burccu
burccu (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğrafçılık Okumak İstiyorum

fotoğrafçılık okumam için ne gerekiyo şuan sağlık hizmetleri meslek yüksek okulunda ilk yılımı okuyorum 2. yılım bittikten sonra fotoğrafçılık okumak istiyorum..meslek lisesi çıkışlılıyım.nekadar şansım var..

Tarih: 21 Şubat 2008, 17:35 - İp: 88.***.**1.218
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

yetenek sınavındaki performansına bağlı.

meslek liselerini kabul ederler heralde. tam bilmiyorum ama düz lise mezunu olanlara yani benim gibilere, öss sınavında sadece baraj puanı koyutyorlardı. bölüm önemli değil. sözel1 sözel 2 mat1 herhangi bir bölümden, en az belirlenen baraj puanına göre yetenek sınavına girmek için başvuruyorsun.

 

Tarih: 21 Şubat 2008, 20:45 - İp: 88.***.**2.8
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

yoo hayır puannın kırılmaz. zaten 180 gibi az bir baraj puanı istiyorlar yetenek sınavına girmeye h ak kazanmak için. geçen sene kocaeli üniversitesinin yetenek sınavını anlatıyım biraz. belki yardımcı olur.

öss sınavına giriyorsun. en az 180 puan aldıktan sonra sonuç kağıdını, diplomanı ve 4-5 (bu değişebilir) fotoğraf alıp birde 150 ytl hesaplarına para yatırıp başvuru belgesi alıyorsun v eksiksiz doldurup kaydını tamamlıyorsun. sana bir giriş kartı ve bir tanıtım cdsi veriyorlar. sınav tarihleri hem giriş kartında hemde web sitelerinde yazıyor zaten.

2 aşama 3 kısımdan oluşuyor.sınavlar ise şöyle;

-1.aşama: Fotoğrafçlık tenik bilgi ve genel kültür üzerine 50 soruluk bir test.

(bunu geçmen gerekiyor. 40 kişiydi sanırım, onların arasına girmen gerekiyor sıralamada.)

-2.aşama 1. kısım: fotoğraf yorumlatıyorlar. sayısı 20'ydi sanırım.

(burda elenmiyorsun 2 .kısımada girmen gerekiyor)

-2.aşama 2. kısım: burda ise portfolyonu sunuyorsun 13-15 boyutlarındaydı sanırım. fotoğrafların sayısı önemli değil. tekniğide önemli değil. digital kabul ediyorlar.

sonra tüm puanları, öss puanı ve lise başarı puanını; topluyorlar, bölüyorlar, çıkartıyorlar birşeyler yapıyorlar ve bulunan puan ile öğrencilere sıralama yapıyorlar. ilk 15 e giren kazanıyor (belirlenen kontenjan sayısana göre)

#gurhan_87' tarafından 22.02.2008 08:46:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Şubat 2008, 08:43 - İp: 88.***.**1.8
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

acaba bende bu yaştan sonra fotğrafçılık okumaya kalksam başarabilirmiyim
birden heves geldi

 

Tarih: 22 Şubat 2008, 14:00 - İp: 62.***.**4.162
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

neden olmasın, okumanın yaşı yok ki...

yaş kaç ki bu arada

 

Tarih: 22 Şubat 2008, 14:09 - İp: 88.***.**1.8
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

33
teknik lise mezunu olarak benimd de şansım az kanımca

 

Tarih: 22 Şubat 2008, 14:48 - İp: 62.***.**4.162
keremmm
keremmm (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

abi yaş olmuş 33 deyip salma kendini sakın. okumak istiyorsan gir oku... teknik lisede bölümün neydi ki?

 

Tarih: 22 Şubat 2008, 20:28 - İp: 85.***.**6.225
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

motor
istanbul motor teknik lisesi

 

Tarih: 23 Şubat 2008, 08:30 - İp: 62.***.**4.162
zaksit
zaksit (üye)
İstanbul / Meraklı

Efendim,
Sahane bir karar..
İlk işiniz barajı gecmek bu her okul için gecerli.Yanlız bazen üniversiteler ek şatlar koyabiliyor yetenek sınavlarına:Örneğin Yıldız Teknik Üniversitesi Konservatuar bölümlerine geçen yıl 240 puan taban şart kostu.Hayal kırıklığına uğramamak için iyi araştırın.
İkinci kısım ise üniversiteden üniversiteye değişiyor.2 yıl önce marmara adaylarına çizim sınavı bile yapmıştı bildiğm kadarıyla..Ve insanlar bu çizim sınavı için kurslara atolyelere gidip gelmislerdi.Rekabet çok..Genel kültür de oldukça değişken bir kavram bu sınavlarda.Küresel ısınmaya sebep olan gazın ismi sorulabiliyor testte.Amma ve lakin hala mülakat yapılıyormu bilmiyorum her sene yeni yeni seyler icat ediyorlar,eğer yapılıyorsa genel kültür gaz adından çok sanat tarihi bilgisine yada sanat kavrayışına kayabiliyor... ..du eskiden.
Yapmanız gereken:atlıyorsunuz minibüse gidiyorsunuz göztepeye marmaraya ordan karaköy vapuruna atlayorsunuz bi gidin karşının havasını alın gidiyorsunuz bütün okulları geziyorsunuz.. hocalarla konusun öğrencilerle konuşun hersene yeni yeni seyler çıkıyor o yüzden benim gibi size yalan yanlış eksik bilgi veren bi ton insan çıkacaktır.gidin en doğru bilgiyi yerinden öğrenin..

ha unutmadan özellerin burslularını varsa paranız burssuzlarını kesinlikle "amaam özel o"deyip geçmeyin.bakın artık neredeyse büetün hocalar özelde imkan da bol ohh..bakın mimar sinan mimar sinan diye kırılıyor millet kim var bir Neşe Erdok.Özdemir Altan özelde.Mustafa Ata özelde.Ergin İnan özelde.Tabi resim bölümünden örnek veriyorum.Daha çarpıcı oluyor.

Son bir seçenek gelin sizi resim bolunune alalım napçaksınız fotoğrafı.asıl olay resimde hetkel de olur..şahane..Fotoğrafçı..fotoğraf sanatçısı.. ..bide şuna bakın şimdi:RESSAM sölemesi bile daha güzel bikere ağzı dolduruyor zengin gösteriyor..off beee..Bi düşünün

 

Tarih: 23 Şubat 2008, 09:58 - İp: 153.***.**2.34
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

çizim yapmayı beeremiyorsan benim gibi, veya endişen varsa eğer, kocaeli üniversite'sini öneririm.

türkiye'de fotoğrafçılık sınavlarında tek resim çizdirmeyen üniversitedir. en azından geçen sene öyleydi. bu senede pek bir değişiklik olucağını sanmıyorum.

 

Tarih: 23 Şubat 2008, 10:38 - İp: 88.***.**5.174
keremmm
keremmm (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

@maqara

abi ne güzel meslek var elinde motorlarla ilgileniosun

fotoğrafçılıktan daha geçerli benim bir arkdaşım makine motor okudu ordan otomotiv okuyor şimdi... bence ileriye dönük daha geçerli bi meslek...

 

Tarih: 23 Şubat 2008, 14:47 - İp: 78.***.**5.178