hasmet58
hasmet58 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Merhaba, Bana Biraz İlham Lazım:)

Merhaba Arkadaşlar,

Fotoğraf çekimiyle kendi çapımda uğraşmaya çalışıyorum. Şöyle yaz bitmeden bir Anadolu'ya açılıp çekebildiğim kadar fotoğraf çekmeye karar verdim. Internetten Türk fotoğraf ustalarını araştırmak istedim bu yolculuğa çıkmadan önce ancak yeterli derecede fotoğraf camiyasıyla ilgilenemediğim için daha doğrusu vakti bulamadığım için doğru düzgün kimseyi bulamadım. Benim bildiğim isimlerin çoğu işim gereği hep mimari çekimler yapan sanatçılar oldu.

Benim aradğım sanatçılar/ustalar daha çok gezen, gazeteci veya Türkiye'nin heryerinden sadece İstanbul ile kendini sınırlandırmayan sanatçılardır. Genç ustalardan bildiğiniz sanatçılar da benim için çok önemli..

Eğer bana biraz isim tavsiye ederseniz çok sevinirim.

Ayrıca Sayfa'da ve forumdaki yazılar gerçekten çok kaliteli, tebrik ederim..

Tarih: 9 Eylül 2010, 01:52 - İp: 88.***.**1.4
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

Ara Güler
İbrahim Zaman
Sabit Kalfagil
Özer Kanburoğlu
Güler Ertan
Emre İkizler
.............

Tarih: 9 Eylül 2010, 08:08 - İp: 78.***.**5.15
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Erdal Kınacı.

Tarih: 9 Eylül 2010, 08:19 - İp: 78.***.**1.115
hasmet58
hasmet58 (üye)

teşekkür ederim yardımlarınız için, emre ikizler'i orada görmek güzel oldu, kendi hocam olmasada beraber bir sergi açmıştık okulda..

Tarih: 10 Eylül 2010, 01:53 - İp: 88.***.**1.4
hasmet58
hasmet58 (üye)

Bu yazdığınız isimlerden çoğuna baktım ancak hepsi usta olmalarına rağmen benim istediğim isimler birazcık fikirden çok görsele önem veren manzara veya anadolu'yu ve türkiyey, genelde anlatan ustalar veya fotoğrafçılar..

Mesela çok basit anlatmak gerekirse, pamukkale'yi çekilebilecek en güzel şekliyle veya çok mütevazi ancak ustaca çeken ustalar..

yoksa orada saydığınız isimler gerçekten çektikleri alanlarda usta olmuş kişiler..

Tarih: 10 Eylül 2010, 02:39 - İp: 88.***.**1.4
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

Özellikle İbrahim Zaman'ı biraz daha detaylı araştırmanızı öneririm. Kendisinin Türkiye ile ilgili muazzam fotoğrafları var tam sizin aradığınız gibi.
Ara Güler hakkında yazmak tabiki benim haddime düşmemiş.
Kitapçılarda bu tip fotoğraf kitaplarından fazlasıyla bulabilirisniz, tüm fotoğrafları internette bulmak mümkün değil, iyi fotoğraflar için elleri biraz cebe atmak lazım...

Tarih: 10 Eylül 2010, 19:17 - İp: 78.***.**4.61
hasmet58
hasmet58 (üye)

teşekkür ederim, olmassa ibrahim zaman'ın kitaplarını araştırırım, çok teşekkür ederim..

Tarih: 10 Eylül 2010, 22:13 - İp: 88.***.**3.193
  • 1