dralper
dralper (üye)
Adana / Amatör

Sd Kart... Dx 6490???

slm arkadaşlar DX 6490 için SD kart alıcam 512 mb olsun istiyorum ultra ve ultra II var aradaki fark nedir biri daha hızlı diyolar. hangi hız bu? resimlerin bilgisayara aktarım hızımı yoksa bir resim çektikten sonra makinenin ikinci resme hazır olma hızı mı? ayrıca başka ne farkları var cevaplarsınız sevinirim????

Tarih: 8 Nisan 2005, 14:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam dralper..
ultra II kartlari 66x hizli.. bu kartin fotografi makinedeki yazma hizi.. yani dedigin gibi cekilecek ikinci fotografa hazir olma hizini belirliyor.. yavas kartlar fotograflari daha yavas hizlarda karta yaziyorlar.. o yuzden hizli kart tercih etmek onemli.. ultra II kartlar cok iyi, hatta lexar 80x kartlara da bakabilirsin; fiyat karsilastirmasi yapip birini secebilirsin.. ama zannediyorum ki hiz farki goreceli olmayacaktir.. yuzde 5 oraninda gibi farklari oluyor ki bu da farkedilemeycek derecede..
bilgisayara aktarim hizini usb 1.1 veya 2.0 kullanman belirler.. eger ki makinen usb 1.1 baglanti hizini kullaniyorsa usb 2.0 kart okuyucu alarak usb 2.0 hizinda bilgisayara fotograflarini aktarabilirsin.. usb 2.0 kart okuyucular cok ucuza satiliyor piyasada..
usb 2.0'in veri iletim hizi usb 1.1'e oranla 40 kat daha fazla.. yani usb 1.1 baglanti hizi ile 1 fotografi bilgisayarina indirinceye kadar usb 2.0 ile 40 tane fotografi indirebilirsin.. cok ama cok onemli..

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 20:19 - İp: yok
sirocco
sirocco (üye)
Kocaeli / Meraklı

slm arkadaşlar
yeni bi üye olarak muhabbetiniz ilgimi çekti
bende de aynı makina var
filitrelerini ve hafıza kartlarını(ultra1 ve 2) izmit yada ist de nerde bulacağımı
ve de fiyatları hakkında yakın bi bilgi verirseniz çoook sevinirim
çünkü sitesinde ilgi çekici hiç bi şey bulamadım
kendinize iyi bakın bye

 

Tarih: 18 Temmuz 2005, 12:35 - İp: yok
  • 1