a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

1 Mayıs

2 yıl önce acılmış konu (2008 )


4. yılda neler değişmiş

bu yıla damagasını vuran 1 mayısa antikapitalist
müslüman gençlerde dahil oldu fatihte kılınan namazın ardından taksim alanına geldiler darısı akp ve mhp li emekçilerin başına seneyde onlar gelir
bu arada saçma gerekçelerle sendiklar bölündü
Atatürk anıtı bariyerlerle koruma altına alındı
yaşasın 1 mayıs







1 mayıs rakamı kimilerine göre olumlu; özgürlük kardeşlik dayanışma vb çağrışımlar yaparken bazı kişilere göre bölücü yıkıcı vatan hainliği dinsizlik terör vb olumsuz kavramlarla anılmaktadır .
peki nedir 1 mayıs.

buraya genelde idolojik olmayan 1 mayıs alıntıları ekliyeceğim dileyen başka alıntı ve görüşlerini yazar veya bayramı kutlar. ilk kutlayan ben olayım


Y A Ş A S I N 1 M A Y I S

1 mayıs içci bayramı kutlu olsun


İlk kez 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar bir yürüyüş düzenlediler.

1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktılar. Şikago'da yapılan gösterilere yarım milyon işçi katıldı. Luizvil'de (Kentaki) 6 binden fazla siyah ve beyaz işçi, birlikte yürüdü. O dönemde Luizvil'deki parklar, siyahlara kapalıydı. İşçiler, sokaklarda yürüdükten sonra hep birlikte Ulusal Park'a girdi. Her eyalet ve kentte, siyah ve beyaz işçilerin birlikte yaptığı gösteriler, gazeteler tarafından, 'Böylece önyargı duvarı yıkılmış oldu' şeklinde yorumlanmıştı1.

Bu gösteriler 1 Mayıs'ı izleyen günlerde tüm harareti ile devam etti ve 4 Mayıs'ta kanlı Haymarket Olayı'na yol açtı.

Uygulanan yasal baskılarla bu gösterinin tekrarlanması engellendi. 1889`da toplanan İkinci Enternasyonal'de Fransız bir işçi temsilcisinin önerisiyle 1 Mayıs gününün tüm dünyada "Birlik, mücadele ve dayanışma günü " olarak kutlanmasına karar verildi. Böylece ikinci gösteri 1890 yılında yapılabildi
ayrıca




Türkiye'de İşçi Bayramı
Osmanlı döneminde işçi örgütlenmesinin en gelişmiş olduğu yer Selanikti.

1911 yılında Selanik’te, tütün, liman ve pamuk işçileri, 1 Mayıs gösterisi düzenleyerek bu günü kutladılar.
1912 yılında İstanbul`da ilk defa 1 Mayıs kutlaması gerçekleşti.
1923 yılında 1 Mayıs günü yasal olarak "İşçi Bayramı" ilan edildi.
1924`te hükümet kitlesel 1 Mayıs kutlamalarını yasakladı.
1925`te çıkan Takrir-i Sükun Yasası, İşçi bayramını kutlamayı yasakladı ve uzun yıllar bu yasak geçerliliğini korudu.
1935 yılında 1 Mayıs`a "Bahar ve Çiçek Bayramı" adı verildi ve ücretsiz tatil günü ilan edildi.
Türkiye Cumhuriyeti döneminde işçi hareketleri yüzyılın ikinci yarısından itibaren ivme kazandı.

1976 yılında uzun yıllar sonra ilk defa geniş katılımlı 1 Mayıs kutlaması Taksim`de DİSK`in organizasyonu altında gerçekleşti.
1977 yılında İstanbul Taksim Meydanı'nda en geniş katılımlı 1 Mayıs toplantısı düzenlendi. Ancak, devlet, göstericilerin üzerine ateş açtı ve göstericilerden 34'ü, yaralanarak ve üstlerine ateş açılması sonucu çıkan izdihamda ezilerek öldü. Dolayısıyla, 1977 tarihli 1 Mayıs, tarihe Kanlı 1 Mayıs olarak geçti
1979`da Sıkıyönetim Komutanlığı İstanbul`da miting yapılmasına izin vermedi, sokağa çıkma yasağı ilan etti. Buna rağmen istanbul sokaklarında yüzbinlere ulaşan rakamlarla korsan 1 Mayıs kutlandı.
1981`de Milli Güvenlik Konseyi 1 Mayıs`ı resmi tatil günü olmaktan çıkardı.
1989`da trafik polisinin açtığı ateş sonucu işçi Mehmet Akif Dalcı yaşamını yitirdi.
1996`da Kadıköy`de (Taksim Alanı yasaklıdır) 1 Mayıs kutlamalarına yaklaşık 150 bin kişi katıldı. Eylemin ilk dakikalarında polisin silahsız göstericilere açtığı ateş sonucu 3 kişi hayatını kaybedince, Kadıköy`de büyük bir kitlesel isyan gerçekleşti. Bu olaydan sonra Kadıköy 2005 yılına kadar 1 Mayıs kutlamalarına yasaklı kaldı. Ayrıca telsizinin sesini açık unutan bir sivil polisin göstericiler tarafından oldukça şiddetli bir şekilde dövülmesini Star televizyonu`nun naklen duyurması ve bir başka yerde polislerin eğlenerek seyrettiği bir linç girişimini de naklen yayınlamasıyla hafızalara kazınmıştır.
2006 yılında en geniş katılımın yaşandığı ilçe Kadıköy oldu. Çeşitli sendikalar ve gruplar saat 12.00 sularında Rıhtım Caddesi`ne yürüdü. Düzenlenen miting so

#a.haydar' tarafından 01.05.2009 10:19:09 tarihinde düzenlendi.


#a.haydar' tarafından 28.04.2010 18:38:02 tarihinde düzenlendi.


#a.haydar' tarafından 01.05.2010 15:28:29 tarihinde düzenlendi.


#a.haydar' tarafından 01.05.2012 10:21:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Nisan 2008, 10:26 - İp: 85.***.**8.237
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

yok tabi alakası ama şunlarıda merak ettim dogrusu:

konunun başında yasaklamakta haklı dediniz sonunda sırtlan ilan ettiniz polisi.
üyeligim sonlandırılsın diye konu açtınız. şimdi tekrar üye oldunuz.ortam bozuktu ise girmeden de siteye zamanı bekleyebilirdiniz.
daha önceki üyeliginizde 2006 yılı gözüküyor. yaş 26
şimdiki üyelik yaş 24 yıl 2008.
şunu merak ettim hep böyle çelişkilimisiniz diye yoksa konuyla pek fazla alakalı deyil .


baştaki fikirlerinizden sizi caydıran arkadaşınızın gözünü biber gazının yakmasımı eger buysa konuyla alakası burdan geliyor.





giderken kırıp döktünüzde söylemediginiz şey kalmadı gitmeden yazdıklarınızıda biliyorum . ortam degişti demişsiniz sizin sorununuz ortamla deyidiki bir arkadaşla iftira meselesi idi ama arkadaş halen burda degişen neki

şimdi giderken siteden ayırdıgınız arkadaşlarınıza ayıp etmiş olmuyormusunuz.sonra geri gelince.merak ettim.

 

Tarih: 2 Mayıs 2008, 18:33 - İp: 88.***.**7.145
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

yaş meselesinde bi yanlışlık olabilir o kadae üstünde durulacak bi olay degil mesele iftira olayı degildi o arkadaşla ben tekrar konuşup yanlış oldugunu ögrendigimi özürümü ilettim YANİ DEmek istiyorumki bildikleriniz o kadar perde arkası var bu olayların arkadaşım bilmiyorsunuz bu laylar sadece burdan konşulmadı giden arkadaşlarıma ayıp ediyormuymuşum kimsenin koluna girip zola götürmedim herkesin kendi özgür hayatı o olayı acanda ben degilim başka bi şahıs konu benimle alakalı degildi ama girdik içine bi şekilde

Gitmemdeki gerçek olay ise bi üyenin topiklerde lanlı lunlu konuşmalarını gördüm ve dah usturuplu konuşmasını söledim tabi sadece lanlun degil biraz daha abartılı bi uslup yani sadece hakaret için burda oldugu bariz belli ki arkadaşa uyarıda bulunmamın karşılıgında özelden güneş yüzü görmemiş kelimeler duydum buna sinirleniip gereknin yapılmasını istedim işlemin biraz yavaş yapılması ve duydugum küfürlerin verdigi sinirle ayrıldım sizide görmek isterimm aynı durumda ne yapıcagınızı lütfen uzatmayın sizinle zerre kadar ilgisi yok olup olmamın lütfen kendi işinize bakın ....
Size ögretici olan şeylerle ilgilenin....

 

Tarih: 2 Mayıs 2008, 18:42 - İp: 78.***.**0.145
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bi kerede siyasi meseleler yüzünden kavga etmeyin ne olur..
anlamadım ki ??
Bu kadar sert üslupla yazmanızın amacı ne olabilir
Karşıt görüşlerdeki insanlar olarak birbirinize haklılığınızı mı ispatlamaya çalışıyorsunuz..
Nasredddin HOCA lığa soyunmuyorum, bilakis, hepiniz haksızsınız..

ha bide yazdığınızı "gönder" tuşuna basmadan önce bir kere okuyun ne olur..

 

Tarih: 2 Mayıs 2008, 19:02 - İp: 88.***.**8.186
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

batuhan19b



üye
(Stüdyo Fotoğrafçısı)
Çorum
11 konu açmış,
675 cevap yazmış
asıl iftira atan sensin senin agababaların da bu ülkede bakanlık yaptı neden yasagı kaldırmadı.hangi cumhuriyet mitinginde olay olmadı savundugun insanlar pkk bayrakları açar devlete millete zarar verir ama sen sırf sana verilen görevi yerine getirmek adına dogruları görmez saga sola saldırırsın.sonrada hak hukuk din iman dersin. sitenin provakatörlügünü üslendigini herkes bilir geçmiş konularda malum arkadaşın konu açar sen ilk cevabı yazardın geçmiş cevaplarına bak oku sende dün taksimde kırıp döken zihniyetle kendin arasında fark bulabilecekmisin. iftira atıyorsun demekle bile iftira atıyorsun.gerçekler ortada bu resimler senin inandıgın siteden alındı.

dün türkiyenin bütün illerinde 1 mayıs kutlandı.ve ilk defa 1 mayısın resmen işçi bayramı olması için benim ilimin millet vekili agah kafkas bey taslak hazırladı ve meclise sundu.
şimdi sorarım size sizinde içerisinde bulundugunuz sözcülügünü yaptıgınız her hangi bir agababanız işçiler için ne yaptı. ben söyleyeyim sadece provakatörleri kışkırttı.
şimdi sırf hükümete yüklenmek ve dogruları görmezden gelmek için aklına gelen saçmalıkları yazmaktan vaz geçip gözlerini açarsan belki insan olmanın gereklerini yerine getirirsin
daha önceki yazılarında sürekli çamur atarak bir yerlere varamadıgın tecrubelerle sabit.
ayak takımı mı dedin evet ayak takımı olmak isteyen insanlar oldugu müdetce bir gün birileri çıkıp ayak takımısınız der.
sendikacılıgın anlamını biliyormusun demişsin. kusura bakma ama dedimya benim ilimin 2 tane millet vekili sendika başkanlıgından geliyor.
bir diger sendika başkanı salim uslu bey yine benim köylüm biz bu insanlarla sendikacılıgı iliklerimize kadar yaşıyoruz ve biliyoruz.
ama senin bildigin sendikacılıgı deyil. ver aidatını git işinde çalış biz seni istedigimiz zaman meydanlara dökeriz istedigimiz zaman develetle karşı karşıya getiririz deyil sendikacılık.siz yanlış biliyorsunuz.asıl size sendikacılıgı ama gerçek sendikacılıgı ögrenmenizi tavsiye ederim.
siz devam edin yalan ve iftiraya sizde bol nasıl olsa.
Tarih: 2 Mayıs 2008, 16:03 - İp: 88.***.**7.145

batuhan19b



üye
(Stüdyo Fotoğrafçısı)
Çorum
11 konu açmış,
675 cevap yazmış
akşam atv de siyaset meydanı vardı hakem herkesin bildigi
seks skandalıllı ali kırca
konuklar yine herkesin bildigi yanında çalıştırdıgı işçi kıza tecavüz eden seks skandallı bedri baykam ve saz arkadaşları 1 mayıs işçi bayramını savunuyorlardı.
al birini vur digerine işçi haklarını savunmak kimlere kaldı.
Tarih: 2 Mayıs 2008, 16:07 - İp: 88.***.**7.145


---------------------------------------------------------------------


Şu ettiğin laflara bak batuhan19b. İlim ve bilim bitti,verecek cevabın kalmayınca iftiralarına koyulmuşsun yine.Bana ne Ali Kırcanın seks skandalından? Bana diyeceğin bir şey varsa açık yaz da hepimiz bilelim.

1-)Beni iftira atmakla suçluyorsun.İspatla..
2-)Pkk bayrağını açanları ne zaman ve nerede savundum?
3-)Bana kim ne görevi vermiş?
4-)Benim inandığım site hangisi,sen bunu nereden biliyorsun?
5-)Benim ağababam ve sözcülüğünü yaptığım kişi kim? Sen bunu nereden biliyorsun?
6-)''İnsan olmanın gereklerini yerine getirirsin'' diyerek bana ne demek istedin?
7-)''daha önceki yazılarında sürekli çamur atarak bir yerlere varamadıgın tecrubelerle sabit. '' Hadi ispatla! Kayıt tuttuğunu söylemişsin.Hadi attığım bir çamuru göster bakalım.
8-)''siz devam edin yalan ve iftiraya sizde bol nasıl olsa'' demişsin.Tayyip Erdoğan'ın Hikmet Yar'ın dizinin dibinde oturduğu yalan mı?

Köylüm sendikacı diyorsun ama sendika nedir,işçi hangi çaba ve eylemlerle hakkını aldığını bilmek istemiyorsun.

Şu lafını bir daha oku:
''ayak takımı mı dedin evet ayak takımı olmak isteyen insanlar oldugu müdetce bir gün birileri çıkıp ayak takımısınız der.''

ŞİMDİ SENDEN DELİKANLI GİBİ MADDE MADDE SORDUĞUM SORULARA CEVAP VERMENİ BEKLİYORUM...

 

Tarih: 2 Mayıs 2008, 19:16 - İp: 85.***.**3.60
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bir mayısı kutlamaya taksime giden herkes provokatordur..
hepsi teroristtir..
polisin hepsine biber gazı sıkması cok dogal bir olaydır..sıkacak tabi,varki sıkıyor...plastik mermi niye sıkmamıs onuda sıksaydı kafaya kafaya....
butun işçileri terorist ve provokator ilan edenlere helal olsun..
nede guzel demişler, padişahım cok yasa..
--
devletin gorevi vatandası korumaktır, ama devlet vatandası koruyamayacak kadar aciz olursa meydanı kapatırsın eyleme olur biter.
adamlar kendilerini biliyor..
okadar polisi oraya guvenligi saglamak için koysa buseferde polisin canı sıkılacak ne yapsın adam..
ispanyada boga kosusu gibi.. sal provokatorleri sahaya polis cıkar gazı sallaa.arada kime denk gelirse ama bi iki provokatorede gelmiştir kesiiin.

bak orda provokator kız dustu yere kos tekmele bonus kazan.. sende gel sende tekmele dusmuyo bunlar genelde duseni cok pis tekmelemek lazım..
gozaltı? yok tekmele bırak..
bak orda sokaktan gecmeye calısan biri var kır copu kafasında.. helal 1000 puan..
kafelerde oturanlarada salla olum biberi,gazla gazlaaa.
millet burda can derdinde adam cappucino sipariş ediyor vur kafasına copu..biraz emege saygısı olsun provokatorun.. sıkın kırmızı boyadanda ustunde kırmızı gordugunuze girişin..
hastane bahcesinede sallayın bi iki biber gazı saglık sistemi gorsun avrupa,doktorlar ne cabuk mudahale ediyor,doktorlaradamı geldi?
kusura bakmasınlar istemeden oldu..
olum bak orda cocuguyla bekleyen provokator baba var ona sıksana doktora niye sıkıyosun..
bak orda provokator gazeteci var sacıda uzun serefsizin zaten kılım sacı uzunlara sıkmayın buna gidin coplayın nereye kacarsa kırın kolunu..
vur ulan elini korkak alıstırma...
bakbakbak provokator turist.. bunun ulkesi kesin teroriste destek veriyordur fırsat bu fırsat salla copu hansın sırtına, o ne oldugunu anlayana kadar baskasına gecersin..
100.000 puan ustu bonus toplayan polislerimize bir maas ikramiye ve ufak boy biber gazı bayram hediyesidir..
--------


demokrasi havarileri cıktı ortaya.
eylem yapmak,hak aramak demokratik haktır..işime gelmiyor degildir diyemezsin.
bir daha allah askına demokrasi demeyın..
pkk iki sokak otede otobus yakarken tıssssss
caddeleri savas yerıne cevirirken kaldırım sokerken tıssss
neden?
insan hakları mahkemesi.. avrupa aman bizi kotu gormesin..
avrupa goruyor biliyor sizi bosuna saklanmayın..

-----------

işçiyle teroristin ayrımını yapamayıp butun işçiler teroristtir diyen adamı ciddiye alıp yazı yazarsan boyle olur..cunku bunların karsısındaki herkes provokator destekci işbirlikci terorist..

terorist demişken,terorist basına sayın ocalan diyen, teroriste ben kefilim diyen adamıda ali kırcanın karsısına yazalım madem,oyle ya tek terorist tek provokator pkk degil..

3 karısı olan adamla, 14 yasında kıza tecavuz eden, suanda hapiste olan namus bekcisi gazeteciyide yazalım kıvırcık bedrinin karsısına.. ne oldu???
listedir cunku bunların hesabı kimin listesi uzunsa o kotu..
ama liste oylee uzunkiiii herkesin karısına ikişer yazsan almıyor sıgmıyor..
sanıyorki ali kırcanın porno goruntusune alkıs tutuyoruz, o bizim adamımız laf soyletmeyız diyoruz..
tecavuzcuyu pornocuyu bizdense korumak gerek mantık bu....
-------------------------------

bir kerede desenizki polis biraz abarttı galiba,yoldan gecene kenarda oturana,turiste gazeteciye, alakasıza girişirken dengeli güç kullanmadı.. ama yok..
dun bugun yarın turban eylemine mudahale ettimi polis, kılıclar ozaman cıkıyor kınından...
şimdi polisi savun,yarın işine gelmedimi yerden yere vur.
şimdi işçiye giydir baska zaman biri işçiye laf ettimi populistlik için işçi bu ulkenın belkemigi diregi falan de...
avrupaya kotu gorunuyoruz de işine geldimi ,gelmedimi polisi sal copu kırdır gazı sıktır...
ayakları baş yapmışız zaten bir kere, bası tekmelemekten baska işi yok şimdi...


----------------
taksime camiyi kiminle dikecektiniz merak ettim. provokator işçiylemi???


işçi bayramı gecde olsa,gucde olsa kutlu olsun....

 

Tarih: 2 Mayıs 2008, 20:31 - İp: 78.***.**6.225
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Gaijin haksızlık etme.

pkk iki sokak ötede otobüs yakarken tıs diyorsun. tıs değil. Polisimiz Türk bayrağı çiğneyen piçlere şeker verir ayakkabı alır.

Bu vatanın işçisi provakatördür. Hatta işçi bulursak biz de dövelim bunların hepsi provakatör.

Polis in ne şekilde ve hangi şartlar altında, hangi aşamaya kadar hangi kademelerden geçerek nasıl zor kullanacağı yasada belirtilmiştir. Polis yasadaki sınırı aştığı anda karşısındaki insanın yapacağı karşı koyma veya karşı saldırı meşru müdafaa kapsamına girer.

Mesela şöyle düşünelim. Polisler mesai saati dışında da kendilerini ilgilendiren olaylarla karşılaştıklarında görevlidirler. Yani polislik sıfatı mesai saati ile sınırlı değildir. Bazen cinnet geçiriyorlar biliyorsunuz polisler de. Diyelim ki bu polis çekti silahını hedef gözeterek bana ateş ediyor. Dur diyorum durmuyor ateşe devam ediyor. Bende silah çekip polisi vursam polis vurmuş mu olurum yoksa meşru müdafa mı olur ? Yada dün bolca yaşandığı gibi polisin birisi nedensiz yere sizi copluyor, ya da etkisiz hale geldiniz ama hala coplamaya devam ediyor. O durumda o polise, polisin saldırısını defedecek şekilde fiziki olarak karşı koymak da meşru müdafaadır.

Pvsk yı açın da okuyun allah aşkına. Polis yasaya uymamıştır çoğu olayda. biliyorsunuz demokrasi demek biraz da hukuk devleti oluyor.

Batuhanın verdiği linkte, istanbul un işgal altında olduğu dönemde yapılan 1 mayıs ta işçilerin "bağımsız Türkiye" pankartı taşıdığı yazıyor.

Bu durumda o zamanın işçileri de provakatör oluyor veya ergenekoncudur bilmiyorum. Şimdi siz niye dersiniz biliyorum, çünkü şeyhülislam fetva yayınlamış idi, yunana karşı savaşan dinden çıkar diye.

Bu arada aklıma geldi, karpuz çıkmış, geçen aldım bi tane ama kesmece testine tabi tutmadım, karpuz kelek çıktı, kesin dedim bu manavda ergenekoncudur.

Şeyhülislam deyince de aklıma geldi, istanbul a ilk metro yani tünel tabir edilen şey yapılacağı zaman şeyhülislam karşı çıkmış "ölmeden toprağın altına girmek caiz değildir" diye.

Polis provakatörlere şiddet uygulamadı. İstanbulu sıra dayağından geçirdi önüne kim gelirse.

Provakatör ve teröristlere şiddet uygulamak istiyorsa buyursun kürtçülere uygulasın, şeker ayakkabı dağıtmak yerine.

Bu celalettin cerrah ı , avrupada bir ülkede emniyet teşkilatının toplantısında koltuğa yan oturmuş elinde tesbihli fotoğrafını gördüğüm için daha da birşey demiyorum artık. Ayrıca kendisi pala bıyıklıdır. Bazı yerlerde iddia edildiği gibi fetullahçı da olsa pek kanım ısınmadı kendisine pala bıyık ve tesbih itibariyle.

Ayrıca zeki Türk polisi kendisini daha sempatik nasıl göstereceğini düşüne düşüne bütün entellektüel ve yaratıcı birikimini kullanarak kendisini "kanka" olarak isimlendirmiş ve bir halkla ilişkiler seferberliği başlatmış. Kankayız yani bundan sonra ölümüne. Aslında direk gaffur denen yüce şahsiyeti örnek alıp "ganka" olsaydı gampanyanın adı diyesim de gelmiyor değil.

Kanka deyince aklıma geldi. Bu kanka lafını ben en çok Tacettin den duyardım kahvede. Zaten kahvede çoğu kanka derdi birbirine.Tacettin işsiz güçsüz biraz da lümpen bir olduğundan, genelde para isteyeceği veya sigara otlanacağı zaman direk ortama dalar kankam naber sende olmasan.. diye başlardı söze. Bana eski kahvehane günlerini ve Tacettini hatırlatan yaratıcı Türk polisine teşekkürü de ayrıca bir borç bilirim.

 

Tarih: 2 Mayıs 2008, 22:31 - İp: 78.***.**4.106
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Anlaşıldıgı gibi bi fotograf sitesinde ülkemizin güzelliklerini yada göze hitap eden tüm güzellikleri görebileceginiz bi çatı altında bile bunları konuşuyorsak ki bariz bi kaç cızırtı dışında gerçekleri gördügümüz istemesekte gördügümüz diyelim çünki bu işlerden zerre kadar anlamayan bile sanırım neyin ne oldugunu ögrenmiştir annesinin kızlık soy adı gibi hükümet terörü yaşanmıştır eksiklerini acizligini böle olaylarla kapatmaya çalıştıklarını bir kez daha göstermiştir pirince %100 zam gelmiş ugraşan kim bırakın millet nasıl olsa karnını doyurur türbanı halledelim artık gülmeye başlıyorum enayiligimize bunları böyle o kadar komik bahanelerle kapatıyorlar ve öle bi koyun psikolojisi aşılamışlarki helan aramızda hükümetin polise gözünün gördügüne jopu vur bombayı at demesini bile normal karşılıyacak arkadaşlar yaratmışlar helal olsun ....
-----------
Utandım...

(Ülkemizin güzelliklerini Görmeye gelen turistlerin direksiyon hakimiyetini kaybetmiş polislerden dayak yemesini izlerken)

Kızdım...

(Hepimizin bacısı,karısı,ablası,olabilecek bi kızın aciz bi şekilde dayaktan güzsüz düşmüş bedenine tekmeler atılarak salya sümük aglatana kadar dayak yemesinden)

Polis saldırmış Neden hükümet diyorkii...ARı kızdıranı sokar
degil kızdıranı bal olmayan çiçege bile soktunuz ignenizi ...

Bunları görmemeye çalışan ve halen basının gazına geliyorsunuz bilmiyorsunuz diyip gözdüklerimizi yaşadıklarımızı hiç olamamış gibi çigneyip yutmamızı isteyenler size söylüyorum siz bu memleketin insanısınız koyun psikolojisi sizin hayata bakış açınız olmuş asıl yönlendirilen asıl bu olayların yaşanmasına sebep olan sizlersiniz...


Ama Siz diyorsunuz ki acı acıyı bastırır su sancııyı

Haklısınız azıcık aşım kaygısız başım ...
Üstüne dayagıda yesem ne olur diyen bi millet var karşınızda olaylar oldu bitti Hatta Sizi Haklı bulanlar bile Varrrrrrrr....



 

Tarih: 3 Mayıs 2008, 01:54 - İp: 78.***.**7.144
a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

2009 yılı 1 mayısı umarım yasaksız taksim ve gercek bir işçi bayramı olur umarım bu yıldan ders alınırda saçma yasak ve sindirme politiklarıyla polis devleti olmaktan kurtuluruz
bu arada tv de sağduyulu olduklarını gördüğüm ve göremediğim polis arkadaşı-ları kutluyor sevgilerimi sunuyorum
polis de bu ülkenin emekçisidir tabiki vazifesini iyi yapan polise diyeceğim yok polise aşırı güc kullanın emrini verenleri vicdanıyla baş başa bırakıyorum.

 

Tarih: 3 Mayıs 2008, 11:09 - İp: 85.***.**1.123
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

şunumu dememi istiyorsunuz.bir kaç sayfa önce yükledigim resimlerdeki hainlar polislermiş sivil giydirilmiş işçi bayramını provake etmek için araç taşlamış insanları taşlamış yagma yapmış ve pkk bayragı açmış duymak istediginiz bumu. şayet bunu duymak istiyorsanız demekki o resimler gözünüze batmış kör olmuşsunuz.
yuh olsun sana aynı konunun başındaki yazılarını oku sende yasaktan yanaydın gerekçeleri açıklamıştın. ama ne zaman kız arkadaşının gözünü biber gazı yakmış rüzgar gülü gibi döndün. dedimya sende alışkanlık yaptı bu.

bir diger şahıs sen provakatörsün bu sitede bunu herkes bilir.arkadaşının açtıgı konulardaki cevaplarını okursan orada mevcut.ya provakatör ün anlamını bilmiyorsun yada sürekli yaptıgın için sana normal geliyor.

diger şahsı zaten ciddiye almıyorum.

 

Tarih: 3 Mayıs 2008, 23:29 - İp: 88.***.**1.223
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Hala iftira atıyorsun.Sorduğum soruların madde madde cevabını bekliyorum.

 

Tarih: 3 Mayıs 2008, 23:44 - İp: 85.***.**6.4