trainaus
trainaus (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

İstanbul Silüetinde Camiler

“İSTANBUL SİLÜETİNDE CAMİLER”
FATİH YALÇIN FOTOĞRAF SERGİSİ
03 AĞUSTOS - 03 EYLÜL 2011
KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ
SEFAKÖY KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ SERGİ SALONU – KÜÇÜKÇEKMECE

İstanbul camileri, yedi tepeli şehirle bütünleşmiştir adeta… Etkileyici kutsal ve olabildiğince görkemli mekanlar mimarların olağanüstü hünerlerini sergiler… Minareleri şehrin tepeleri üzerinde semaya yükselir. Ramazan aylarında mahya ışıkları süsler bu göğe yükselişleri… Pek çok sanat eserine mekan ve nice araştırmanın kaynağını oluşturmuştur İstanbul camileri…
Fotoğraf sanatçısı Fatih Yalçın, İstanbul Silüetinde Camiler başlıklı fotoğraf sergisi ile bu kutsal mekanları bir sergide buluşturuyor. Sanatçı, uzun yıllardır gözlemlediği ve çeşitli tarihsel dönemlerde fotoğrafladığı İstanbul camilerinin, iklimle, kentle, gökyüzüyle ilişkisini yakalamaya çalışıyor. Yağmur ya da kar yağışı altında görülen camiler, başka bir karede martılarla, mahya ışıkları ile ya da insanla iç içe aktarılmakta. İstanbul’un çeşitli semtlerine dağılmış tarihi camiler, sergide yer alan elli civarı fotoğraf karesi ile bu mübarek Ramazan ayında İstanbul Camilerini bir arada görebilme ve tanıyabilme imkanı sunmakta.

FATİH YALÇIN KİMDİR?
1983 yılında, İstanbul’da doğdu. 2001 yılında girdiği Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde okurken çeşitli yerel gazete ve sektörel dergilerde muhabirlik, fotomuhabirliği yaptı. 2005-2009 tarihleri arasında Hürriyet Gazetesi’nde fotomuhabiri olarak çalıştı. 2005 yılında, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nin (İFSAK) düzenlemiş olduğu Genç Fotoğrafçılar Festivali’nde İstanbul Silüetinde Camiler konulu fotoğraf çalışması sergilendi. Çeşitli fotoğraf yarışmalarında mansiyon ve sergileme ödülleri bulunan fotoğrafçının ilk sergisi de yine İstanbul Silüetinde Camiler konusu üzerine Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.

Küçükçekmece Belediyesi SKSM (Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu)
Tevfikbey Mah. Maslak Çeşme Cad.Küçükçekmece / İstanbul

BİLGİ İÇİN TEL : 0212 470 6 170
www.sefakoykultursanat.com
www.facebook.com/sefakoykultursanat


#trainaus' tarafından 03.08.2011 10:54:06 tarihinde düzenlendi.


#trainaus' tarafından 03.08.2011 10:54:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Ağustos 2011, 10:53 - İp: 88.***.**0.31