lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Netfoto İn, Kuşfoto İnnnnn

#lazut' tarafından 22.04.2009 22:18:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Nisan 2009, 12:35 - İp: 88.***.**4.217
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Aslında görüntü olarak öyle görünüyor ama ne yazık ki sitenin en çok yorum yapan ve galeriye en çok katılan grubu genelde kuş fotocuları.
yürekten kutluyorum bu ekibi.
ama 2 gün önce bende kuş fotosu ekledim,kimse bakmıyor,oda ilginç.
genelde kültürel miras eklediğim için zaten diğer fotolarım hiç ilgi görmüyor.
zaten bende sıkıldım bu galeri olayından,
sürekli bir şeyler yapalım diyoruz ama olmuyor..

Tarih: 21 Nisan 2009, 13:05 - İp: 85.***.**9.67
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

lazut hocam haklı, kadir hocam da haklı...

galeriye en çok takılan, katkısı olanlarda genelde kuş fotoğrafı ekleyen ve yorumlayan ustalar.
yorumlarında kuş fotosu diye şartlanmamışlar aslında her tür fotoya yorum yapıyorlar, ama kuş fotoğrafı popülasyonu var doğrudur. İlgi alanlarına yorum yapmalarıda aslında doğal bir durum.

Ben de sonunda 70/300 alıp bu kervana kıyısından girmeye niyetlendim.

Kuş fotoğrafı peşinde olmanın avantajıda var aslında sefer hocam.
Örnek verecek olursam, biz kuş için çıkacak olursak ekip olarak çıkıyoruz yani sezonu öyle açtık 2 tur yaptık. Sohpet, dostlut muhabbet oluyor, bu arada da doğayla başbaşa kalıp çiçek, böcek, kelebek makrosuda çıkıyor. Şehirden uzaklaşmış stres atmışta oluyoruz bir yandan da.

Bu arada farklı dallardan fotoğraf ekleyen arkadaşlara da yorum yapıyorum (şahsm adına konuşursam, hoş ben daha kuşçu sayılmam)
Ancak genel sıkıntı olarak da bu sıralar yüklenen fotoğraflarda çeşitlilik ve kalite anlamında da kayıplar var, bunun da siteden küstürülüp giden birçok değerin etkisi olduğu kanaatindeyim. Gerçekten değer verdiğimiz birçok dost uzak kaldı siteden. Bunun da etkisini kabul etmek gerek bence.

Nacizane fikirlerim bunlar.
Selamlarımla hocam.

#atakan' tarafından 21.04.2009 13:14:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Nisan 2009, 13:13 - İp: 81.***.**3.185
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

keşke hepimiz kuş fotosu çekebilsek atakan.
70-300 ile bile keyif aldığım bir şey..
üstadların ekipmanı ile ne keyifli olurdu.
doğayla başbaşa kalınabilencek en güzel aktivitelerden biri.
tele lensim yok diye çok kızıyorum kendime.

Tarih: 21 Nisan 2009, 13:21 - İp: 85.***.**9.67
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

kesinlikle katılıyorum. 70/300 le zorlanarak hatta çektim sanıp uzakta kalan fotodaki detay kayıplarıyla kahrolarak 300 kareden 3 kare eh işte diyerek km lerce yürüyerek saatlerce beklenerek çıkan bir karenin heyecanlarını yaşamak gerek. O yüzden kuş fotoğrafını hakkıyla çeken ustaları kutluyor ve imreniyorum...

birde geçen bir konu açılmıştı, bahar geldi herkes lale ekliyor çekmeyin eklemeyin diye yazmıştı bir arkadaş, bazı fotoğraflar bazı dönemlerde çoğalıyor, baharda lale, sonbaharda kuru yaprak, yazı ters ışık günbatımı, kışında kar manzarası bunlar için belli dönemleri yakalayan bizler görünce çekip ekliyoruz ve hepimiz aynı yerkürede olduğumuzdanve de estetik bulduğumuz nesneler de aynı olduğundan bu tip tarz enflasyonları oluyor dönem dönem, kuş fotoğrafçıları ise kendilerini bir konuda daha çok eğitmiş hatta bu konuya adamış insanlar oluyor genelde. Her yeni tür onlar için zafer anlamına geliyor, bir tek kare farklı tür çekmek için km lerce yol katediyorlar bu açıdan da bakmak lazım bu konuya bence...

Tarih: 21 Nisan 2009, 13:27 - İp: 81.***.**3.185
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Aslında bu konuyu açarken uzanamadığım ete koktu demem nedeniyle olduğunu ben de biliyordum

Doğayı seven biri olarak doğadaki en çekilemyecek objelerin kuşlar olduğunu çok iyi biliyorum..Çünkü çok önemli donanım ister..dedim ya en az 400 mm lik bir lens ve artı bunu 600 mm çıkartacak bir telekonverter..

Bu bizde yok tabi..Her ne kadar doğanın en bakire alanlarında bulunmuş olsam da kuş fotosu için yeterli donanıma sahip değilim..70-300 ile çekilebileck bir foto atakan hocamın da dediği gibi 300 te birdir..Tripot lazım.Bir de size poz verecek uslu başlı bir kuş

gelelim siteye..kuş çeken arkadaşlar bu dayanışmasını ayakta alkışlıyorum.tabi her ne kadar kuş fotosu çekmeyen ben ve benim gibiler zarar görse de

Ama artık sb fotolara bakan yok..Sanatsal kaygıların ön planda olanlara bakan yok..kültürel miraslarımıza bakalnlar yok...Çok affedersiniz nü fotoları harıl harıl görüntüleme laırkane, kuş fotoları harıl harıl yorum alırken manzara çalışanlar, insan çalışanlar sinek avlıyor..

Ahhh ah..

Tarih: 21 Nisan 2009, 18:58 - İp: 88.***.**9.137
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Herkeş istediğini çeksin. Sende çek hoca. Allah Allah. Al bi 18-250 kuş çek sende.

Tarih: 21 Nisan 2009, 18:59 - İp: 88.***.**2.125
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kuş Fotoğrafçılığı , fotoğrafçılığın en önemli branşlarından . Gerçekten emek,sabır,zahmet,ekipman istiyor ( güvercin,martı fotograflarını dahil etmiyorum ) . Tek bir tür için soğukta,kavuran güneşte bütün bir gün harcanabiliyor . Doğa konusunda bilgilenmeye,duyarlılığa katkısı büyük .

Fotograf çekerken bu eziyetlere ( zevk verse de ) katlanan arkadaşların konularında ve kendi gruplarında biraz fanatikleşmeleri normal . Sitedeki kuş fotoğrafı oranına bakarsanız sadece % 4'lerde ...Yani fazla kuş fotoğrafı da yok aslında ; sadece yüklenenler daha çok yorum alıyor denebilir .

Burada suçu kuş fotografı yükleyende veya yorumu yapanda aramamak lazım . Çözüm ,diğer tip fotograflara daha çok yorum yapilması da değil .

Ortada teknik bir problem var - NetFotograf'in "fotograf görüntüleme yazılımı " ile ilgili . Çözümü de bence yine teknik olmalı . Benim aklıma gelmiyor ama " son yorum alanı görüntüleyip , görüntülenen eserin yorum alıp tekrar aynı çemberde dönmesini " ( viscious cycle ) engelleyecek bir çözüm/yazılım mutlaka olmalı .

Saksıyı çalıştırmak , sonra da yöneticileri ikna etmek lazım

Tarih: 21 Nisan 2009, 19:14 - İp: 96.***.**9.175
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi 18-250 ile ile çekilen kuş fotolarının 70-300 den farkı yokmuş..öyle demişti geçende bir emmi

o emmiyi hatırladın demi

Paperman sistemin işleyişine bir şey demiyorum..Ama sistemi işleten bizlere sözüm..

Tarih: 21 Nisan 2009, 19:30 - İp: 88.***.**9.137
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 21 Nisan 2009, 20:37 - İp: 88.***.**2.125
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Değişik çözüm arayışları ...40bin kere konusulmustur herhalde .

Problem yorum alan fotografın tekrar 21 karelik " en çok yorum alanlar " açılış sayfasına en baştan gelmesi , bu sebeple daha fazla görünüp bir daha yorum alması ....Sonra yine en başa geçmesi , bir daha yorum alması ...v.s.

Ilave bir yorum alınca , zaten " son yorumlananlar " sayfasında ise en başa gelmesin o zaman - oldugu yerde kalsın ...

21 karelik listeden çıkınca , tekrar başa geçme hakkı olsun . Problemin tamamını olmasa bile % 70'ini çözer ... Software'e basit bir ilaveyle mümkündür herhalde ...

Adil olmasına da adil ....Yorum aldıgı icin açılış sayfasında gözükme hakkı elde ediyor ( sadece tekeline almıyor ) .

Tarih: 21 Nisan 2009, 20:41 - İp: 96.***.**9.175