mhmtstr
mhmtstr (üye)
Diyarbakır / Amatör

Selam - Yeni Başlayanlar İçin Öneriler

Merhaba. Fotoğraf çekmeyi bir hobi haline getirmek istedim. Fujifilm s1500 marka bir makina satın aldım.
İlk olarak ne yapmam gerekir nereden başlamalıyım. Öneri ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..

#mhmtstr' tarafından 22.03.2010 19:19:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2010, 14:26 - İp: 78.***.**2.202
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bir an evvel çekmeye başlayın.

Tarih: 22 Mart 2010, 15:31 - İp: 78.***.**1.30
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

fobi haline getirmişseniz işiniz zor bence makineyi de satın

Tarih: 22 Mart 2010, 16:09 - İp: 95.***.**8.64
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ilk zamanlar bende böyleydim. acaba ne yapmalıyım diye.

sonra düşe kalka az çok öğrendik. yeterli seviyede bilgi sahibi olunca artık "testi doldu" dedim.
şimdiki hedef "yaratıcılık" ve "belli bir konuyu ele alma" ve bunu en güzel şekilde çekmek.

sonuç:?

işte çoğu insan için farklı olan birşey bu, sonuç yani hedef

sonuç, benim açımdan fooğrafı satmak olurken memur birisi için fotoğraf sitesinde 20 yorum almasıda bir sonuç-hedef olabilir. kimiside çeker ve dergilerde kitaplarda bu çektiği fotoğrafları görmek ister. yani herkese göre bir dünya bu fotoğrafçılık işi..

o yüzden her aşamayı yaşamalısınız. çeke çeke düşe düşe öğreneceksiniz. çekeceksiniz beğenmediğinizi silip bidaha çekeceksiniz. çekmeden öğrenmek olmaz.

araba sürmesini arabada öğrenmek gibi bişey buda

@mhmtstr, sen bana araba sürmesini öğret bende sana fotoğraf çekmesini öğreteyim

Tarih: 22 Mart 2010, 16:58 - İp: 78.***.**1.30
mhmtstr
mhmtstr (üye)
Diyarbakır / Amatör

F klavyenin azizliği :D On parmak çalışıyorum da..
Tabii ki bu işin kolay hatta zor olmadığının farkındayım. Çünkü çok zor bir iş.
Mesela bir kaç gündür diyafram için çalışıyorum. Alan derinliği için. Bir kaç iyi fotoğraf ta çekebildim.
HDR için de çalıştım biraz. Photoshop yazılımını iyi düzeyde kullanabiliyorum. Remi'nin tavsiyesini uygulayacağım ilk başlarda her halde. Çok fotoğraf çekmek..
Panorama fotoğraflar da çektim bir kaç tane. Onunla ilgili sorularım da var aslında... Balıklama atladım olaya ama inatçı ve sabırlı bir insan olmak ta avantajım olsa gerek (:

#mhmtstr' tarafından 22.03.2010 19:35:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mart 2010, 19:24 - İp: 88.***.**2.24
  • 1