fkartal58
fkartal58 (üye)
Sivas / Meraklı

Ek Bellek Kartları

MEHABA ARKADASLAR.COMPACT FLASH KARTLARDA TIP 1 VE TIP 2 ARASINDAKI FARKLAR NELER VE HANGI MARKA COMPACT FLASH KARTLARI TAVSIYE EDERSINIZ....

Tarih: 16 Temmuz 2004, 09:42 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam fkartal58..

compact flash kartlar dedigin gibi tip1 ve 2 diye iki tur.. tip 1, 2'ye gore bir parca daha ufak.. teknik detaylari cok fazla; fotografcilik acisindan bilmen gereken, tip 1 turu kartlarin fotograf makinelerinde daha yuksek performans verdigi.. tip 2'yi fotograf makinenin destekleyip desteklemedigini de ogrenmelisin.. cogu fotograf makinesi tip 2'yi desteklemez.. peki neden tip 2 alinir? cunku yuksek kapasiteyi cok daha ucuza alabilirsin.. ama performans istiyorsan tip 1'e bakmalisin..

sonraki asama, tip 1 alacaksan eger hangi hizda olmasi gerektigini de saptamalisin.. yeni modellerde 133x hizlarda olanlari bile var.. saniyede 20 megabyte yazabiliyorlar karta.. 66x'li olanlari var, 100x'li olanlari var.. 2x'li olanlari var.. yuksek hizda olmasi cok onemli.. fotografi karta yazma suresi azalir, fotograf makinesi ikinci fotografa cok daha cabuk hazir olur.. ayni bilgisayarlardaki harddisk'ler gibi..

genel olarak bilinen bir markanin kartini alman daha iyi olur.. ama olmasa da olur.. bilinen markali kartlarin hizlari genelde bilinmeyen markali kartlarin hizlarindan daha fazla..

sandisk ultra kartlarini genelde cok ovuyorlar..

birsey daha var; her kartin her makinedeki performanslari farkli.. senin makinende sandisk ultra en iyi performansi verirken benim makinemde lexar kart en iyi performansi verebilir..

ayni sekilde kartin kapasitesi de onemli.. genel olarak 256mb ve 512mb kartlarin diger kapasitedeki kartlara gore daha hizli olduklarini biliyorum..

umarim yardimci olabilmisimdir.

 

Tarih: 3 Ocak 2005, 19:33 - İp: yok
fkartal58
fkartal58 (üye)
Sivas / Meraklı

ÇOK TESEKKURLER FAZLASIYLA YARDIMCI OLDUN.....

 

Tarih: 10 Ocak 2005, 17:03 - İp: yok
  • 1