kemancii
kemancii (üye)
Kütahya / Amatör

Sandisk Ultra Cf Iı Ve A80

Merhaba arkadaşlar bende canon a80 var üzerinde gelen 32 mb lık cf kart ile kullanıyorum hergün pc ye aktarmaşansımda var.Fakat en iyi çözünürlükle çektiğimde 14 adet resimalıyor bastıracağım fotolarında en iyi çözünürlükte çekilmiş olması kalite açısından avantaj sanırım. Yolculuğa gittiğimde kapasitem yetersiz kalıyor yüksek bellekli bir kart almam da şart almışkende 1 kere para harcıyayım diorum.

1-a80 sundisk ultra II yi destekliormu?

2- 1 gb lık yada 512 lik hangi kartı tavsiye edersiniz?

3- 1 gb lık kartı a 80 desteklermi ?

şimdiden yardımlarınız için tşk ederim

Tarih: 1 Kasım 2005, 04:28 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

A80 ile Ultra II kullanabilirsiniz ama size bir faydası olmaz çünkü A80 Ultra II nin hızına erişemez. Sadece Ultra II için daha fazla ödemiş olursunuz. Ama ileride makinemi değiştirirsem elimde hızlı bir kart olsun diyorsanız o başka tabi.

 

Tarih: 1 Kasım 2005, 10:46 - İp: yok
kemancii
kemancii (üye)
Kütahya / Amatör

Kesin ve net olarak ultra II type 1 olmaz diorsunuz? a80 den sonra çıkan a85 bu hıza yetişebiliormu peki? yana1gb yada 2 gb gibi yüksek kapasiteli kartı a80 de kullanmam sorun yaratırmı?

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 16:02 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Ultra II kartı A80 ile kullanamazsınız demedim. Kullanmanız size hız açısından bir avantaj sağlamayacaktır dedim. Yani Ultra II için ödediğiniz fiyat farkının karşılığını alamayacaksınız. Ama almışken hızlısını alayım ileride başka makinede kullanabilme şansım olabilir diye düşünüyorsanız o zaman alıp A80 ile kullanabilirsiniz. A85 de dahil olmak üzere compact tabir ettiğimiz bütün makineler için aynı durum sözkonusu.

Bu arada, eğer A85 bulabiliyorsanız ve fiyatı uygunsa kaçırmayın derim. Sensör boyutu ile MP orantısı uyumu çok iyi olduğundan kaliteli fotoğraf verir.

Bahsi geçen modeller için 1 veya 2 GB kapasiteli kart kullanamaz diye bir sınırlamaya herhangi bir yerde rastlamadım bu nedenle kullanmanızda bir sakınca olacağını sanmıyorum ama yine de satın aldığınız yerden bir onay almanızda fayda var.

 

Tarih: 2 Kasım 2005, 18:46 - İp: yok
  • 1