlerle ufaktan korkutuyor.

bu arada sunucu bayanda bu ufak capli korkudan payini aliyor

bu tip bir giris yaparak oncelikle tum salonun ozellikle protokolun dikkatini oylesine basarili bir sekilde uzerine cekiyorki artik bu cocugun her hareketi kesinlikle pur dikkat izlenir hale geliyor.

ardindan cocuk mikrofonun basina geciyor ve biraz duraksadiktan sonra (millet ne diyecek diye beklerken)

"korkmayin bende sizdenim" diyor.

bu sozu uzerine gelen alkis ve kahkaha ile ortamdaki gergin hava dagiliyor ve guzel bir ders verilmis oluyor.

Afrikalida bir insan, yillarca amerikaya avrupaya kole olarak goturulmus suan hala insanca bir yasamdan uzak hayat suren milyonlarca afrikali var ama bizde insaniz !

tabi turkce olarak "bende sizdenim" demesinin diger alt metni siz turkleri kendime oylesine yakin hissediyorum ki !
ile ifade edilebilir sanirim.

ardindan mesajina devam ediyor,

Siiri "Ey Insanlik"

siirin yazari kendi deyimi ile babasi gibi sevdigi turkce ogretmeni "Medet Bey"

Siirin temasi Afrikayi, afrikaliyi yerinde gormus oranin insanlarinin dertleri ile dertlenmis bir ogretmenin tum dunyaya nidasi.

ve siir esnasinda ikinci alkis, ogrencinin protokole isaret edip "ne san, ne sohret, ne makam seni kurtatir" dedigi an kopuyor.

ozellikle bu siyahi ogrencinin sundugu gosteri cok akillica tasarlanmis super bir gosteri idi. ogrencinin dogalligi ise gosteriyi mukemmellestiriyordu.

 

Tarih: 25 Haziran 2006, 12:13 - İp: 128.***.**8.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 25 Haziran 2006, 21:44 - İp: 85.***.**5.204