the_best_
the_best_ (üye)
Kastamonu / Amatör

Fotoğraf Stüdyosu

Merhaba.
Aranıza yeni katıldım.
Ben dijital fotoğraf stüdyosu açmayı düşünüyorum.Asgari düzeyde neler gerekir?Teknik anlamda araç gereç olarak..
Baskı makinelerinden ucuz, başlangıç için yeterli olabilecek ve fazla arıza yapmayan bir sistem önerebilir misiniz?
Ve gerekli makinelerin ikinci elini ne kadar fiyata bulabilirim ortalama.
Yardım ederseniz sevinirim.
Herkese iyi çalışmalar..

Tarih: 27 Ekim 2005, 22:24 - İp: yok
xnpurple
xnpurple (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

bana uzunca bi msj atan (burada da uzun uzun yazıp adamın içini bayan) volky'e:

1- Reklamını özel msjlarında dğl başka yerde yap-
2- Karşındakinin ne olduğunu ne bildiğini bilmeden de bööle uzun mektuplar döşeme...
3- Evet - stüdyo fotoğrafçılığının bittiği yok- hala geyik yaptğnı düşünüyorum...

Tarih: 1 Kasım 2005, 19:25 - İp: yok
xnpurple
xnpurple (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Stüdyo fotoğrafını da vesikalık fotoğrafçılık olarak gösterip vesikalık fiyatı filan vermişsin... Bahsettiğim stüdyo fotoğrafçılığı reklam, moda vs.dir...

Tarih: 1 Kasım 2005, 19:28 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Kimseye çıraklık etmeyi düşünmüyosun anlaşılan... Oysa fotoğraf stüdyolarının en önemli sermayesi; ne dekorasyonu ne çekimde kullanılan ışıklandırma sistemi- fotoğraf makinesi , en önemli sermayesi stüdyo sahibinin, çalışanının yeteneğidir... Teknik detaylar.... Uzar gider.. Meslek bitiyor diyenler, sanki 15 sene öncesini iyi biliyormuş gibi... Aksini iddia eden o zamanki kendi fotoğraflarına iyi baksın. 1974 doğumluyum. İş manasında memuriyet gibi emekli olunacak birşey düşünen .... İstediğini yapsın, ama zanaatkarlık, sanatçılık iddasına bulunmasın. Başka bir forumda zaten bu konu dile getirilmişdi. Bu iş çelik tencere bayiliği yapmaya benzemez. Bu durum "allah akıl fikir versin" gibi cesaret kıran sözlerlede anlatılmaz....

Tarih: 2 Kasım 2005, 12:34 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili mete007,
Bir noktada haklısın evet bu iş ustalık gerektiriyor ancak pantalonu gösterenin ütü olduğunu da kabul edersin sanırım.Dekorun olmadan sana ustalığını gösterme şansı tanırlar mı?

Tarih: 2 Kasım 2005, 15:29 - İp: yok