vokalist
vokalist (üye)
İstanbul / Amatör

Gelin-damat Resimleri Yenilenir Mi?

arkadaşlar herkese merhaba ben yaklaşık 2 yıl Bursa'da bir fotoğrafçıda çalıştım.. genelde kamera üzerineydi işim.. nyse 8 ay önce de evlendim.. fakat bütün aksilikler üst üste geldi ve nikahımda bir fotoğrafçıya gidip resim çektiremedim.. çok özeniyordum.. hep işin içindeydim ama sıra kendime gelince kısmet olmadı şimdi nikahımda çekilen resimleri yada başka gelin damat resimlerinden alıntı yaparak fotomontajla güzel resimler yaptırabilir miyim? bu çok zor olur mu? birde işin zor yanı gelinliğim türbanlıydı.. lütfen tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum bana yardımcı olur musunuz? belki çoğu kişiye saçma gelebilir ama bu konu benim içimde büyük bir yara..

Tarih: 24 Mayıs 2008, 10:22 - İp: 88.***.**9.66
vokalist
vokalist (üye)
İstanbul / Amatör

140 küsur kişi okudu ve bu konuda fikri olan hiç kimse çıkmadı nyse yinede tşk ederim..

Tarih: 25 Mayıs 2008, 22:42 - İp: 88.***.**7.22
a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

198 . kişi olarak ben sana cevap vereyim

secenek 1 -nikah günü cekilmiş görüntüleri photospota işleyerek fotoğrafcı da çekilmiş gibi yapılabilir sonuc olarak elinizdeki resimlerin kalitesi çok önemli
seçenek 2 -gelin ve damada ait kafalar başka gelin vedamat pozlarına fotomontaj yapılır gelinliğin türbanlı olması işi coğu zaman kolaylaştırır
burda dikkat edilecek husus montajda kullanılacak gelin damat ın boy - kilo ve kıyafetlerinin beğenilmesi
seçenek 3 - gelinliği iade etmediysen bir fotoğrafcıya gidip fotoğraflar çektir gelinlik yoksa ya kirala yada çevrende n bulmaya çalış . bazı insanlar gelinliklerini size ödünç verebilir
seçenek 4 - fotoğrafcıya gidip gelin damat pozlarını , gelinlik ve damatlık lara bak beğendiğiniz pozlara uygun çekimler yaptırıp o gelinliklere montajlat
seçenek 5 ikinizin vesikalık fotoğraftan bile yapabiliriz kısaca bir fotoğrafcıya gidebilirsin.
bukadar yazdıksan sonra cözüm üretmezsen bana mesaj at bi çaresine bakarız.

Tarih: 26 Mayıs 2008, 20:35 - İp: 88.***.**7.150
vokalist
vokalist (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili a.haydar kardeşim çok teşekkür ederim gayet ayrıntılı bir şekilde yazmışsın.. Fotoğrafçıya gitmeyi bende düşündüm ama eşim buna hiç yanaşmıyor.. photoshopu çok iyi kullanabilsem inanın sizin vaktinizi alacak kadar düşüncesizlik yapmam.Bulunduğum çevredeki bir fotoğrafçıya resimleri götürdüm resimler digitaldi fakat beni başlarından savdılar 'bu bizi çok uğraştırır başka yere gidin' dediler.. tek çarem photoshopu iyice öğrenip kendim yapıcam yada bunu bana hayrına yapacak bir arkadaş bulucam çok çok teşekkür ederim ben gelin damat pozu bulayım yada bu pozları evde çeksem eşimle olmaz mı digital bir fotoğraf makinası ile

Tarih: 27 Mayıs 2008, 09:14 - İp: 88.***.**4.55
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

ah vokalist, aynı derdi ben de yaşadım eşim giydiği gelinliği sonradan beğenmedi, bu forumlarda ona yeni gelinlikler bulup montajla yeniden giydirdim. baya uğraşmıştım.

Tarih: 27 Mayıs 2008, 20:54 - İp: 88.***.**4.17
vokalist
vokalist (üye)
İstanbul / Amatör

evet çok zor oluyo dimi yeniden evlenir gibi off yaa keşke eşimde sizin kadar bu konuda yardımcı olsa bana bir fotoğrafçıya gitsek herşey hallolacak ama işte..
siz halledebildiniz mi bari? eşiniz beğendi mi?

Tarih: 27 Mayıs 2008, 23:26 - İp: 78.***.**0.60
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

size montaj yapacağınız malzemeler lazım
sizin resimlerin kalitesinden daha aşağı olmucak şekilde konuyla ilgili fotoğraflar lazım
varmı ?

Tarih: 28 Mayıs 2008, 12:08 - İp: 78.***.**2.85
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

ben de Photoshop forumunda konu açarak gelin damat fotografları istemiştim. sağolsun arkadaşlar bolca göndermişlerdi. Bunlardan beğendiklerimin üzerine yüzlerimizi montaj ettim. eşim çok beğenmişti. hatta normal düğünde giyemeyeceği kadar açık bir kıyafetli olanı çok hoşuna gitmişti.

ancak sonuçta bu fotografların gerçekten o günü yansıtmadığını ve gerçek bedenlerimiz olmadığını bilmek, fotograflara bakınca o hazzı yakayamamanıza neden oluyor ve o heyecan çabuk sönüyor.

Tarih: 28 Mayıs 2008, 18:52 - İp: 84.***.**7.35
vokalist
vokalist (üye)
İstanbul / Amatör

maqara kardeşim benm resimler digital resimlerdi fakat sizde tahmin edersiniz ki ; bir fotoğraf stüdyosunda çekilen kaliteli bir makina çekimi gibi olmuyor... ayrıca bulduğum resimlerin hepsi açık gelinlikler.. benimse saçımda türban vardı.. eğer elinde türbanlı gelinlik resmi olan arkadaşlar varsa bana ulaştırsalar ne güzel olurdu..

ve sevgili hocha kardeşim eşiniz mutlu olmuş bu güzel.. ama dediğiniz gibi bedenler size ait olmayınca aynı haz duyulmaz..
yinede benim için bu fark etmez bunu yapmazsam ömür boyu içimde ukte kalacak hiç uçurtması olmayan bir çocuk gibi...

Tarih: 29 Mayıs 2008, 04:58 - İp: 88.***.**8.109
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

vokalist kardeşim, bence sen de Photoshop forumunda konu açarak iste. orada daha çok cevap alırsın. belki senin yerine yapanlar da olur.

evet gerçek hazzı alamadık sonunda, heyecanı çabuk geçti, ama en azından içimizdeki ukdeyi bitirmiş olduk. bunun için olsun yine yapılır. PS bölümünde arkadaşlar yardımcı olacaklardır, olmazsa bana özel mesajla ulaşabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Tarih: 29 Mayıs 2008, 19:03 - İp: 88.***.**9.139
vokalist
vokalist (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkürler deneyeceğim..

Tarih: 29 Mayıs 2008, 19:32 - İp: 88.***.**4.70