tarkan
tarkan (üye)
İstanbul / Firma

Fz20 İçin Hangi Kart?..

Panasonic FZ20 ile birlikte kullanılmak üzere hangi kartı önerirsiniz? Ve ben bu kartı nereden alabilirim? Teşekkürler...

Tarih: 1 Ağustos 2005, 11:57 - İp: yok
enriko
enriko (üye)
İstanbul / Firma

.

#enriko' tarafyndan 29.11.2005 12:50:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Ağustos 2005, 12:26 - İp: yok
tarkan
tarkan (üye)
İstanbul / Firma

1 Gb ve Kingston olmasına karar verdim. Öneriler o yönde. Ama Kingston'ın da değişik modelleri var... 100 $'a da var 150$'a da. Bu nedenle özellikle kullanan arkadaşların deneyimlerinin sonucunu merak ediyorum.

 

Tarih: 1 Ağustos 2005, 17:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam tarkan..
aslinda panasonic fz20 icin o kadar farkedecegini zannetmiyorum ama ben yine de paranin yetebildigi en hizli karti secmeni oneririm..
tif modundayken yaklasik 6mb datayi kaydediyormus.. bu da 6mb yazabilen bir karta ihtiyacin oldugunu gosteriyor..
sandisk ve lexar'in kartlari genelde cok daha hizli oluyor diger kart ureticilerinin yaptigi kartlardan.. ben senin yerinde olsam sandisk'in 1 gb'lik ultra II kartlarindan alirdim.. ama tabii bu senin bilecegin birsey..
eminim kingston'in da yazma-okuma hizi cok asagida degildir sandisk'e gore..
..fz20 kullanan arkadaslar hangi kartlari kullandiklarini soylerlerse eminim sana biraz daha yardimci olacaktir..
gorusmek uzere.

Ilker

 

Tarih: 2 Ağustos 2005, 16:44 - İp: yok
tarkan
tarkan (üye)
İstanbul / Firma


Teşekkürler Dadangast...

Verdiğin bilgiler doğrultusunda bir seçim yapmam gerekiyor... Bir de FZ20 kullanan arkadaşlara sormak istiyorum...

Sizlerin kullandığı kartlar neler? Memnun olduklarınız, olmadıklarınız?...

 

Tarih: 2 Ağustos 2005, 23:18 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pek tik cikmiyor fz20 sahiplerinde (sahibelerinden) galiba..
tarkan, hizli bir kart secersen basin agrimaz; ustelik ilerde, daha hizli olan kartlarin varligini bildiginden, acaba bendeki karttan mi? diye sorular da sormazsin kendine.. video cekerken mesela kartin hizli olup olmadigi cok onemli..
sandisk'in extreme III kartlarina pek gerek yok bence, cunku desteklemeyebilir; ama ultra II veya lexar'in 80x'li kartlarindan alirsan sorun yasamazsin..
yabanci forumlardaki kullanicilarin sandisk ultra II kartlar icin olumlu konusuyorlar..(fz20 ile kullanildiginda yani..)

ne kadarlik bir fiyat farki var kingston ile sandisk arasinda?

 

Tarih: 4 Ağustos 2005, 19:25 - İp: yok
tarkan
tarkan (üye)
İstanbul / Firma

Dadanagast merhaba,

Baktım FZ20 sahiplerinden dediğin gibi tık çıkmıyor, ben de senin önerilerine göre kartları inceledim. 1Gb Kingston aldım. Neden bu kartı aldım? Senin 1. sırada önermiş olduğun Sandisk'le arasında 40 dolardan fazla bir fark vardı. Bu miktar büyük olmamakla birlikte bir kart söz konusu olunca dikkat çeken bir rakam oluyor bir anda.

FZ20'nin 6 Mb'lık kayıt hızı göz önüne alınınca 9-10 Mb'lık bir yazım/okuma hızı sanıyorum şu an için beni aşan bir hız. Neden? Çünkü cihazla video çekimi yapmayı düşünmüyorum. Fotoğraf kalitesi mükemmele yakın olsa da, video çözünürlüğü bana pek uygun değil. Bu iş için yakında bir XL II ya da bir HD kamera düşünüyorum.

Kartı İdeefixe'ten aldım. 82 usd$+kdv. En uygun orada buldum. Ömür boyu garanti veriyorlar. İlginçtir her firma Kinston'a bu garantiyi vermiyor. Kimi 2 yıl, kimi 5 yıl...

Kart elime geçince izlenimlerimi aktarırım... Çok teşekkürler...

 

Tarih: 5 Ağustos 2005, 00:30 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

XL2'den keske ben de alabilsem.. ama cok para dogrusu.. ben de sony'nin yeni cikardigi hdr-hc1'i dusunuyorum, tabii alabilirsem..
nerede kullanacaksin bu video kameralari? sadece zevk olsun diye XL2 bakinmiyorsundur umarim.. (benimkisi sadece zevk..)

 

Tarih: 5 Ağustos 2005, 09:25 - İp: yok
tarkan
tarkan (üye)
İstanbul / Firma

Aslına bakarsan XL II yalnızca zevk için alınması durumunda biraz fazla konforlu ve maliyetli bir cihaz. Benim direkt mesleğimle ilgili olduğu için çok amaçlı olarak kullanabilme durumum var.

Bu biraz da sanırım olaya nasıl baktığınızla ilgili. Teknolojiyi bir araç olarak görürseniz onu fetişleştirmezseniz, olaya çok daha yukarıdan ve işlevsel bakabilme şansınız oluyor ve size kusursuz hizmet etmeye başlıyor... Bu aynı zamanda amatörden profesyonel olana geçiş çizgisini oluşturuyor...

Ama cihazları, markaları fetişleştirip, onlara tapınmaya başlayınca tüm pazar bir anda para tuzağı bir cangıl haline geliyor

Ama tabii yatırım yapmadan gelişme diye bir şey yok... Biliyorum ki, FZ 20'ye verdiğim paradan fazlasını kısa sürede aksesuarlar v.s. için harcamam gerekecek

Ne olursa olsun... Yalnızca zevk için bile olsa sonuçta eve, arabaya yatırım yapmaktan çok daha vazgeçilmez ve karşılığını fazlasıyla veren bir alan bu... İnsanın iç dünyasını zenginleştirmesi, dinginleştirmesi gibi bir sonuç doğuruyor ki, zaten hayattan daha fazla zevk alıp, arkamızda hoş bir şeyler bırakmayacaksak neden yaşıyoruz diye soruyor insan kendine...

#Tarkan' tarafından 05.08.2005 13:05:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ağustos 2005, 13:04 - İp: yok
  • 1