alisam
alisam (üye)
İstanbul / Amatör

Kompozisyon

merhaba arkadaşlar.fotoğraf çekmeye yaklaşık 5 ay önce başladım.o kadar sık çekime çıkamıyorum.malum dersler falan.benim temel problemim kompozisyon.mesela baktəğı manzaradan o kadar iyi bir şey yaratamıyorum..çektiklerimin ise bazıları hoşuma gidiyor..ama benim hoşuma giden fotoları başkaları beğenmiyor..başkalarının iyi dediklerini ise ben beğenmiyorum..öğrenmek istediğim acaba sorun bende mi yoksa bu olay tecrübe ile kaynaklı ml?
sorumu yanıtlarsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

Tarih: 9 Haziran 2012, 17:05 - İp: 217.***.**9.8
goksungokhan
goksungokhan (üye)
İçel / Amatör

çektiklerimin ise bazıları hoşuma gidiyor..ama benim hoşuma giden fotoları başkaları beğenmiyor..başkalarının iyi dediklerini ise ben beğenmiyorum..öğrenmek istediğim acaba sorun bende mi yoksa bu olay tecrübe ile kaynaklı ml?
)) Alisam kardesim sana kendimce bir aciklik getireyim. Kisaca; simdi bu baskalari dedigin kim bilmiyorum ama fotograf kompozisyon ile ilgili sorunlarini basarili fotograflari inceleyerek giderebilirsin bir nebze. Surekli fotograf incele, hangi obje kadtrajda nereye yerlestirilmis, hangi objeyle hangi obje yanyana daha iyi, manzarada agac nereye yerlestirilmis, ufuk cizgisi nasil yerlestirilmis gibi. Basarilar.

 

Tarih: 9 Haziran 2012, 19:20 - İp: 41.***.**0.34
alisam
alisam (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlarımdan falan hep sorarım önce hangisi iyidir diye.işte o incelemeler benim için hiçte kolay olmuyor.yani o kadar kolay kavarayamıyorum fotoğrafı,kompozisyonu falan.ama çekimleri çoğaltırsam bunun yoluna gireceğini düşünüyorum.üstelik fotoları her hangi bir programla falan düzenlemeyi sevmiyorum,yani o zaman foto orjinalliğini kaybediyor.sadece küçük contrast ayarı falan yaparım.

 

Tarih: 9 Haziran 2012, 20:01 - İp: 217.***.**9.3
  • 1