varlok1
varlok1 (üye)
İstanbul / Amatör

Memorystick Pro Kac Hizli Yazar?

memory stick prolar mı daha hızlı yoksa compact flash ultralarmı ikisinide test etmis olaniniz olan varmi yada daha dogrusu 8mega pixellik bi makına hangı hafıza kartını kullanmalı

Tarih: 26 Ocak 2005, 12:36 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba varlok1,
En başta makinan hayırlı olsun. F828 iyi makina, ayarları iyi, ek özellikleri kaliteli vs.. Makinanın tadını çıkar.
Bahsettiğin kartların testi için aşağıdaki adrese bir gözat:
Pclabs
Ayrıca bu siteden kartların çeşitleri ile ilgili bilgide edinebilirsin ki sanıyorum buna ihtiyacın var.

Ekleyeceğim önemli bir nokta var ki o da şu CF kart kullanırken F828'e 640X480 Fine modda video kayıt yapamıyorsun. Biliyorum çünkü bende bir sene önce o makinaya aşıktım

8 megapixel o kadar da önemli değil. Önemli olan hangi modda kayıt yapacağın. F828 sanırım raw,tiff ve jpeg formatlarında kayıt yapıyordu (yanlış hatırlıyor olabilirim; sanırım yaşlanıyorum ) Jpeg kullanacaksan bana sorarsan hepsi işini görür. Fazla masrafa gerek yok. Ama raw ve tiff yapacaksan ki bu formatlar F828 gibi bir makinada bile 12-13 sn'de kaydedilir; hızlı bir kart almanı öneririm.

Not: Tabii ki şunu da eklemek gerekir ki ben F828 kullanmadım, yani bildiğim kadarıyla bazı makinalar (örnek Nikon 8700) kartların yazım hızını baz almadan bilgiyi yazıyordu. Nasıl beceriyor bilmiyorum ama oluyor işte. Onun için makinayı aldığın yerden bu konuda ciddi bilgisi olan birisinden teknik destek alırsan en iyi sonucu elde edersin.

 

Tarih: 27 Ocak 2005, 01:41 - İp: yok
varlok1
varlok1 (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle ilgilendigin icin tesekkur ederim
ben en sonunda gidip sony marka 512mb memory stick aldim tum ayarlar maximumdayken raw kayit yaklasik 7 saniye suruyo formatlar konusunda haklisin bide e mail kalitesi ve voice secenekleri var sirf 640 fine mpeg kayit icin 1gb compact flash almayi dusunuyodum ama soyledigin gibiyse direkten dondum firmware upgrade i ile filan halledilemezmi acaba?

 

Tarih: 27 Ocak 2005, 12:07 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Şimdi firmware ile niye halledilemesin? Ama sorun şu ki sözkonusu firmware yi nereden bulacaksın? Yani sen önüne gelen ilk 828 firmwaresini yüklersen sorunun kalkacağını zannetme. Bir kere bu problemi sony yetkili servisine ilet. Makinanın buradan mı aldın yoksa dışarıdan mı? Buradan aldıysan verdiğin paranın hakkını sonuna kadar kullanmaya bak. Sony'e telefon aç, karşına çıkan bilgisiz ve ilgisiz elemanları pas geçerek direk makinalar konusunda üst yetkili birisi ile temasa geç. (yapmana izin verirlerse tabii) Sonra o kişiye böyle bir firmware olup almadığını sor. Yoksa bu sorunu nasıl çözebileceğini sor (Ama sormana gerek yok be sana cevabını vereyim: "CF yerine Memory Stick Pro alabilirsiniz" diyecektir. Eninde sonunda kendi ürünü ve onu kullandırtmak için yaptığı bir pazarlama mandalitesi bu yaptıkları).
Eğer böyle bir firmware yoksa interneti araştır, belki sony mühendisleri dışında bir kullanıcı bu firmware'yi kırmış ve ek özellik olarak bunu yüklemiş olabilir. (çok ufak bir ihtimal ama bazen oluyor) Eğer bu da başarısız olursa Memory Stick Pro için para biriktirmeye başlayabilirsin.

 

Tarih: 29 Ocak 2005, 11:28 - İp: yok
  • 1