ayfersinem
ayfersinem (üye)
İstanbul / Amatör

Moda Ve Konser Fotoğrafları

arkadaşlar öncelikle selam yarın bir canon a590 almayı düşünüyorum. konser ve etkinlik ayrıca aynı makine ile moda tarzı fotoğraflar çekmek istiyorum tabiki bunlar ilk adımlar olacak sizce canon a590 ile sonuç nasıl olur. bütçem 300-350 . verebileceğiniz fikirler mutlaka vardı bu çalışmalrı bu makineyle iyi şekilde yapabilirmiyim makine hakkında fikirlerinizi nedir acaba?

Tarih: 16 Nisan 2009, 22:30 - İp: 85.***.**8.114
ayfersinem
ayfersinem (üye)
İstanbul / Amatör

lütfen fkirlerinizi paylaşın benimle

 

Tarih: 16 Nisan 2009, 22:38 - İp: 85.***.**8.114
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

konser ve etkinlik konusunu ele alırsak;

buralar izleyicilerin fazla yaklaşamadığı türlü ışıkların yanıp söndüğü hareketin bol olduğu yerlerdir. Yani zor yerlerdir. Tamam maina seçiminiz güzel Ama profesyonel çalışma yapılacaksa bence bu makine olmaz. Yeterli gelmez.

 

Tarih: 16 Nisan 2009, 22:48 - İp: 88.***.**4.163
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

aklıma gelmişken eklemek istediğim bir iki husus daha var.

Konserde ışıklar çok güzel görünür. Ve çok yaklaşamazsınız. Uzaktan zom yaparak çekmek ve hareketi dondurmak ve bunuda flaş kullanmadan yapmak zor olur. Zaten bu bahsedilen makine ile zom yapınca titreme artacaktır. Güçlü bir flaş lazımta lazım gelecek. Flaş makinenizin çekimine yardımcı olurken ortamın atmosferin renklerini alır size arkası siyah olan bir parlamış obje kalır. O atmosferi yakalayayım derseniz, flaşsız kullanayım yada çok güzçlü flaş kullanmayayım derseniz o zaman dslr ve iyi birde lens lazım gelecek. Buda bahsettiğiniz makine ile olmaz. ve belirlediğiniz bütçeyi aşar.

dediğim gibi o bahsettiğiniz mekanlar özellikle gece çok zor mekanlardır.

gündüz çekimleri için bişey demiyorum. Bu yazdıklarım gece ve konser tipinde çekimler içindi..

 

Tarih: 17 Nisan 2009, 02:43 - İp: 88.***.**4.163
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

manuel kullanım saglayan hemen her makineyle aynı sonucları alırsınız..
ancaaaaaak yuksek ısoda az noise veren bir makine sayesınde enstantaneyı yuksek tutabilir boylece titremenin onune biraz olsun gecebilirsiniz..
----
tripod zor olacaktır ama makineyı biryere sabıtleme sansınız olursa titreşim yine sorun olmaktan cıkar ancak bu seferde sahnedekilerin hareketleri fotografa yansız,aslında hos enstantaneler olusturabilecek bir dezavantaj..
----
o fiyata alabileceginiz en iyi makinelerden birisi a590,ama mucize beklememek gerek,cunku kompakt olupta cok iyi iso performansı veren bir makine benım bildigim yok..
bu makineylede sanırım iso 200e kadar iyi fotograflar cıkabilir.. sahneden, mesela solistin uzerınden spot olcum almakda işe yarayabilir.. biraz tecrube biraz el cabuklugu gerekiyor...
kolay gelsin..

 

Tarih: 17 Nisan 2009, 05:31 - İp: 78.***.**8.71
ayfersinem
ayfersinem (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ederim fikirleriniz için o zaman biraz daha bekletmem gerekiyor makine olayını

 

Tarih: 17 Nisan 2009, 11:40 - İp: 85.***.**8.74
  • 1