belmas
belmas (üye)
Yalova / Amatör

Fotoğrafçı Ve Zamanlama

DSLR makinelarde hem enstantane, hem diyafram değerlerini hem de ışığı ayarlayıp, bu arada O AN'ı nasıl yakalıyorsunuz. Yeni yeni fotoğrafçılığa merak saldım. Okuyup araştırıyorum. Samsung 7,2 megapiksel makinem var. Tabi gönlüm Nikon D90 da. Ama bende bu kabiliyetsizlik varken o makineyle bir böcek bile çekemem gibi geliyor. Sorunumu anlatayım.

Biraz önce dans provası yapan öğrencilerimi gördüm, "hah işte harika görüntüler yakalama fırsatı" diyerek makinemi aldım koştum. Kapalı salonda flaşsız çekim yapmak istedim. F değerini düşük tutup hareketi göstermekti amacım Flaşı açında f değeriyle oynayamıyorum. F yi 2.8 ayarladım karanlık ortam olduğundan ISO 400 e aldım. enstantane vs... derkeeen ben tam çekime hazırdım ki çocukların provası bitti. Ağlayasım geldi. Benim hatırım için birkaç takla attılar ama zaten hareketi görüntülemeyi de başaramıştım. Siz böyle uğraşıyor musunuz (tabi ki uğraşmıyorsunuz) o zaman nedir bu işin sırrı. Ancak durağan cisim ve çiçek fotoğraflayabiliyorum. İskele üstünde bina boyayan işçiyi çekeyim dedim, gene ışığı ayarlamaya uğraşırken işçi benden rahatsız oldu ve arkasını döndü. Komik hallere düşmem de cabası kısaca

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:07 - İp: 85.***.**4.97
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Genellikle, zamandan kazanmak icin hem enstantane hem de diyafram ikisi birlikte ayarlanmaz. (En azindan, ben ayarlamam) Cekilecek o pozda (veya pozlarda) arzu edilen sonuca gore birini ayarlayip digerini makineye birakmak; hizli ve dogru pozlama acisindan, daha uygun olur. Varsa, makinedeki konuya uygun hazir programlar da kullanilabilir. Hele ki, bu hazir programlar, makinenin uzerindeki tekerlegi dondurerek hizli bir sekilde degistirilebiliyorsa.

http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=30883

Not: Konuyu, Cekim Teknikleri bolumune acsaydiniz daha uygun olurdu.

#ocaklilar' tarafından 10.06.2010 14:45:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 14:41 - İp: 69.***.**7.137
belmas
belmas (üye)
Yalova / Amatör

Cevabınız ve verdiğiniz link için çok teşekkürler

Tarih: 11 Haziran 2010, 09:29 - İp: 85.***.**9.6
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

ocaklilar hocamın dediklerine katılıyorum.

1 yıldır DSLR kullanıyorum ve genel olarak çekimlerde A ve S modlarını kullanıyorum.Manuel mod bazı durumlarda gerekiyor.Benimde kaçırdığım fotoğraflar oluyor sanıyorum herkezin oluyordur Teknik bilginiz arttıkça ve makinenizi tanıdıkça bu tip sorunları aşabilirsiniz.

Örnek olarakta bir fotoğraf ekliyim aşağıdaki fotoğrafı S modunda çektim.Ben sadece Enstantene hızını girdim gerisini makine halleti

Ekleme : Fotoğraflarınıza baktım bakış açınız güzel imzanız ise ilginç , banada kim olduğumu söyleyebilir misiniz ?

#ocanic' tarafından 11.06.2010 13:02:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Haziran 2010, 12:58 - İp: 78.***.**6.243
  • 1