lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Kuzeyin Şehri : Sinop

www.sabahyeli.com


Karadeniz’in incisi..Teklerin şehri.Girişi ve çıkışı tek olan tek şehir..Karadeniz bölgesinde güneye bakan tek şehir..Karadeniz bölgesinde gün batımını izleyen tek şehir..

Türkiye’nin en kuzeyinde olan tek şehir, Sinop..Yılın en çok rüzgarlarını alan , hamsinin en çok çıktığı il yine Sinop..Asayişin en berkemal olduğu, gasp türü olayların nerdeyse hiç görülmediği tek şehir yine Sinop..










Hamsilos’u ile, Akliman’ı ile Tatlıca şelaleleri ile, Dıranas Dağları ile, Durağanı ile Boyabatı ile Kaya mezarları ile Karadeniz’in incisi olan Sinop.. En yaşanılası en sakin şehir Sinop..

Merkez nüfusu 30 binlerde olan, istediğin yere nerdeyse yürüme ile gidebileceğin, tek büyük caddesi Sakarya Caddesi olan Sinop’un geceleri ise bambaşka..Işıl şıldır.Kuyumcu vitrinleri gibidir..İnci inci parlar.Alınıp kola boyna takılası gelinir..

Sağı deniz solu deniz önü deniz Sinop..Hamsinin en sevdiği şehir ..Martıların en sevdiği şehir.Diyojenin en sevdiği şehir Sinop.







Akşam olunca daha bir güzelleşir..Ada’dan bakınca hele seyri doyumsuz olur.Bir yanda Akliman koyunu bir yanda şehir limanını görürsünüz..İki yandan Karadeniz’in incelttiği 16 metre rakımlı geçide kurulu olan Sinop Ada’sıyla adeta Karadeniz’e doğru uzanmış bir güzeli temsil eder.Boynunda ışıl ışıl parlayan kolyesi ile..Başında liraları ile..









İlçeleri ve çevresi kadar merkezi de güzeldir.Sessiz sakin..Kimsenin kimseyi incitmediği, herkesin kendi işine baktığı ,nerdeyse aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir şehirdir..Şehir limanı çevresi hareketli olur geceleri.Balıkçı tekneleri yanaştıklarında rıhtıma Sinoplu martısıyla, yaşlısıyla, genciyle , karısı kızıyla sahile inerler..Dolu dolu kasaların indirilişini izlerler.Cam gibi parlayan hamsilerin horonlarını izlerler..Karadeniz uşaklarının bereketli geçen avın verdiği mutlulukla çalıp söyledikleri şarkılara eşlik ederler..







Sinoplu denizi sever, deniz de onu..Sinoplu hamsiyi sever hamsi de Sinopluyu..Sinoplu denizin çocuğudur..Sinop Karadeniz’in şehridir..Onun koynuna uzanmış, onun bağrında büyümüş, yıllar yılı sağlı sollu Karadeniz’in rüzgarları ile nefes almış çook eski ve tarihi bir şehirdir..

Hapishanesi ile beki bazı dimağlarda hoş izlenimler bırakmamıştır ama o mapushanenin bile Sinop’a kurulmasında onun mütevaziliği vardır.Onun efendiliği vardır..Devletin yasalarına bağlılığı, kurallara istisnasız uyuşu vardır…






Hele geceleyin Adaya yapılmış olan Atatürk silüeti ile Sinop tam bir Atatürk şehri olmuştur.Dev bayrağımızın hemen altında ona doğru yürüyen, onunla yürüyen bu silüeti buraya yapanlara ne kadar teşekkür etsek azdır..Öyle güzel bir yere koymuşlar, öyle güzel düşünmüşler ki..Fotoğraf tutkunu biri olarak bu kaçırılmayacak bir fırsattı..Bol bol fotoğrafını çekiyorum..





Bu küçük ancak mutlu şehri görmediyseniz mutlaka görün derim..Onun bir gecesini yaşayın derim.Onunla birlikte bir Karadeniz’in uğultusunda gece uykusuna yatın derim..İnin sahilinde, rıhtımında, Sakarya caddesinde dolaşın derim..Emin olunki böyle bir şehirde böyle bir gece yaşamamış olacaksınız..





Saygı ve sevgilerimle.


#lazut' tarafından 07.03.2010 19:40:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Şubat 2010, 22:03 - İp: 88.***.**3.34
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sahildeki işkili yerleri çekmemişsin galiba, insan manzaralı filan..

Güzel şehir burası, kısmetse göreceğiz inşallah.

 

Tarih: 23 Şubat 2010, 22:17 - İp: 85.***.**8.205
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hocam yine güzel bir gezi yazısı olmuş. fotoğraflar güzel. gerçi büyük boy bakmadım ve yazıyı okurken bir an rize'den bahsediyorsunuz sandım. elinize sağlık..

 

Tarih: 23 Şubat 2010, 22:17 - İp: 88.***.**0.197
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Emmi çektim çektim amma FTÜK ten dolayı koyamadım..

Sevgili cinas eminm ki Rize de güzeldir .

Karadenizin bütün şeherlri ç.ok güzeldir..

Denizi olmayanlar çatlasın..

Alo alo kötahya sesim gelir mi

 

Tarih: 23 Şubat 2010, 22:46 - İp: 88.***.**3.34
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Özelden yollada oradan bakam bari lazutemmi..

 

Tarih: 23 Şubat 2010, 22:48 - İp: 85.***.**8.205
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Emmi gelince üç boyutlusuna bakarsın..

hemi de içine girer artık ne edersen edersin..


 

Tarih: 23 Şubat 2010, 22:57 - İp: 88.***.**3.34
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Daha iyi ay var ama lazutemmi..

Tevede uydudan karıştırıp belgeselini bulup izliyorum buraların güzel hâlini emmi..

 

Tarih: 23 Şubat 2010, 23:01 - İp: 85.***.**8.205
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

Merhabalar

Askerlik dönemimde bu sehre cok kez görme firsatim olmustu. Gercekten de karadeniz sahil bounca cok güzel yerler var ama benim icinde sinop un yeri hep ayri olmustu. Kismetse bir daha görmek isterim uzun yillar gecti o zamanlar ABD askerlerinin üssü vardi. Sanirim artik kalkmis bu üs,nöbette bunlarin servis aracalarini görürürdüm. Cok güzel bi er herkesin görmesini tavsiye ederim. Yasanacak yerlerden biridir.

 

Tarih: 24 Şubat 2010, 10:49 - İp: 88.***.**2.85
murat_34
murat_34 (üye)
İstanbul / Amatör

Evet çok güzel resimler... Gittim gördüm gerçekten çok hoş bir şehir.
Aslında eksik de kalmış resimler mesela şöyle Erfelek Şelaleri ile süsleybilirdiniz bu sayfayı

 

Tarih: 25 Şubat 2010, 10:28 - İp: 88.***.**3.148
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Lazutemmi,Martta bir teyyare firması kampanya yapacak,yani ..GidişFiat otuzdokuzlira herşiyi dahil..
Kandilin mübarek olsun lazutemmi..

 

Tarih: 26 Şubat 2010, 01:11 - İp: 88.***.**9.24
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

emmi hava alanı şehrin hemen dışında..Homsilos yolunda..Geçende baktım çalışıyor muı diye ..evet çalışıyor..uçaklar inip kalkıyor..

 

Tarih: 26 Şubat 2010, 18:03 - İp: 88.***.**3.99