Fotoğrafçılık Forumları
Makinalarda Pixellik Önemlimidir?
Arkadaşlar merhaba...Makinalarda pixellik önemlimidir?Elbetteki bi 7 megapixelle 14 mega pixel arasında dağlar kadar fark vardır ama ila bir kareyi iyi çekebilmemiz için elimizde yüksek megapixel makina olması mı lazım?veya küçük megapixel makinalarla iş yapılamazmı? veya bu işi yapabilmek için bu işe gönül verenler bu işte illa son teknolojiyi yakalamak zorundalarmı?Saygılarımı sunarım herkese....
hocam ne yapmak istediğinize bağlı, billboard kaplamak istiyorum diyorsanız megapixel tabiki önemli yüksel çözünürlüğün avantajı büyütünce görüntünün bozulmaması diyelim
Önemlidir ama sadece yüksek megapiksel, bir makinenin tercih edilmesi için yeterli değildir.
Genelde orta sınıf kullanıcılar için on mpx de yeterli..
Merhaba,
Ben de aynı soru ile karsılasmıstım 4 yıl once, 12 yasında iken.
Fakat gittigim ve sohbet ettigim fotograf "sanatcılarının" HEPSİ, pixelin tahmin ettigim kadar onemli olmayacagını vurguladı. Bircogu da mutlaka bahsedilmiştir size de ama yine de soyliyim, etrafta gordukleri herhangi bir reklam panosunu gosterip, bana "o kadar buyuk birsey bastıracak mısın?" diye sordu. Cevabım hayır'dı..
Kullandıgım makine Nikon D50, 6 megapixellik bir makine, fotograftan anlamayanların "az lan bu.." diyecegi bir miktar yani, fakat hic onemi yok inanın bana. Ben ki 3 Turkiye capında olmak uzere 4 odul aldım 3.2 megapixellik Epson marka makinemle. Önemli olan görebilmek, pixelin dedigim sartlar uzerinde hicbir etkisi yok!!
nk d70s ile de hâla güzel fotoğraflar çekiyorlar mesela..
fotoğraf üzerinde kesme yapmak için ne kadar yakınlaştırma yaparsanız okadar iyi gibi bir olgu var. çünkü çok fazla yakınlaştırma çok fazla detaylı ve ince/hassas çalışmaya imkan verir.
croplama gereksiniminde de piksel önemlidir.
eğer neredeyse hiç croplama yapmıyorsanız, kesme biçme gibi detaya giip işlem yapmıyorsanız tamamen imaj kaliteli olsun diyorsanız bence 10 ve 12 -14 mp değerleri yeterlidir.
@papermanın mp konusu ile ilgili alakalı açtığı bir konu var. orayada göz atabilirsiniz.
http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=41888
Kropta hergün her dk lazım olmuyor zira..düzünü düzgün çeksinler de, iş kropa kalsın..Bir sitelerde birinin fotolarını gördüm mesela, Nk ff DE yediyüzle çekmiş keza fotoları çok vasat idi..
megapikselin yuksek olması iyi degil kotudur.
herkese cevaplarından dolayı çok tşk ederimmm...Aslında ben tam anlatamadım gibi ama cemilsolak arkadaşımın dediğini çok iyi anladım...tşkler herkese.. aslında yapıcağın işe ve görmene bağlı...Veya 3,2lerle çok iyi işlerde çıkabilcek...Tşk ederim...
Çok sevindim dediklerimi anlamıs olmana, umarım en iyi tercihi yaparsın. Unutma her fotografcının bir karakteri vardir. Herkes kendi ihtiyacını karsılayanı almalıdır. Yani sakın, bir makineyi sırf baska bir sanatcı da kullanıyor diye alma. Beklentilerini soyle, yaz ya da gonder. Cevaba ulasacaksın.
İyi gunler
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Analog Makinalardaki Gövde Kalitesi
22 Ağu. 2017, 21:11 alpermundo
1514729 Haz. 2018, 14:10
recepok -
Epson Makinalarda Baskı Kalitesi
06 Nis. 2013, 10:19 mustafaozcan
1298004 Tem. 2013, 17:13
foto_renk80 -
-
-
Kompakt Makinalarda Megapiksel Tercihi ?
15 Şub. 2012, 14:14 mmakay
5209516 Şub. 2012, 19:31
mmakay -
-
-
Neden Dslr Makinalarda Macro Yüksektir
18 Tem. 2010, 04:19 mustafamurat19
11310120 Tem. 2010, 07:27
ozansan -
-